Medewerkers LBB nemen leguanen in beslag te Highway en Meerzorg

10
Medewerkers LBB nemen leguanen in beslag te Highway en Meerzorg
Foto's via Dienst ’s Lands Bosbeheer.

Medewerkers van de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) hebben zondag op locaties te Highway en Meerzorg 29 leguanen in beslag genomen.

De leguanen zijn in beslag genomen omdat er door de bezitters meerdere wetten zijn overtreden. De dieren bevonden zich onder andere in een onacceptabele situatie. De leguanen zijn na de inbeslagname op verantwoorde wijze in de natuur vrijgelaten.

Van 1 september tot en met 31 december is volgens de Jachtwet het seizoen voor de jacht op leguanen in Suriname gesloten. Mensen die zich toch hieraan schuldig maken in deze periode, zullen worden beboet. 

Het jagen, verhandelen, hebben, houden, kopen en verkopen van leguanen is verboden in deze periode. Het open seizoen is van begin januari tot eind augustus.

Voor Surinaamse jongeren is het vangen van leguanen en de verkoop ervan een aardige verdienste. Jaarlijks wordt er geconstateerd dat de Jachtwet toch niet wordt nageleefd.

Surinaamse dierenactivisten zijn het er echter niet mee eens dat het jachtseizoen in augustus open is. Juist in deze periode lopen de leguanen namelijk met eieren in hun buik rond. Ze pleiten er al jaren voor dat het jachtseizoen herzien moet worden, anders sterven de dieren uit.

Jachtwild-seizoen-noorderlijke-zone-suriname


10 REACTIES

 1. De grootste natuurbarbaren ter wereld, wonen in Suriname. Over een paar jaar komen er geen Krape-schildpadden en Leguanen meer voor in Suriname.
  Ook is nu al de Suriname-rivier van Par’bo tot Domburg leeggevist.
  Natuurbescherming en behoud zijn vieze woorden in Surbabwe.
  gemodereerd

 2. Tegenwoordig eten surinamers leguanen laatste 12 jaren daarom hun verstand zo gestoord en hun verstand van leguaan typetjes zoals @wat en vele anderen op wkn met hun reacties wkn teveel leguaan gegeten arme dieren leguanen. Het moet niet erger worden door de vele regen ook veel grote ratten op straat voor suri’s om op te eten dan nog meer idioterie op wkn te lezen. Te triest hoor . O ja er zijn ook nog grote slangen die hebben vast wel veel leguanen gegeten dat lusten de surinamers ook. Ratten ook niet meer veilig in suriname. Hasta la basta suriname!
  gemodereerd

 3. Welke wetten hebben de mensen dan overtreden? Dit is niet echt duidelijk in dit artikel. Het seizoen is pas gesloten van 1 september tot en met 31 december voor leguanen…rara..
  gemodereerd

 4. Zijn ze weer vrijgelaten ???? ”Eerst zien dan geloven”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. sandra , aan jou reactie kan iedereen zien dat jij geen Surinaamse bent , en jij bent nog nooit in Suriname geweest
  dus maak je niet druk en ga bij debby op bezoek daar in kikkenstein ,en debby weet jij waarom ze honger hebben , ze willen niet werken en jou club de ndp geeft toch geen voedsel pakketten meer aan die lui
  gemodereerd

 6. Sabaku klopt , maar ze moeten de wet aanpassen want vanaf juli- augustus dragen de leguanen ook eieren bij zich , en om die eieren vangen ze ook die leguanen , het moet verboden worden dat niet gejaagd mag worden op leguanen vanaf 1 juli tot 31 december.
  Maar dat zal hier wel niet lukken want bepaalde bevolkingsgroepen zullen dit tegen houden, maar die mensen willen niet begrijpen dat ze de leguaan met uitsterven bedreigen , toch het zelfde met het roven van schilpaddeneieren
  gemodereerd

 7. Wat een stelletje smeerlappen zijn het toch.

  Zelfs de natuur vreten ze op.

  Laat ze maar ratten vreten, dar zijn er genoeg van in Suriname.
  gemodereerd

 8. @Debby
  Honger?
  Laat ze maar Ratten vreten, net kip, zeg het voort aan je soortgenoten!

  Mensen hoeven in Suriname helemaal geen honger te hebben.
  Al die luie sodemieters zouden eens kunnen beginnen om te gaan werken, begin maar om wat te planten.
  Maar Surinamers zijn intens lui, willen allemaal alleen maar snel geld verdienen en daarna springen ze weer in hun hangmat.

  Ze hebben liever 1 klant van SRD 10 dan vijf klanten van SRD 2.
  Te dom op te poepen.

  Stom, Stommer, Surinamer.
  gemodereerd

 9. Dit soort barbaren moeten ze oppakken en net als de leguanen handen en voeten vast binden en in de auto bak gooien. De leguanen kunnen ze daarna vrijlaten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.