zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandMairan Sewtahal beëdigd als fractievertegenwoordiger in Den Haag

Mairan Sewtahal beëdigd als fractievertegenwoordiger in Den Haag

-

Does Travel - naar Suriname

Hij wist tijdens de Haagse Gemeenteraadsverkiezingen ruim 1.400 voorkeursstemmen te bemachtigen en kreeg daarmee dus voorrang op een eventuele zetel. En dat geschiedde uiteindelijk ook: Mairan Sewtahal is op donderdag 7 juli beëdigd als fractievertegenwoordiger in de Hofstad.

Met de woorden ‘Dat verklaar en beloof ik’ is Sewtahal, die op nummer 19 op de lijst van de PvdA stond, gisteren tijdens de raad beëdigd tot nieuwe en derde fractievertegenwoordiger.

“We zijn verheugd met de versterking van Mairan die zich onder andere gaat inzetten voor Veiligheid, Economie & Ondernemerschap”, meldt de PvdA Den Haag.

De in Suriname geboren Sewtahal is vereerd met deze stap. Hij ziet zichzelf als een pupil van PvdA’er Johan Chandoe, die naar eigen zeggen het ‘eerste gekleurde gemeenteraadslid in Nederland’ was.

Foto (c) Ranjan Akloe

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Gefeliciteerd. Ja, Surinamers worden altijd op onverkiesbare plaatsen gezet (window dressing). Je moet het dus van voorkeurstemmen hebben. Jammer voor die overige Surinamers die het niet gehaald hebben. Het bewijs van de verdeeldheid onder de Surinamers , niet alleen in Nederland maar ook in Suriname.


  gemodereerd
 2. Een van harte gefeliciteerd is zeker op zijn plaats. Gelukkig dat je op de lijst PvdA staat en niet van BIJ1 Beweging waar het elke keer heibel is en waar racisme en discriminatie en nepotisme hoog in het vaandel staan.


  gemodereerd
 3. Papa Jantje uit Livorno:
  Ik heb altijd PVDA gestemd. Je zou zeggen dat het binnen die partij het niet zo rommelt als BIJ1.
  3 Verkiezingen terug besloot de PVDA te gaan samenwerken met de VVD. Op zich niet zo erg maar toen kregen we een VVD beleid. De PVDA als bewaker van ons Sociaal stelsel heeft zijn taak verzaakt en ons heel sociaal stelsel samen met de VVD kapot gemaakt. We hebben toen de PVDA afgestraft door niet meer op deze partij te stemmen en zie wat er is gebeurd. Ijsblokeffect.
  Een ander probleem is dat de Surinamers, die verkozen zijn niet mogen praten in de kamer (window dressing). Ferrier is het mooiste bewijs daarvan. Toen ze begon te protesteren was het exit. Nederland houdt niet van kritische buitenlanders in het algemeen en kritische Surinamers in het bijzonder. Waarom denk je dat Denk (Turkse partij) zelfstandig politiek bedrijft. Ook in die partij rommelt het, maar de Turkse kiezers zijn standvastig en blijven die partij ondersteunen. Iets wat ik bij Surinamers mis. Ook binnen de ouderen partij en de partij voor de vrouwen is het een grote ruzie. Ik stem nu op BIJ1 omdat Silvana Simons de enige Surinamer is die in de kamer haar mond opendoet voor de zwakkeren in onze samenleving. Dat het rommelt binnen de partij is typisch Surinaams. Surinamers proberen binnen elke organisatie altijd naar de macht te grijpen ( ik heb mijn best gedaan om dit laatste netjes te verwoorden). Kennelijk een hebie, genaamd revolutionaire genen, die wij in het verleden (slavernij?)hebben opgelopen.
  Begrijp mij niet verkeerd en ik zal het herhalen: Ik stem op Silvana omdat zij de enige Surinaamse stem is, die je in de kamer in Nederland te horen krijgt, ook al rommelt het binnen haar partij. En ik vind die stem zeer belangrijk. Het bewijs dat Surinamers ook politiekin Nederland kunnen bedrijven en niet als underdogs binnen die Nederlandse samenleving behandeld willen worden.


