Zuid-Korea doneert USD 50.000 aan noodhulp

19
us dollars

Tegen de achtergrond van de wateroverlast en de overstromingen in de districten en het Surinaamse binnenland, heeft de Republiek Korea noodhulp aan Suriname geboden; in de vorm van een donatie van USD 50.000. Deze geste van humanitaire hulp aan Suriname is ter leniging van de nood van de bewoners in de diverse tot rampgebied verklaarde districten.

De donatie heeft plaatsgehad door tussenkomst van het Directoraat Internationale Samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) op dinsdag 5 juli 2022.

Suriname kampt sedert maart 2022 met hevige regenval welke in diverse gebieden in het binnenland, enkele districten en de kustvlakte hebben geleid tot overstromingen met het gevolg dat het normale leven is ontwricht. Het ministerie van BIBIS heeft onmiddellijk naar diverse lokale ambassades, bilaterale- en multilaterale samenwerkingspartners het verzoek gericht voor ondersteuning.

Verschillende bevriende naties en internationale organisaties hebben positief op dit verzoek gereageerd, waarbij in sommige gevallen hulpgoederen aan Suriname zijn geleverd of technische assistentie beschikbaar is gesteld. De Zuid-Koreaanse overheid heeft ook gereageerd op deze oproep en heeft intussen via de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) een donatie gedaan voor een bedrag van USD 50.000.

De Surinaamse regering is de diverse bevriende naties en internationale organisaties erkentelijk voor alle humanitaire en financiële hulp die tot nog toe is aangeboden aan Suriname en is ervan verzekerd dat deze hulp de nood enigszins zal helpen verlichten.

19 REACTIES

 1. 1 ding mag je wel zeggen: deze regerung houd van bedelen. Ervis niets dat Suriname zelf doet. We laten de dingen gebeuren en gaan bedelen om hulp. De goederen en gelden komen nooit waar ze moeten. Ook met covid gezien.
  Men gaat over lijken om er goed van te worden. Erg hoor.
  gemodereerd

 2. Wanneer gaat de puisant rijke Kerk van Harold Pultoo doneren?
  Voor bekeringsactiviteiten hebben ze wel meer dan genoeg geld.
  gemodereerd

 3. Nee hoor Debbie, het is niet waar wat je zegt. Deze regering is niet op de bedeltoer maar het zit in de genen van de Surinamers. Het bedelen is niet iets van de laatste twee jaren maar gebeurt al decennia lang. Altijd maar de handjes ophouden en zogenaamd toch trots op je roots te zijn. Waarom eigenlijk? Wat heeft dit land gepresteerd dan?
  Bovendien is het tekenend dat het volk geen weerstand heeft opgebouwd en geen lering getrokken heeft uit het verleden. Dit is niet de eerste keer dat sprake is van overstromingen in het binnenland. In 2015 lag het binnenland ook blank en kwamen mensen om. Desondanks koest men om toch daar te blijven wonen!
  gemodereerd

 4. Maar de overstroming van deze keer komt door fout beheren stuwdam.
  Ik behoor niet tot de bedelende Sur.
  Ik vind het schande dat we voor alles bedelen.
  Hendrikschool gerenoveerd door Digicel, gaat pres met minister van onderwijs voor lintje knippen.
  Ik schaam me.
  gemodereerd

 5. 50000 USD. 10 cent per inwoner, wat een hulp van een van de rijkste landen ter wereld.
  gemodereerd

 6. Grote vraag is natuurlijk, in welke zakken verdwijnt die USD 50.000?

  Suriname heeft helemaal geen geld nodig!
  Ze zijn rijk zat, geven het alleen (zoals altijd) uit aan de verkeerde dingen.

  Geef al die luie sodemieters allemaal eens een flinke schop onder hun luie reet, van hoog tot laag.

  De mentaliteit is ver te zoeken, ze doen letterlijk niks zelf, ze kunnen niks maar hebben altijd wel een grote bek hoe het moet.

