Politieagent als verdachte aangehouden in onderzoek naar reeks van inbraken

9

In verband met een onderzoek naar een reeks van inbraken in Suriname zijn de 25-jarige Norit A., Hesdy A. (29) en Johannes J. (36) zaterdag aangehouden en overgedragen aan Recherche-Oost.

Een paar dagen terug werd Macgaydy M. (26) klemgereden aan de H.D. Benjaminstraat en aangehouden. Na de verdachte flink aan de tand te hebben gevoeld kwam Remuel K. (29) in beeld die vervolgens werd aangehouden in Wanica.

De redactie verneemt dat het om een bende gaat waarbij één van de verdachten een politieagent is. Het is niet uitgesloten dat de verdachten zich ook schuldig hebben gemaakt aan beroving met geweldpleging.

De voertuigen waarmee de verdachten zich verplaatsten zijn in belang van het verdere onderzoek in beslag genomen. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat het aandeel van de verschillende verdachten in de strafbare feiten is geweest.

De aanhoudingen werden gepleegd door RBTP en Recherche-Oost in samenwerking met leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Het onderzoek in deze zaak wordt voort gezet door Recherche-Oost.

9 REACTIES

 1. Twee jaar geleden is geconstateerd dat bij de selectie van de kandidaten voor de politie opleiding, personen zaten met een strafblad. De president wilde n.a.v. deze berichten een onderzoek laten instellen en de selectiecriteria onder de loep nemen, maar onder druk van Belfort, Brunswijk en de voorzitter van de politiebond heeft hij deze kwestie laten varen.
  Thans lezen wij bijna elke week dat politie agenten betrokken zijn bij diverse criminele activiteiten.
  gemodereerd

 2. Dan kan die mijnheer een paar dagen geleden nog zo’n mooi artikel als verdediging van de politie schrijven, maar als je dat in dag uit dit soort meldingen over de politie hebt is dat toch tegen de doven praten. 2 meldingen over de politie achterelkaar.
  gemodereerd

 3. Wat voor vreemde namen zijn dat: Norit doet me denken aan pilletjes tegen diarree.
  En dan ook nog Mac-GAY-Dy. Boy ook boy.
  gemodereerd

 4. Een politieagent in een bende…
  Veel gekker kan het niet worden, deze vieze rat gaat het moeilijk krijgen in zijn celletje.

  Het zeg wel wat hoe hard ze moeten werken!
  Als ze daar allemaal tijd voor hebben, valt het wel mee met de werkdruk.
  gemodereerd

 5. Bellie hft deze boeven in dienst genomen .het korps zit er vol van zulke roofmoordenaars. Deng sakka sakka daggoe.
  gemodereerd

 6. Er zijn ratten in alle lagen van de bevolking, op alle ministeries bij de overheid, die besmet met het roofvirus welke is geintroduceerd door didibrie- en boefdraad, de opperratten in de Surinaamse geschiedenis!
  gemodereerd

 7. Boesskowtoe , inderdaad , maar de president heeft zich niet aan zijn woord gehouden en zal moeten oppassen voor die gasten , ddb heeft toch de oorlog verklaart aan de president , ze moeten de president nog beter beschermen en als nog alle ratten bij kps , het leger en ratten die werken????? bij de overheid eruit sodemieteren zonder behoud van salaris
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.