  gemodereerd
 4. kwakoe , die simons van bij 1 , is paars en omdat het daar in die partij rommelt zal snel deze partij op zwart gaan , en de pvda is een partij die zeggen dat ze voor de arbeiders staan , maar telkens naaiden ze het Nederlandse volk en zullen ermee door gaan , zeker den uyl en kok waren de kwakzalvers , maar ja sewtahal dit was voor jou tijd , maar of het gaat veranderen bij de pvda ???


  gemodereerd
 5. @ Kwakoe van Helena Christina
  Het feit dat een Nederlander van Su afkomst in de tweede
  kamer zit hoeven wij niet te juichen! Hij / zij zit daar om het Nederlandse volk in het algemeen te dienen, en niet specifiek
  Zwarte Nederlanders zoals wij van Surinaamse afkomst.
  En wat voor zin heeft het als je het volk vertegenwoordigd,
  maar je mag niks zeggen ??? En alles wat S. Simons zegt wordt gewoon genegeerd, dat geldt ook voor Denk. Lang geleden had je ook Boer Koekoek, en de extreme partij van
  J. Glimmerveen,van het racistische Haagse Volks Partij. Dat waren gewoon blanken, maar ze hadden totaal geen invloed in de 2de Kamer. Dus S.Simons en Denk zitten daar gewoon voor eigen belang, en niet ten goede van, en voor het volk.
  De allochtonen zitten gewoon daar om het blanke volk te laten
  zien dat NL niet discrimineert, wat ver van de waarheid is!
  En wij Nederlanders van Su afkomst hebben in vergelijking
  met de Turken en Marokkanen geen eenheid. ”En dat is heel
  duidelijk”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Kwakoe van Helena Christina
  8 juli 2022 Bij 13:30

  Bent u bekend met de discriminerende en racistische uitspraken van mevrouw Simons over donkere mannen? Ter info herhaal ik die even: zwarte mannen zijn lui, ze zijn niet te vertrouwen en zijn niet intelligent (ze zijn dom). Als deze uitspraken gedaan zouden zijn door een blanke zou u toch niet op hem/haar gestemd hebben? Want dan is die blanke een racist. Nu Sylvana Simons deze uitspraken gedaan heeft blijven velen met een kleur toch op haar stemmen.
  Sylvana Simons die opkomt voor de zwakkeren?
  Mi mars Papa !
  Eigen belang !!


  gemodereerd
 7. Even nog wat opmerkingen hierover:
  De politicus, die zonder de intentie te hebben om zijn eigen belang in de politiek te dienen , werpe de eerste steen. Ik heb in de oude Surinaamse kranten slechts 1 politicus gevonden, die zijn schadeloosstelling aan een goed doel had weggeschonken. Ik geloof voor de aanschaf Rontgenapparatuur. Dus weet ik als geen ander dat je als politicus moet liegen en bedriegen en jouw eigen belang daar moet gaan dienen. Kijk maar naar de politiek van Suriname. Voorbeelden te over van politici die om hun eigen belang politicus worden. Omdat ik deze “gaven” niet heb ben ik ongeschikt voor de politiek. Ik ken mijn sterke en zwakke punten.
  En wat die luie zwarte mannen betreft. Ik voel mij niet aangesproken omdat een ieder uit mijn omgeving weet dat mijn beroep geen beroep was , maar een roeping. Ik was een harde werker voor anderen omdat mijn fout was dat ik meer aandacht had voor de oplossing van het probleem en minder aandacht had voor de financiële beloning. In mijn ogen zijn er geen luie zwarte mannen, maar wel slecht betalende o.a. Surinaamse klanten. Dus weer een reden voor mij om niet in de politiek te gaan.En het interesseert mij niet of Silvana het belang van de Surinamers of de mijne behartigt of niet., dat heeft zij overigens nooit gezegd, Wat ze gezegd heeft is opkomen voor de zwakkeren in de Nederlandse samenleving en is zij in mijn ogen een luis in de Nederlandse pels. En of naar haar wordt geluisterd of niet: zij laat in ieder geval haar stem horen wat andere politici van Surinaamse afkomst niet mogen doen in de kamer. En dat er niet geluisterd wordt? Sinds wanneer luisteren Nederlanders naar niet Nederlanders?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES