Mannen gijzelen dame (19) en eisen losgeld; politie schiet verdachte neer

11
Archieffoto: manschappen van het Regio Bijstandsteam (RBT)

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in Suriname, hebben donderdagmiddag drie mannen aangehouden in een ontvoeringszaak, waarbij één van hen bij zijn aanhouding geraakt is door een politiekogel.

Moreno P., Nicolas D. en Daniels R. worden ervan verdacht een 19-jarige dame te hebben gegijzeld. Naderhand eisten zij 10.000 SRD van haar moeder.

De moeder werd door de vriend van haar dochter gebeld, met het bericht dat zij van huis zou zijn weggelopen. De jonge vrouw zou een brief hebben achtergelaten, waarin stond geschreven dat zij het huis zou hebben verlaten.

Niet lang daarna kreeg de moeder nog een telefoontje, waarbij iemand in het gesprek losgeld van de vrouw eiste als ze haar dochter weer wilde zien. De moeder deed woensdag aangifte op politiebureau Latour. De zaak werd voor verder onderzoek aan de afdeling Kapitale Delicten (KD) overgedragen.

Samen met KD is het de Surinaamse politie donderdag gelukt om de verdachten op te sporen en aan te houden. Daniels R. werd daarbij geraakt door een politiekogel. Het 19-jarige slachtoffer is inmiddels terecht en wordt gehoord door de politie.


11 REACTIES

 1. Krijgen we nou ook Columbiaanse en Mexicaanse toestanden in Suriname? Goed dat de politie de verdachten zo snel heeft kunnen aanhouden. Minder goed dat de politie niet alle drie verdachten gerichter heeft beschoten.
  gemodereerd

 2. Next level verdienmodel v d criminelen. Ontvoering. Su in de vaart der volkeren.
  gemodereerd

 3. Deze zaak stinkt. Er zit veel meer achter. Het zal mij niet verbazen als deze 19 jarige dame dit alles heeft georganiseerd.
  gemodereerd

 4. Als dat meisje erbij is om dr moeder op te lichten vr 10.000 waar ze dan 2500 zou krijgen, dan zegt het me genoeg van derzelf.
  Als mijn dochter die stront met me zou uithalen, zou het haar jaren berouwen.
  gemodereerd

 5. Ik hoop dat het bij ontvoering is gebleven, maar gezien de “normale’ gang van zaken in Suriname, zal er nog wel meervoudige verkrachting bovenop komen. De hoogte van het losgeld is een belediging is een mens maar Srd 10000 waard.
  gemodereerd

 6. Applaus voor RBT.
  Ben benieuwd hoelang de daders in het gevang zullen verblijven. In de meeste staten van Amerika betekent dit vergrijp levenslange opsluiting.
  gemodereerd

 7. Ja goed dat de politie haar ook verhoord.
  Want sang if mevrouw e plei onder één dak nanga den ontvoerders ?
  Poer monie na a potie ma anoe.

  Want soms worden zulke spelletjes gespeeld. Heb er wat ervaring mee.
  gemodereerd

 8. Is dat zo Cornel. Heb je zin daar tegenover de officier van Justitie uit te wijden.
  gemodereerd

 9. Debby, je hebt gelijk. Dit is een belediging aan het adres van de vrouwen in Suriname. 10.000 srd is omgerekend slechts 500 euro. Als je hier in Nederland een prostituee wilt overnemen van een pooier moet je een vermogen betalen. Ik heb de Surinaamse vrouw veel hoger geacht en ingeschat. Rechter: naast ontvoering etc, ook veroordelen voor minachting en belediging van de Surinaamse vrouw.
  Dat zal ze leren om een Surinaamse vrouw te respecteren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.