vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSchuldonderhandelingen met Oppenheimer bondholders worden voortgezet

Schuldonderhandelingen met Oppenheimer bondholders worden voortgezet

-

Does Travel - naar Suriname

Deze week vertoeft een delegatie van de zogenaamde Oppenheimer bondholders in Suriname voor schuldonderhandelingen.
De onderhandelingen gaan om twee bonds te weten Eurobond-2023 (125 miljoen USD, looptijd tot 2023 en rente van 12.875%) en Eurobond-2026 (550 miljoen USD, looptijd tot 2026 en rente van 9.25% rente). Inclusief achterstallige rente bedraagt de totale schuld op dit moment circa 800 miljoen USD.

De belangrijkste doelen van de schuldherschikking zijn een korting (“haircut”) op het uitstaande schuldbedrag, een lagere rente, en een langere looptijd.

Het Surinaams onderhandelingsteam staat onder leiding van minister Achaibersing. Experts van het adviesbureau Lazard en het advocatenkantoor White & Case zijn ook aanwezig in Paramaribo voor technische ondersteuning.

De onderhandelingen met de bondholders en andere schuldeisers van Suriname vinden plaats binnen het raamwerk van het IMF-programma. Vorige maand bereikte Suriname reeds overeenstemming met de Paris Club over de herschikking van circa 100 miljoen USD.

De schuldonderhandelingen met China en India zijn momenteel ook in volle gang.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Surinamers (jonge en oude kiezers) moeten goed weten welke regering verantwoordelijk is voor deze grote schulden zijn ontstaan voor een de Surinamers.

  Laat dit een wijze les zijn dat de ndp en boeven, ddb, ddb- gezin, boefdraad, abrahams, jenny simons, abdul, misikaba, bouva, parmessar, enz nooit meer in een regeringscoalitie van Suriname in de toekomst komen. Ze hebben zich zelf en gezin, familie en vrienden verrijkt en u als Surinsmers in deze grote armoede terecht laten komen.

  U kunt hierdoor de hoge brandstofprijzen, dure kosten van elektriciteit, gasprijzen, hoge bus- en boottarieven, schoolgelden, eerste levensbehoeften in de winkels niet betalen.

  De Vooruitstrevende Hervormingspartij ( VHP) doet er alles aan om met de schuldeisers/ crediteuren te praten om deze schulden te herschikken met een herstelplan, waardoor er een langere looptijd komt om het af te lossen en lagere renten.

  Hierdoor kan de huidige regering meer geld overhouden om het leven vd Surinamers te verlichten, hogere lonen te geven, enz, maar eerst zullen de huidige grote schulden met hoge renten eerst met de crediteuren moeten worden opgelost.

  Ze gaan nu aan tafel zitten om er over te praten. Laten we bidden en het beste voor Chan, Achaibersing en het team van Suriname te wensen.


  gemodereerd
 2. Wanneer gaat deze regering die dikke rat boefdraad nou eens aanhouden evenals die vervloekte schurken van die paarse criminele organisatie olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D? Deze abangies weten pe a moni de en pak hun illegaal verkregen rijkdommen af om deze schulden af te betalen. Het is na 2 jaar zitten genoeg geweest om nog te dralen regering!!!
  Het verarmd surinaams volk lijdt nog steeds en er wordt schande over jullie gesproken, terwijl de paarse ratten vrijuit gaan.
  Dus nu is de tijd om daadwerkelijk in te grijpen om het leed van het verarmd surinaams volk te verzachten en niet op bezoek te gaan bij sopie jules bosje, die ook krabita anoes heeft gehad en debet is aan deze erbarmelijke situatie van Suriname.
  Dus pak boefdraad op. Jullie weten dondersgoed, waar die dikke paarse djamoe ede zichzelf bevindt!


  gemodereerd
 3. Laat staatsolie betalen. Ze maken miljarden $$ maar verdelen het voor een klein groepje.
  Zijn de beloofde gelden ooit bij de armen gekomen??
  Deze regering is grootste vloek dat Suriname kon krijgen


  gemodereerd
 4. @Debby; je slaat elke dag de plank mis, maar vandaag zit je kilometers naast. Het is wel jou boevenpartij die voor alle ellende zorgt. De schulden zijn niet door deze regering gemaakt , maar door de nationale boeven partij. Je bent als mens zwaar verbitterd omdat jou grote moordenaar, drugsbaron en landrover nooit meer regeermacht zal krijgen.
  Jij, het volk, inclusief de armen waren erbij en keken ernaar toen het leenplafond werd verhoogd. Jullie vonden toen alles best en lopen nu te klagen en jij loopt voorop met je geblerrrr. Wellicht ben je niet zo opgevoed, maar als je schulden maakt, moeten ze ook terugbetaald worden. En jij mag je steentje daaraan bijdragen, als je nou wilt of niet, je zal wel moeten!


  gemodereerd
 5. Jouw gotrofather opa D is de grootste vloek en verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, debieus. Leer nou eens de geschiedenis kennen ipv kretologie, die nergens op slaat, te blaten, jo sebrefata.


  gemodereerd
 6. nee passant, niks geen langere looptijd lagere rente enz.
  De teringhonden van de ndp met hun criminle koppenstukken gingen er al vanuit dat dit zou gebeuren, dat schulden zou worden kwijtgescholden.
  Mensen luisteren niet en erger ze willen niet luisteren. ze weten het altijd zelf zo goed, ze moeten het ondervinden aan den lijfe. Pas dan zullen ze zien hoe stom ze zijn geweest.
  zelf nu nu dat vette zwijn zich verstopt uit angst zijn er nog idioten die hem steunen.
  Nee laat het volk lijden


  gemodereerd
 7. helaas…….merendeels van mijn broeders hebben geen “olifantenhuid” maar huid net zo dik als een “baksteen”

  ze zijn gewend te pinaren en gaan wederom stemmen op crimineel bouta…

  ze staan en/of willen niet erbij stilstaan wat voor ellende deze moordenaar heeft veroorzaakt tijdens zijn rovende/moordende bewind….waardoor men nog steeds aan het pinaren is…

  eigen schuld….ondanks de dikke koendoe op hun voorhoofd….


