donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieNDP'er Abdoel: 'Toppers VHP betrokken bij uitbetaling valse betaalopdrachten'

NDP’er Abdoel: ‘Toppers VHP betrokken bij uitbetaling valse betaalopdrachten’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Amzad Abdoel van de NDP heeft vandaag beweerd dat het niet onwaarschijnlijk is dat toppers van de VHP betrokken zijn bij de zaak van de uitbetaling van valse betaalopdrachten. Het voormalig assembleelid uit deze beschuldigingen in een ingezonden stuk op de website SUN.

Volgens Abdoel kunnen kleine ambtenaren bij de procedure van uitbetaling zeer moeilijk knoeien omdat de procedure het niet toelaat. Volgens hem kan alleen het ministerie van financiën betaalopdrachten geven aan de Centrale Bank van Suriname.

“Betalingen van fake reçu’s zijn zo goed als onmogelijk. Anders is het wanneer de minister of de directeur van Financiën meewerkt. Dat weet elk één die het proces van uitbetaling van een reçu kent”, zegt Abdoel.

Volgens de NDP’er is er SRD 40,9 miljoen middels valse betaalopdrachten gestort op een rekening van een partijgenoot van de regerende oranje partij.

De zaak is op dit moment in onderzoek door de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

28 REACTIES
 1. bouta 2.0
  een dief en oplichter die de concurrentie erbij lapt
  echt een lachwekkend schouwspel deze regering samen met de vorige oplichtersbende


  Maak melding

 2. Noem dan namen klojo !

  Als A-boel and friends meer weten dan moeten ze dat duidelijk aangeven en niet hypocriet vaag blijven doen.


  Maak melding

 3. Natuurlijk moet het grondig uitgezocht worden maar de paarse zijn de laatste die hun b.k open kunnen doen. Boef-A met zij verhaal over 200 miljoen en dit verhaal van Ab-boel missen alle gronden. Zijn gewoon de zoveelste verzinsels.
  Iedereen kan een check vervalsen en daar lijkt dit op. Waar het fout is gegaan is dat er blijkbaar geen werk afspraken zijn tussen het Min van Fin en de CBvS dat te verwachten betalingen van grote bedragen vooraf worden aangemeld. Vreemd dat dit niet het geval is. De CBvS kan dat de rechtmatigheid van een enorme check simpel valideren.
  Ook is er nog een andere reden waarom dit toch echt nodig en verwacht wordt. Immers dergelijke grote betalingen hebben een impact op de liquiditeiten positie van de overheid en de CBvS. Je verwacht dan ook dat dergelijke werkafspraken al jaren bestaan maar mogelijk is onder Hoeffie en Trikkie het nodige aan basale controle maatregelen overboord gegooit en nooit meer herstelt.


  Maak melding

 4. Ik ben benieuwd hoe ze deze keer eruit komen. Geloof me, is nu naar buiten gekomen maar het speelt al langer. Triest dat gezondheidszorg naar de klote is, onderwijs, het land vies en mensen hebben honger.
  2025 komen ze niet terug dus stelen ze nu massaal.
  Valutawet was niet goed.
  Kijk nu wat we hebben


  Maak melding

 5. NDP speelt mooi weer.
  Kies VHP mooi, nu snap ik waarom de VHP de boeven van NDP niet wilde vervolgen.
  Bouva, hoe zal hij reageren als zijn njang patoe aan de orde komt.

  Geen enkel roof is goed te praten, maar NDP is de laatste die het aan de kaak moet stellen.
  Gebruik geen woorden waar je de betekenis niet van kent.


  Maak melding

 6. Natuurlijk zou het waar kunnen zijn, ik steek voor geen enkele politicus mijn handen in het vuur. Maar als het waar mocht zijn, zijn Abdoel en zijn criminele bende de laatsten die daar iets over mogen zeggen. Waar haalt deze klojo de gore moed vandaan om anderen verdacht te mogen maken of van diefstal te beschuldigen?