  Nog nooit is er iets/wat gepresteerd met de eigen kennis, dat zeg heel veel over een bevolking.

  Ze moeten allemaal een hersentransplantatie krijgen (op eigen kosten natuurlijk).
  gemodereerd

 7. @Papa Jantje
  Groot gelijk, en nu willen ze niet teruggaan, maar ook niet verhuizen. Het enige wat ze willen is een financiële compensatie, monie, monie en nog eens monie. Leef met ze mee, maar laten we realistisch blijven.
  Trouwens, wie beheert de ontvangen donaties (vooral de USD’s).
  gemodereerd

 8. waar blijven de zgn LEIDERS oa brunsie en bordo van het binnenland….zij die zoveel geld hebben ….ze STROOIEN met geld….waarom nemen zij zelfs geen verantwoordelijkheid om de bewoners/eigen mensen ALVAST te helpen …….
  gemodereerd

 9. De Surinamers die in de Koreaanse oorlog Zuid-Korea van 1950 tot 1953 gevochten hebben, ook een oom van mij, die helaas net als vele van zijn Kameraden nu gestorven zijn hebben hun bijdrage geleverd aan Zuid-Korea en de Zuid-Koreaanse regeringen hebben deze militairen altijd geëerd en met respect behandeld en gedecoreerd.

  Met deze decoratie konden deze militairen overal waar ze deze medaille lieten zien in Zuid-Korea, met open armen worden ontvangen.

  Zuid-Korea is de bijdrage van deze militairen voor een vrije Korea niet vergeten deze bijdrage kan daar ook niet los van worden gezien.

  Suriname moet de bilaterale landen met Zuid-Korea strakker aanhalen en daarmee voordeel uit halen voor beide landen.
  gemodereerd

 10. Onze regeerders zijn meesters in het bedelen, volgens papa zit het in onze genen. Wij lopen alle vriendschapslanden af, vooral de landen die een volle ontwikkelingspot hebben, in de hoop voor ons een deel te krijgen. Onze ministeries vullen dagelijks alle soorten van formulieren in en sturen met eventuele onderbouwing (plannen, projecten) een verzoek tot financiering in. Wij hebben niks geleerd dan alleen maar consumptieve uitgaven te doen, “andere” uitgaven doen hebben wij niet geleerd, oeps ik bedoel hebben wij niet in onze genen. Geld gebruiken voor productie en calamiteiten (budgetteren), die kennis hebben wij niet voldoende in huis. Wij hebben ondervonden (uit onze koloniale tijd) dat bedelen (hulp vragen) ons veel beter ligt.
  Kijk maar naar de IMF trances, zodra wij een tegenprestatie moeten leveren gaat het mis. Wij kunnen helaas niet zonder het buitenland, wij hebben onze regeerders voor spek en bonen. sari tori🙈

  Note: verwacht van de redactie, dat de ‘beoordeling’ niet enkele dagen duurt!!!!
  gemodereerd

 11. Surinamers helpen hun eigen landgenoten ook niet. Al die rijke Surinamers denken bij hunzelf dat die djoeka’s gewoon mogen verzuipen. Ze zeggen het niet luidop in het openbaar, maar in besloten kringen doen ze zeker zulke uitspraken. Alleen de rijkdommen uit het binnenland is belangrijk voor ze. De binnenlandbewoners mogen stikken, zowel Marron als inheemsen. Dat is de keiharde waarheid.