  gemodereerd
 8. Derby heeft een korte geheugen.
  Ze is de vorige regering vergeten, die dit allemaal heeft veroorzaakt.


  gemodereerd
 9. Debby jij kraait alleen maar nonsens
  Weet jij wel dat staatsolie de regering elke maand 250 miljoen srd geeft??


  gemodereerd
 10. @Debby, je bent kort van geheugen. Kennelijk ben je vergeten welke regering deze rotzooi heeft veroorzaakt. Dergelijke leningen afsluiten tegen bizarre rentes. Het is misdadig.


  gemodereerd
 11. 12 jaar geleden is er een grote vloek in Suriname.en nu zijn het de paarse ratten die een vloek en plaag is in Suriname.
  Vooral een die hier altijd haar giftige paarse gal uit spuwt.
  Stop daar mee er wordt hard gewerkt om het land uit de paarse 💩 te halen.


  gemodereerd
 12. Vervloekt zij het. Doe je ogen open en onderscheidt de kleurlingen. Miljarden of geen miljarden maar er komt niets goeds uit. Als men alleen van de natuur moet hebben en eigen handen niet wil laten wapperen dan kom je ook nooit vooruit. Kijk maar naar de Afrikaanse landen. Eén puinhoop van ellende en verderf.


  gemodereerd
 13. en wat nog misdadiger is debby dat jou vrienden het geleende geld in eigenzak stopten en bewust een verkiezingsnederlaag wilde zodat zij jou paarse vrienden niets hoeven terug te betalen en het Surinaamse volk het nu moeten doen en ook nog de staatskas leeg geplunderd he debby en ook daarvoor moeten wij het Surinaamsvolk ook voor opdraaien , jou ndp vrienden in het DNA zijn nu ratten stil , en die ex vp adhin zie je niet meer , is die gevlucht of is hij hoefdraad aan het ophalen


  gemodereerd
 14. Hoe lang zullen deze onderhandelingen nog voortduren. Tot na 2025, dan heeft deze regering nog niks terugbetaald. Slim!!!!!! Wanneer gaan ze beginnen met de ‘echte’ ontwikkeling van het land (gaan ze eerst 5 jaren puinruimen), enkel lapmiddelen toegepast, prudent beleid wordt het genoemd. Er wordt nog kwistig naar kapitaal gezocht, de lijst van minister Ramdin, met meer dan honderd investeerders raakt meer en meer in de vergetelheid, die arme man weet ook niet meer waar hij het zoeken moet, zie zijn blunders. De regering heeft dringend kapitaal nodig, alle projecten kosten geld, de productiviteit moet nog beginnen, het jaar is bijna om en de beloofde welvaart is nog nergens te bespeuren. Bijna alles ligt spreekwoordelijk stil, men wacht en wacht.
  Iedereen weet dat deze regering met kapitale problemen ( schulden, corruptie etc) te kampen heeft, heel veel geërfd heeft van de vorige dievenbende, maar ze blijven een schim, wij hebben het allemaal onder controle is nergens te merken.
  De vele gebeurtenissen laten zien dat onze president een harde werker is, maar het resultaat is middelmatig tot slecht. In bepaalde sectoren is er wel vooruitgang, maar daar merken de mensen er niks van. Van de vele beloften worden zij ook niet wijzer, nu weer lezen zij over de fraude bij Financiën.
  Het IMF (helaas ook Oppenheimer) begint het ook al door te krijgen, dat de strijd tegen de corruptie met de mond wordt bedreven en op papier wordt geschreven maar dat de presidentslade overvol raakt, er vindt geen uitwerking plaats van de belangrijke wetten die worden aangenomen. Wij blijven in cirkels draaien en komen steeds terug bij de president (heb helaas de de bejubelde intellectuele inbreng van zijn vrouw nog nergens mogen ervaren).
  De veertig jarige corruptiespook blijkt moeilijk te willen wijken, in tegendeel ze maakt steeds meer slachtoffers of moet ik zeggen adepten, zie Sabaku, wat daar gebeurt is vindt men normaal, met de wetsinterpretatie in de hand rooft men de zelfgecreëerde percelen. En waar is onze president?????? Hij heeft het te druk met CARICOM of is hij ziende blind, (soms schijnt hij last van te hebben).

  Met het onderzoek naar de fraude op financiën zal blijken hoe ‘nobel’ deze regering is, want de vraag is niet alleen hoe het heeft kunnen gebeuren, maar hoe het mogelijk is geweest zulke grote bedragen van de ene rekening naar de andere rekening over te maken/ hevelen zonder dat de proffi’s op de Centrale bank en op financiën iets hebben gemerkt. Dit is geen denkwerk van een ‘bode’. In eerste instantie dacht ik, het is fake.
  Maar nu met de officiële politieonderzoek op verzoek van de ‘slapende’ proffi’s op financiën moet het wel serieus zijn, wat mij ook opviel, de politie zat zo vlug op de zaak, ben het niet gewend. Of is het blablablabla om de zaak af te leiden. Een van de verdachten is het land al ontvlucht, de andere namen zoemen rond.
  Note: mijn naam wordt niet genoemd🙏🏼


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES