Half miljoen SRD teruggevonden bij verdachte in Suribet roofzaak

7

De politie in Suriname, heeft in de spraakmakende Suribet roofzaak ruim 500.000 SRD teruggevonden bij een van de verdachten. In verband met het onderzoek zijn gisteren de verdachten K.L., M.M. en de politieman J.K. in verzekering gesteld.

Op donderdag 30 juni hebben twee criminelen, gekleed in politie-uniform, de security medewerkers klemgereden en beroofd van 30 sealed bags met geld, die in twee grote tassen op de achterzitting van een pick-up waren geplaatst.

De slachtoffers kwamen uit Nickerie en hadden geld geïnd bij verschillende Suribet retailers. Ze reden met een pick-up over de Wayamboweg, toen zij op een gegeven moment werden ingehaald door een grijs gelakt voertuig met daarin twee mannen gekleed in politie-uniform.

Zij sommeerden de inzittenden van de pick-up de Vijfde Rijweg te stoppen en uit te stappen, wat ze ook deden. Tijdens het fouilleren werden hun mobiele telefoons afgepakt en werd hun kleding over hun hoofden getrokken. De slachtoffers werden gekneveld met tie-raps achtergelaten.

Het Korps Politie Suriname heeft dinsdag bevestigd dat er een politieman is aangehouden in deze zaak. Het onderzoek duurt voort.


7 REACTIES

 1. Ongelooflijk. De politie in Suriname die verweven is in zware criminaliteit en zelf aan roofmoorden. Wat een land?
  gemodereerd

 2. Als onze regeerders dit echt doen om beter te kunnen stelen, zijn ze echt stom, want bij de volgende verkiezingen worden ze.weggestemd door het volk om, net alsof ze een jojo zijn, vervangen te worden door de even stomme en corrupte vorige regering.enz. enz.. Een regering die echt voor het volk werkt, zou in Suriname makkelijk meerdere termijnen kunnen aanzitten omdat een groot deel van onze bevolking misschien ook niet zo slim is (anders zouden ze zich niet zo vaak door dezelfde bende voor de gek laten houden), maar we mogen toch wel van uitgaan dat de meeste Surinamers niet gek zijn.
  gemodereerd

 3. @ Debby

  Hij is ondergedoken bij jou toch ???? Dus vraagt niet naar
  iets, wat je zelfs kan beantwoorden. Het kan ook zijn dat hij, bij Chan is, om gratis rotie met doksa te consumeren!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Mok-alesie speelt schuiltje, dat doet hij al sinds z’n aantreden.Verder ligt hij grotendeels in z’n hangmat en is hij min. van bana, cassaba en napi.
  Op zijn ministerie is het een grote puinhoop, maar hij maakt zich niet druk daarover.
  Tijdens mijn laatste bezoek, een paar wkn geleden, heb ik uit welingelichte bronnen vernomen dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een nieuwe lichting bij KPS.
  Ik heb ook een jongeman ontmoet die deze opleiding volgt.
  En aangezien het nog zeker een jaar duurt voordat deze nieuwelingen hun opleiding voltooid zullen hebben, kan het nog even duren voordat alle rotte appels vervangen zijn.
  Het is voorlopig dus dweilen met de kraan open bij KPS.
  gemodereerd

 5. weg met de ABOP bende. Ze mogen never noot meer in de regering komen. Ronny met zijn jungle commando kan wel gezorgd hebben dat de democratie terug is gekomen, zoals wordt beweerd, maar dat maakt hem nog geen politicus, wat een land…gosjemijne!!
  Jus Pol heeft, ABOP minister was, heel wat criminelen in dienst genomen. Toen de aanstellingen terug gedraaid zouden worden door de andere minister is Ronny al slaand op zijn borst als een ware King Kong, op tafel gesproken, heeft een ieder gechanteerd en bedreigd, en de zaak verdween in de doofpot….criminelen hebben het voordeel van de twijfel gekregen en mochten in dienst blijven. Wat een ellende!
  daaro, wat er ook gebeurd in mijn his…ik bel geen ene ka politie, ik los het zelf op. Want ze komen zogenaamd hulp bieden en ’s avond sluipen deze zelfde beesten in je huis om je te vermoorden voor een beetje geld.
  CHAN, laat die regering vallen…Abop is dimming your light!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.