  Maak melding

 7. De slimme stemmers gaan weer als imbecielen gillen dat Amzad zijn mond moet dichthouden. In deze geldt dan voor de VHP “Na sa kon’koni lobi na dat e redi eng tifi”. Hoe meer ze roepen “Bouta” en “vorige regering” hoe meer Chan en co. ze in hun eigen vet bakt. Blijven jullie maar achteruit kijken, terwijl t stelen tot kunst wordt verheven.


  Maak melding

 8. kijk het paarse kuikentje abdoel weer aan het woord , echt deze klojo moet direct opgepakt worden , wat heeft hij wel niet allemaal gestolen ,en addoelletje ja jij zal straks brommen onthoud dat vast , ze zijn jou niet vergeten hoor , of ga je ook vluchten


  Maak melding

 9. debby jij houdt ook van abdoel he , paars-paars -paars , nou debby snel met de KLM naar Suriname komen want jou vriend wacht op jou
  maar jij zal wel niet komen he vele , Surinamers lusten jou ook rauw


  Maak melding

 10. De VHP moet deze stomme econoom aanklagen: dit zijn valse beschuldigingen. Abdoel moet zijn gore smoel houden. Misbaksel. Lelijke l*l.
  @ Debby, zo te zien heb je geen moer te doen dan nieuws lezen en negatief te reageren. Ga werk zoeken vuile steuntrekker.
  Hoop dat mijn bericht nu WEL wordt geplaatst.


  Maak melding

 11. De namen die nu circuleren zijn van Hindostaanse Surinamers, ( bv Koenjbiharie, en de heer Kalepdewsing, directeur van Combe Markt). Beide personen hebben in het verleden de NDP gesteund. Het personeel van de Combe markt heeft bij de vorige verkiezing zelf een pro NDP manifestatie gehouden en dat weet Abdoel ook.Het is daarom belangrijk dat deze kwestie zo snel mogelijk wordt opgehelderd.


  Maak melding

 12. En nu een zakenkabinet, want geenenkele politicus is te vertrouwen. Wie is die Koendjbiharie en waar komt hij ineens vandaan. Ik zou graag een reactie willen van de President, want dit is een ernstige zaak. Ik hoop niet dat deze figuur een een adviseur is op het kabinet van de president. Enkelen zien nu hun kans groter worden om weer aan de macht te komen, maar voor hen moet de pas worden afgesneden. Wanneer die weer aan de macht komen vervallen we binnen de kortste keren weer in deze situatie van boeven en bandieten, die veel goeds beloven. De partij van Abdoel moet zeker niet meer aan de macht komen, maar ook geen VHP, Abop en een NPS o.l.v. van Rusland


  Maak melding

 13. @ Debby

  Daar heb je gelijk in, 2025 komt de VHP niet terug.
  NDP en zijn boevenbende zij nu aan het voorbereiden,
  hoe ze verder gaan stelen! Ik hoop dat jij persoonlijk
  nog gezond en wel, nog bent om verder mee te profiteren.
  In mijn ogen maakt het niet uit welke regering er gaat
  regeren, ze zijn allemaal njang man. De ene partij doet
  het beter wat stelen en bedriegen betreft. De Nederlanders zeggen het volgende: ” het maakt niks uit, of je door de
  kat of hond gebeten wordt, zeer doet het wel”

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Meneer 117 stemmen wil ook een pijpje meeroken. Je begint te gillen, voordat het OM te kans krijgt om de smerige zaak grondig te onderzoeken. Iedere belemmering van of bemoeienis in een rechtszaak is strafbaar, aboel. Je bent even erg als die andere paarse gillende keukenmeiden in DNA.
  Je vrienden boeva, aloemang, abrafoefoermang en niet te vergeten boefdraad komen ook nog aan de beurt, jo paarse djamoe ede.


  Maak melding

 15. Wang KA gwe now wang tra SKEIT kong.
  Ai booi allemaal ratten in de surinaamse politiek.
  Allemaal dezelfde idee. Maar andere uitvoering hihihi


  Maak melding

 16. Adoel aboel abdoel….nu weet je wel te gillen!
  waar was je snater toen je NDP miljoenen aan € en $ aan het stelen was?????
  Noem de namen klojo!!