  Eenheid is er niet in het land, steeds elkaar maar tegenwerken voor eigen gewin. Het land gaat zo NOOIT en te NIMMER vooruit komen. NOOIT, NOOIT, NOOIT!!!
  gemodereerd

 12. debby jij en schamen , donderstraal toch op , verdomd jou lieveling ddb heeft van Suriname een bedelstaat gemaakt , hij ja jou vriend met zijn ndp boevenbende hebben alle geld gestolen van het volk en nu zit jij blaaskalk alles om te draaien , jij moet je diep schamen dat jij van een massamoordenaar houdt en dat nog wel in Nederland , kom hier naar Suriname en omarm jou liefje ddb , maar de slm vliegt niet meer he , dus je zal niet komen loser
  gemodereerd

 13. Suriname is heel rijk aan natuurlijke rijkdommen, maar dat wil nog niet betekenen dat het net als Noorwegen ook een land met natuurlijke rijkdommen een kapitalisch land is met hoog opgeleide mensen, welvaart en welzijn.

  Er zijn vele oorzaken waarom het zo fout met
  Suriname is, oa;
  – de officiele taal is Nederlands, die velen niet beheersen en vele zaken, gebeuren in deze taal.
  – Suriname heeft een laag opgeleide bevolking, die uit vele etniciteiten bestaat,
  – ook het koloniale gebeurtenis, die dit land en bevolking heeft gemaakt, heeft diepe negatieve sporen gemaakt, waarmee het land en bevolking worstelen. Op de Imhermsen na zijn alle andere etniciteiten daar naar toe gebracht tot de Toegoenezen aan toe in de jaren 60 vd vorige eeuw,

  Ook de afspraken van zekfstsndig bestuur bij de ronde tafelconferentie en op weg naar onafhankelijkheid op 25 November 1975 heeft zowel Nederland als Suriname ( Bruma/ Aron totaal verkeerd beoordeeld en tot stand laten komen.

  Vandaar dat vele vd etniciteiten die de Nederlandse nationaliteit hadden, naar Nederland trokken om
  zich daar te vestigen. Nederland wist waar de zwakke schakels van Suriname waren, oa geen ervaring met buitenlandse politiek, geen kennis en ervaring van het leger, geen productie-en exportondernemingen in Suriname, een zeer kleine bevolkingen en verdeeld in diverse etniciteiten.

  De uitdagingen waar Suriname mee worsteld zijn alleen maar erger geworden na de onafhankelijkheid, zie de coup waar Nederland ook de hand in heeft gehad, stop zetten van de vedragsmiddelen na de 8 December 1982 moorden, Nederland wist dat de staatsgreep op 25 Februari 1980 zou plaats vinden en heeft de regering van minister – presedent Henk Aron niet van op de hoogte gesteld. Zie dat Nedeland ook ondersteuning gaf om het leger van Suriname op te zetten en juist uit deze hoek, komt de staatsgreep in Suriname. Ieder mag zelf vinden, wT hij of zij ervan vindt, ook gelet dat toen Henk Aron vond dat Suriname onafhankelijk zou worden, Nederland niet wilde dat Suriname een leger moest hebben. Aron vond dat een land een leger moest hebben en Nederland bood daarom ondersteuning om Suriname te helpen met het opzetten vd leger, een leger waar niets in deugde, alleen maar oude rommel en dit leidde er ook toe dat de Surinaamse militairen die van uit Nederland naar Suriname kwamen ontevreden waren en een vakbond wilde in het leger. Kolonel Valk een top NAVO- militair die beroepsmilitair is en met oorlog zaken bezig is, zit daar in een rimboe en ziet al dat roezooi in Surinsme gebeuren. Niet vreemd dat did man ddb het draaiboek gaf voor een coup te plegen.

  Goed alles wat fout kon gaan is gebeurd, Nederland had indonesie verloren, dus rampspoed geboren en Antillen en Suriname kosten alleen maar geld, dus weg met deze onderdelen vh Koninkrijk. De Antillen hebben zich hiertegen met succes verzet, maar Suriname, aron en bruma trokken een ts grote pofbroek of pondo aan bij hun babybilletjes. De pondo gleed heel snel van hun baby kontjes en stonden verlegen omdat ze het niet konden ophouden. Nederland en de hele wereld keken naar het kinderkontje en edel deel en dachten waar zijn die gasten mee bezig om zo zich zo op het wereldtoneel te presenteren. De naakte waarheid en daar stond Suriname met de korte naam voor het mannelijke edele heer.

