dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieOPINIE: Reactie op verklaring van de NDP en Abdoel

OPINIE: Reactie op verklaring van de NDP en Abdoel

-

[INGEZONDEN] – Het verbaast me ten zeerste dat juist de NDP, die 10 jaar lang corruptie faciliteerde, nu met een verklaring komt dat het gebruikelijk is dat de minister van financiën op non-actief gesteld moet worden gedurende het onderzoek t.a.v. de vervalste betaalopdrachten.

Waarom had de NDP, gewezen minister Gillmore Hoefdraad van financiën, niet op non-actief gesteld, gedurende het onderzoek bij de Centrale Bank van Suriname, waarbij miljoenen US dollars zijn verduisterd van de kasreserve?

Bij de NDP moet je in de leer gaan hoe je fraudeleuze handelingen moet plegen. Meneer Amzad Abdoel, alias 117, kan hierover meer vertellen. Toen de corruptieve handelingen bij de Centrale Bank van Suriname(CBvS) en de Surinaamse Postspaarbank werden ontdekt, maakte de NDP zich geen grote zorgen omtrent de ontwikkelingen bij deze financiële instellingen.

De PG had het parlement gevraagd om ex-minister Hoefdraad, in staat van beschuldiging te stellen maar de NDP had geen medewerking verleend. De NDP heeft bovendien ervoor gezorgd dat ex-minister Gillmore Hoefdraad, uit het land kon vluchten.

Amzad Abdoel, beweert dat toppers van de VHP betrokken zijn bij de uitbetaling van de valse opdrachten, zonder enig bewijs te leveren. Ik verwijs Amzad Abdoel naar dit artikel dat op de nieuwssite van waterkant.net is verschenen over Combé Markt.

De NDP, Amzad Abdoel en Bouva, moeten aangeven tot welke partij de mensen behoren, die de vervalste betaalopdrachten hebben aangeboden aan de Centrale Bank van Suriname. Benne benieuwd!

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. ja paarse blaasbalgen , nu is het een ander verhaal he , gaan jullie ook vluchten , zal moeilijk worden want jullie slm heeft geen vliegtuig , zelfs niet een van papier
  gemodereerd

 2. Men moet ophouden ,alles in party politieke sfeer te trekken ,waar Wu burgers mee zitten is dat er weer gestolen is by de centrale bank en dat is een zeer kwalyke zaak, als daar gestolen wordt dan ben nergens meer veilig , en een gebouw met zoveel beveiligers ,houd toch op de helf en kan dus naar huis en ander werkzoeken .wie het ook mag wezen heefdt iets uitgehaald welke geen enkel politieke party hem zal staande houden. Dit is als een aanval op de staat ,niet acceptabel no way.
  gemodereerd

 3. Typisch geval van de pot verwijt de ketel…
  Abdoel is een losse flodder en marionet van de ndp. Hij heeft nooit een verklaring gegeven over het feit dat z’n broer zich schuldig heeft gemaakt aan de verkoop van voedselpakketten.
  Bij het verhogen van het leenplafond, had hij het hoogste woord in DNA. Hij is een typische wc-politicus!
  gemodereerd

 4. Iedereen die van de staat steelt of dat toelaat moet opgepakt en opgesloten worden, zonder aanzien des persoons. Hoe kan het dat zulke grove bedragen overgemaakt/uitbetaald kunnen worden. De overheid faalt steeds bij dit soort corrupte praktijken. Die hele incompetente leiding zou bij financiën/CBvS ontslagen of op non-actief gesteld moeten worden. Waar blijft dat prudent beleid van de huidige regering. De grondrovers hebben lak aan de president. Hoeveel weken geleden zijn de documenten opgevraagd door de president over de gronduitgifte. Het gaat om grove bedragen (€ 12 miljoen voor Sabaku project) die de regering betaald heeft. Deze worden gewoon aan family and friend uitgedeeld. De president van dat land leeft in een droomwereld en de rovers gaan gewoon door met stelen. En het arme volk lijdt honger.