  Maak melding

 17. Met dieven moet je dieven vangen.
  Abdoel de grootste paarse dief.
  Wordt aangemoedigd door zij dieven baas .
  En in dit geval zijn het ndp aanhangers die dit hebben gedaan.
  Dus Debby zijn jouw mensen .
  Hoe kon bouva het anders zo snel weten. Ik heb een “vermoede”dat Bouta een vinger in deze pap heeft.


  Maak melding

 18. Vingerwijzen is geen politiek bedrijven, want dan moet je journalist worden, deze man spoort niet. laat hem opdonderen uit het politiek! hij is zelf een vuile dief


  Maak melding

 19. Er is in de afgelopen 10 jaar gewenning opgetreden. Gewend om te stelen bij de CBvS en dat blijkt nu…
  Wat we nu wel weten is de dader…


  Maak melding

 20. Er is hier maar één woord belangrijk voor de daden van de NDP loyalisten….Backfire….let maar op.
  Het bekende spreekwoord “wie een kuil graaft voor een ander….


  Maak melding

 21. Waarom zou abdoel zijn vermoedens niet mogen uiten, omdat hij lid is van de vorige njang patu regering. Laat de njang patu regeringen elkaar het leven zuur maken, misschien dat slim Suriname eindelijk slim gaat stemmen en niet meer kiezen voor deze ordinaire schurkenpartijen.
  Trouwens waar is onze lieftallige slim stemster van het eerste uur gebleven?

  Deze mega fraude heeft niks met paars te maken, het kan alleen nog oranje worden na gedegen onderzoek van de politie en OM. Waarom moest minister Mathoera schoorvoetend toegeven dat er een oplichtingszaak speelt op Financiën. Waarom zij en niet de man zelf. (?)
  Dat geld is het land al weer kwijt ondanks de “grote “ woorden van de minister van financiën. A moni long. Voor wie was ‘Blaka’ de tussenpersoon. Onze regering heeft nog niet gereageerd, koning Ramdin ook niet, en Bravo dan, die denkt zeker a tori disie na fu VHP., mi no dé. En Bee met zijn operette leden!!!

  Trouwens, waarom is er nog niks begonnen tegen bepaalde figuren van de vorige regering, lopen de zaken nog, worden die opgespaard voor de verkiezing van 2025. Wil men deze figuren oppakken tijdens de verkiezing om zo de verkiezing weer te winnen. Men wil eerder aan de macht blijven dan ontwikkeling en goed bestuur brengen in het land, zitten fu njang moni in plaats van de arme mensen helpen. Kijk, dan maakt het geen ene moer uit door wie je nu gebeten wordt, je wordt toch gebeten, arm Sranan.

  Dus mensen, laten wij het onderzoek van de politie eerst afwachten en een biertje drinken.
  WAT, ik zie Abdoel, helaas, eerder op een bromme(r) rijden dan ergens brommen.


  Maak melding

 22. Het onderzoek vordert. Het vermoeden van Abdoel, dat toppers van de VHP waarschijnlijk medeplichtig zouden zijn wordt steeds meer gelogenstraft door het politie onderzoek. Vooralsnog wijst niks naar politici. Diverse personen zijn aangehouden, spullen zijn in beslag genomen enz. Afwachten dus.


  Maak melding

 23. marcelo oester , jij bent zeker een ddb lover , weet jij dat jij dan van een massamoordenaar houdt , dus jij moet dan zeker je bek houden , boutist


  Maak melding

 24. Jij doet alsof je alles weet, maar je bent een beetje dom en zit vol vooroordelen.
  Quote:
  “ Waarom moest minister Mathoera schoorvoetend toegeven dat er een oplichtingszaak speelt op Financiën. Waarom zij en niet de man zelf. (?)”
  Unquote

  De minister is in gesprek met de schuldeisers vd vorige regering.
  De minister heeft de witwas-commissie op visite.
  De minister is nog steeds in de rouw.

  Empathie is helaas niet te koop.
  Je hebt het of je hebt het niet!

  Harteloze bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES