Nieuwe ambassadeur van Suriname in Cuba biedt geloofsbrieven aan

7

De nieuwe ambassadeur van Suriname in Cuba, Wendy Paulus-Aminta, heeft tijdens een formele ceremonie, op 7 juli 2022 op het paleis van de Revolutie in Havana, haar geloofsbrieven overhandigd aan het Cubaans staatshoofd, Miguel Díaz-Canel Bermúdez.

Tijdens de overhandiging bedankte de ambassadeur voor de warme ontvangst en sprak namens de Surinaamse regering en bevolking dankbaarheid uit voor de waardevolle en uitstekende betrekkingen tussen Suriname en Cuba. Ook gaf zij eveneens aan uit te kijken naar de continuering en intensivering van de relatie tussen beide landen op het gebied van onder andere, de gezondheidszorg, handel, cultuur, landbouw, sport en onderwijs.

Het Cubaans staatshoofd wenste de ambassadeur succes toe met de nieuwe uitdaging en benadrukte eveneens de vriendschappelijke en gezonde relatie tussen beide landen. De Cubaanse president gaf verder aan uit te zullen kijken naar de voortzetting daarvan. President Diaz-Canel is het Surinaams staatshoofd, Chandrikapersad Santokhi, erkentelijk voor de oproep dat geen enkel land uitgesloten moest worden voor deelname tijdens de recent gehouden 9e Summit of the Americas in Los Angeles.

Daarnaast bedankte de Cubaanse president namens het Cubaans volk, de regering van Suriname voor de jarenlange steun op regionale- en internationale fora tegen de decennialange economische-, commerciële- en financiële blokkade opgelegd door de Verenigde Staten van Amerika. Eveneens is aan orde gekomen de aanstaande herdenking van 50 jaar bilaterale betrekkingen tussen Caricom en Cuba in december 2022 en activiteiten die in dat kader zullen plaatsvinden.

Tenslotte heeft ter afronding van het ceremonieel gedeelte, een kranslegging plaatsgevonden bij het monument ter ere van de nationale held van Cuba, José Martí.

De ambassadeur werd tijdens deze formele plechtigheid bijgestaan door haar echtgenoot terwijl het Cubaans staatshoofd vergezeld werd door de viceminister van Buitenlandse Zaken, Gerardo Peñalver Portal.

7 REACTIES

 1. en wat zijn de kwalificaties van de nieuwe ambassadeur? zou wel leuk zijn dat standaard te vermelden bij benoemingen om zodoende eventuele ruis te vermijden
  gemodereerd

 2. Suriname kan met alle landen in de regio en de wereld bilaterale betrekkingen aangaan, maar Suriname moet ook kijken waar het rendement het beste tot uitmuntend is, dat ze daar haar tijd en energie in steekt. Bij landen waar het rendement nihil tot bijna voldoende kan men een tuinman naar toe sturen om mee te praten.

  Suriname is een land dat gezegend is met veel natuurlijke rijkdommen, een zeer kleine bevolking waarvan meer dan 80 % laag geletterd of geschoold is, nationaal enkele productie- en exportbedrijven hebben die internationaal de concurrentie aan kunnen met het buitenland, enz. Er wordt heel veel geïmporteerd door de ondernemingen in Suriname, waarvan de (nieuwe Chinezen) een hoofdrol zijn, en andere negatieve zaken, zaols drugsdoorvoerland, mensen-en vrouwenhandel, wapenhandel, kinderarbeid, enz.

  Gelet op de uitdagingen die Suriname heeft is Cuba een land dat weinig of niets voor Suriname kan betekenen, medisch gebied, Communistische ideologie, kapitaal, enz.

  Suriname is gewoon een land dat kapitalist is ingesteld. De Surinamers houdt van zijn eigen domeingrond, eigen huis, auto, eigen goud, enz, zijn/haar vrijheid, enz, zoals het rijke leven is als dat in westerse films in Hollywood dat ze zien is e/o het goede leven het westen, USA, EU, Japan, Singaporre, Dubai is.

  Als een Suriname moet kiezen tussen Poetin/ Rusland of EU, Japan, Canada, Singapore, Dubai moet u niet vreemd kijken dat ze kiezen voor EU, Japan, Canada, Singapore, Dubai , enz, kapitalische landen.

  Daarom kan men beter een tuinman sturen om met de luitjes van Cuba te praten.
  gemodereerd

 3. Met haar uitdossing vertegenwoordigt deze vrouw kennelijk de afro-Surinamers en Marrons en niet de andere Surinamers. Ik vind dit niet kunnen.
  gemodereerd

 4. Mevrouw Wendy Paulus-Aminta laat met haar uitdossing zien slechts Afro-Surinamers en Marrons te vertegenwoordigen. Suriname bestaat uit meer bevolkingsgroepen.
  gemodereerd

 5. regering u gaat echt weer contacten leggen met de schurkenstaat cuba , bent u vergeten hoeveel burgers zijn omgebracht door die dictators daar , en u heeft ook weer contacten gelegd met een andere schurkenstaat venezuela , ook daar hebben de dictators burgers omgebracht en nog , dus regering u trekt zich niets aan van dat leed in die schurkenstaten en u wil alleen maar met de dictators handelen , en het zelfde hier in ons land Suriname , u verdedigd nog steeds de dictator ddb en u handelt ook nog met hem , bent u vergeten hoeveel burgers hij vermoord heeft vanaf 1980 , regering heel veel Surinamers willen dat u vertrekt , u bent geen haar beter dan de ndp regeringen van 2010-2020
  gemodereerd

 6. Bangie , deze regering heeft zo te zien genoeg geld , nou stuur ook vertegenwoordigers van hindoestanen , van javanen , van indianen , van de vergeten boeroes en nog meer , nou dat wordt een gezellig clubje , elke avond een cuba sigaar toch
  gemodereerd

 7. Regeringsvertegenwoordigers of personen vd diverse etniciteiten in Suriname, oa DNA, Regering, Ambassadeurs, ambtenaren, rechters, OM, enz, in publieke functies moeten zich nationaal opstellen en niet etnisch.

  Dat etnische moeten ze maar thuis, privé. kermisattractie, clown spelen, carnaval, wintieplay, enz. doen, niet wanneer ze in functie zijn voor land en het Surinaamse Volk. Ze vertegenwoordigen de Surinamers, niet een etniciteit waartoe ze behoren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.