  Een grondig onderzoek zou op zijn plaats zijn en de verantwoordelijken ontslaan of op non-actief.
  gemodereerd

 5. Inderdaad. De dief roept: houdt de dief, terwijl ze in een boterberg zwemmen, die in de zon gesmolten is………..ik heb het vaak geschreven: begin een grootschalig onderzoek naar de handel en wandel van ALLE politici en hun sponsors vanaf 1975. Dan zullen we zien, Wie het meteen het verarmd surinaams volk meende. En natuurlijk vervolging instellen en de onrechtmatig verkregen rijkdommen terugvorderen.
  gemodereerd

 6. Wat een slecht verhaal. Het gaat hier niet over de NDP. Het gaat over het zoveelste schandaal onder deze regering. De waterstof centrale , surfinvest, grote lappen grond en concessies naar Friends and family.
  Deze regering is nu aan de macht en ze dienen zich aan wet en regels te houden. Als ze dat niet doen moeten ze worden aangesproken en indien nodig vervolgd.
  Surinamers hebben behoefte aan echte leiders, we willen een einde aan corruptie, incompetentie en racisten! Al die racisten kunnen oprotten naar India, Afrika of wherever ze denken het beter te hebben. Ga gewoon lekker naar die mensen die je zo leuk vindt zodat wij, Surinamers, het land kunnen opbouwen.
  gemodereerd

 7. Niet de klokkenluiders moeten door gaan met het inderzoek. Ook Idris Naipal geeft ontvangen. Is een schande dat men niets doet en men krijgt geld. Ook die gast van combemarkt hft op zn rekening gehad maar niet omdat hij NDP steunde maar ook VHP. Badadjala die is ook zo een boef.
  Ik zou zwijgen, is grootste schande. Het geld is gestolen want er is niets voor gedaan.
  Ook internationaal is het een schande.
  gemodereerd

 8. minister van financien is vhp
  dus als er geld verdwenen is, dan heb je al een verantwoordelijke vhp topper.

  bij een recu hoort ook een onderliggende uitleg voor waar het geld voor bedoeld is, met een berekening
  maar blijkbaar wordt in suriname alles betaald met het laten zien van een recu
  en wie is degene die de betaalopdrachten geleverd heeft?
  medeverantwoordelijke 2
  laat die maar verklaren waar het geld voor gebruikt is
  gemodereerd

 9. Alle politiek is smerig.
  Elke politieke partij vreet dingen uit die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Elke politicus is dus sowieso een onbetrouwbare rat die met alle winden meewaait om er zelf beter van te worden!
  Velen zijn totaal incompetent voor hun functie, maar in de politiek kan alles.
  In het bedrijfsleven krijg je een schop onder je hol, als je incompetent bent!
  In de politiek, halen ze hun schouders op en gaan over tot de orde van dag.

  Bij welke politieke partij ze ook zitten, maakt niet uit.
  Het blijven ratten, ook al dragen ze een pak en een stropdas!

  Een ezel, geboren in een varkensstal, blijft tenslotte een ezel.
  gemodereerd

 10. U blijft maar hameren op de zaken uit het verleden. Bij interpol is er geen behoefte om achter hoefdraad aan te gaan, omdat er sprake is van politiek rancune. Het gaat meer over partij politiek dan wat anders. Daarover gaat men inhoudelijk niet in de diepte. Het blijft aan de oppervlakte sudderen, Hoefdraad heeft gestolen. U kunt het de Surinamers hier wijsmaken. Maar internationaal rijzen er vragen over de schuldvraag. Details hierover worden niet met de Surinamers gedeeld.

  De huidige gang van zaken is momenteel veel interessanter, dan de rommel waar u steeds mee komt. Uw wrok hoeft niet die van een ieder te zijn. Momenteel pinaart men en blijkt dat er grote gelden worden verdeeld onder vrienden, ongeacht hun politieke kleur. Het interesseerd ons niet of ze van de Vhp of de Ndp zijn. Het Volk heeft behoefte aan ontwikkeling in het voordeel van elke Surinamer. En daarvoor zijn ook de huidige beleidsmakers ongeschikt.

  Punt..
  gemodereerd

 11. Abdoel en Bouva zijn alvast gewaarschuwd, het lijken exponenten van hun eigen partij. It seems this is going to backfire…
  gemodereerd

 12. Dit zaakje stinkt en Idris probeert nog te redden wat niet meer te redden is.Een zeer groot deel van het Surinaamse volk weet dat de VHP figuren betrokken zijn bij deze mega fraude in Suriname.De VHP is een onbetrouwbare politieke beweging.
  gemodereerd

 13. Alias 117 hahahahahaha…….dat is een goeie, alias 117 whahahahaha….
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES