OM na onderzoek: directeur Hakrinbank geen verdachte, strafzaak afgesloten

12
Hakrinbank Suriname

Het Openbaar Ministerie in Suriname (OM), heeft naar aanleiding van 3 afzonderlijke aanklachten tegen de Algemeen directeur (CEO)  van de Hakrinbank N.V., een strafrechtelijk onderzoek opgestart. Daarbij zijn alle personen, die direct of indirect betrokken waren bij de zaak, gehoord.

Dit onderzoek, dat vanwege uiteenlopende redenen langer heeft geduurd dan was gepland, leverde echter onvoldoende feiten en/of omstandigheden op om de directeur de status van verdachte te geven en in het verlengde daarvan de vervolging in te stellen. De strafzaak is formeel afgesloten meldt het OM. 

De verweten handelingen zouden eventueel gekwalificeerd kunnen worden onder de Wet Seksueel Molest op de werkplek, echter is deze wet nog niet in werking getreden. 

Het Openbaar Ministerie heeft alle belanghebbenden verwittigd van haar beslissing. Aan hen is ook medegedeeld dat, indien zij zich niet kunnen verenigen met dit besluit, er civielrechtelijke alsook strafrechtelijke wettelijke interventies hiertegen mogelijk zijn.   


12 REACTIES

 1. Waarom verbaasd ons dat niet?
  Wij leven in su de bananen republiek.
  De doofpot is zo groot dat het zijn eigen hoofdstad heeft.
  gemodereerd

 2. Wie anders had verwacht is naief. Er is geen wetgeving zegt de PG. De schaamte voorbij.
  gemodereerd

 3. De directeur van de Hakrinbank zou een schadeclaim moeten indienen wegens imagoschade. Toen ik de eerste berichten las wist ik dat de beschuldigingen niet hard gemaakt konden worden. Een heleboel organisaties hebben als een kip zonder kop reacties geplaatst zonder het onderzoek af te wachten. Wel belangrijk om de Wet seksueel Molest op de werkplek zo snel mogelijk in werking te stellen.
  gemodereerd

 4. De stelling dat men in SU in een bananenrepubliek leeft deel ik niet. Zoals uit het artikel blijkt kunnen de slachtoffers de civiel en strafrechtelijke weg bewandelen. In een bananenrepubliek was dit niet mogelijk. Suriname is godzalig zij dank nog steeds een democratische rechtsstaat maar als ik naar de vp luister dan vraag ik mij af voor hoe lang nog? Als de vp zometeen president wordt, wat ik echt niet hoop, dan is het met Suriname als democratisch rechtsstaat afgelopen. Dan wordt dit land geregeerd door een dictator naar Afrikaans model. En dat kan nooit de bedoeling zijn.
  gemodereerd

 5. Waar is de gangster advokate nu? Of verdedigde zij de directeur?
  gemodereerd

 6. Denise 7 juli 2022 Bij 08:34

  Inderdaad Denise moet er een schadeclaim komen. Niet alleen tegen de vermeende slachtoffers maar ook tegen de racistische rechtspoliticoloog uit Nederland mr. Frank King die zichzelf uitgeeft voor advocaat maar in werkelijkheid daar te dom voor is. Deze populist wist al zeker dat de directeur zich vergrepen had aan zijn medewerksters en dat de PG niet tot vervolging wilde overgaan kwam omdat de PG lijkt op het soort dat de VHP leidt en ook op de president lijkt. De directeur van de bank is een prominent VHP lid en daarom gaar de PG niet over tot vervolging. Dit racistisch stukje stond in de Ware Tijd van 24 juni 2022. Deze meneer King is een notoire oplichter en racist en moet keihard aangepakt worden.
  Racistsich gedrocht !
  gemodereerd

 7. Totdat het hun zus of dochter is. Daarom moet je niet naar de politie. Zelf handelen. Hij moet uit het gebouw komen.
  gemodereerd

 8. Vrouwen : een in te bouwen guillotine aanschaffen en dan hoef je nooit meer het bewijs te leveren.
  gemodereerd

 9. Wanneer is er sprake van molest? Tegenwoordig valt haast alles onder molest, althans bij degenen die zo graag in de picture willen komen, of de hype die uit het buitenland is komen overwaaien,
  willen overnemen.
  gemodereerd

 10. die man zijn leven is totaal kapot gemaakt……..ik weet er alles van
  gemodereerd

 11. Kwakoe van Helena Christina.
  Als dat zo was “ met een ingebouwde guillotine “
  Dan hadden de helft van de mannen in Suriname nu een spraakgebrek.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.