  Alles wat Suriname nu mee maakt heeft een oorzaak en is bekend bij Nederland, ook hod het zoulopen.
  gemodereerd

 14. passant , we hadden beter niet onafhankelijk moeten worden nu na meer dan 40 jaar hebben wij Surinamers het laten afweten , verkeerde leiders die alleen maar dachten aan eigenbelangen en aan zelf verrijking , vele Surinamers zijn na 1975 vertrokken naar Nederland en ook naar andere landen en als je na 40 jaar bekijkt hebben zij het goed gedaan , maar wie hier bleven, wij ook, om wat van reden dan ook zijn nu het arme volk van Suriname
  gemodereerd

 15. Overal ter wereld heeft het volk haar ontwikkeling in eigen hand. Het zit Surinamers in de genen om steeds weer hun hand op te houden of naar het buitenland te wijzen. De onafhankelijkheid, de coup, de jarenlange wateroverlast, het feit dat het land een ccc status heeft, allemaal zaken die Suriname zelf heeft veroorzaakt. Suriname heeft een laag opgeleide bevolking. Er is een groot gebrek een kader, het grootste gedeelte van de bevolking heeft nauwelijks een middelbare opleiding gevolgd. Bij het overheid is het een en al waste, ze werken traag, inefficient (alles gaat over vele schijven) werken langs elkaar heen, beschikken niet over gekwalificeerd personeel, kortom van Lean- en procesmatig werken, hebben ze nog nog nooit gehoord. De overheid biedt werkverschaffing en geen perspectief om je verder in je werk te bekwamen (een actief personeelsbeleid ontbreekt) Kortom, van Suriname en haar bevolking, moet je geen wonderen verwachten. Het land zal altijd afhankelijk zijn van het buitenland, ook wanneer er straks extra inkomsten zijn uit olie- en gas. En op NedSuries met kennis zitten ze niet te wachten want daar moeten ze niets van.
  Wel van bakras als de Haan die alleen gebakken lucht levert, die ze als zoete koek opeten.
  Sranang mang…. oe dong foe troe!
  gemodereerd

 16. Ik lees veel negatieve reacties. Er is altijd tussen surinamers onderling dit klopt wel, maar dit gebeurt ook binnen surinaamse families ik ken hele erge voorbeelden zelfs overlijden. Surinamers wereld wijd zijn goed in kunst en schrijver veel schrijvers in en uit suriname ook in nederland ik zie hun op waterkant nieuws. Nederland is ook corrupt vooral de ambtenaren geven zelfs valse paspoorten enz maar de nare surinamers zijn altijd met ruzie en hevig strijd bezig ook onderling en families ook vaak te lezen op wkn dit zit in de genen van suri’s jammer. Met een vergroot zou alles en al de ellende beter zichtbaar zijn.
  gemodereerd

 17. Na 40 jaar moet je stoppen Nederland overal de schuld van te geven. Het is waar ze hadden Suriname niet de onafhankelijkheid in moeten schoppen, dat vind nu zelfs Tromp nu, maar den Uijl wilde, dat nu eenmaal en er waren in Suriname politici, die daar wel voordeel in zagen. De puinhoop echter hebben de Surinamers er echter zelf van gemaakt.
  gemodereerd

 18. sandra of is het angela , jij kijkt door een bril zonder glazen , ja alle paarse daar in Nederland sandra en ook hier hebben de paarse een paarse bril op hun neus , kijk en daarom zegt jij dat ambtenaren in Nederland corrupt zijn , maar jij bedoelt zeker die paarse ambtenaren hier in Suriname toch , want die rotte appels zitten er nog en zo corrupt , maar deze regering verwijderd deze rottende appels niet , ze zijn bang voor jou vriend , ddb de massamoordenaar
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.