Vanaf 1 juli hebben Nederlanders geen visum meer nodig voor Suriname

17
Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname
Archieffoto: naar Suriname vertrekkende passagiers op Schiphol.

Vanaf 1 juli 2022 hoeven Nederlanders geen visum meer te hebben voor het reizen naar Suriname. Wel moeten Nederlanders voor vertrek naar Suriname een e-toeristenkaart kopen. Dat heeft de Nederlandse Rijksoverheid vandaag laten weten.

Het bericht is bevestigd door het Consulaat van de Republiek Suriname in Amsterdam.

Het Consulaat Generaal meldt: “Per 01 juli 2022 zal in werking treden de unilaterale (eenzijdige) visumafschaffing voor staatsburgers van alle landen die naar Suriname reizen voor toerisme of familiebezoek.”

Per 1 juli 2022 treedt in werking de introductie van de Entry fee van USD25 of EUR25.


17 REACTIES

 1. Prachtig. Geweldig. Wat een schande voor ons. Wij wachten MAANDEN om aan de beurt te komen bij global en krijgen na overleg van onze prive bank afschriften met pijn en moeite 90 dagen om na bij dr klm geboekt te hebben op schiphol bij aankomst als een krimineel onbeschoft behandeld te worden. Zelf de marowijne kunnen we niet legaal zonder visum oversteken. Is die man van BIBIS gek geworden?? Wanneer worden ONZE belangen eerst behartigd??? P.s. ndp is even erg. Bah. Ik schasm me voor mijn surinaams paspoort.
  gemodereerd

 2. Mooie beloftes, jaren geleden was dit ook al aangekondigd, toen hoefden de diaspora geen visum, of als een ouder van je in Suriname was geboren. Benieuwd hoever we nu komen.
  gemodereerd

 3. Dus men kan dure ticket kopen en euro hier wisselen voor bijna 24 per euro en je betaald maar €25??
  Als je naar nederland gaat betaal je hoop. En in Su verdiend men niet eens €€€€.
  De bevolking wordt door deze regering uitgemolken en de buitenlanders verwend.
  De nederlanders mogen €100 betalen.
  Ga dan met dat geld luchthaven vernieuwen en onderhouden.
  gemodereerd

 4. Er zijn zat mooiere landen met blauwe zee en mooie stranden en vooral zonder dieven en dievenijzer, met schone straten zonder gaten, met trottoirs, veilig verkeer waar ik geen 25 Euro hoef te betalen. Curacao, Bonaire, Barbados, Grenada, Zanzibar en Ibiza ik kom naar je toe!!! Maar eerst naar Dubai. Niet de nep versie van DDB maar de echte.
  gemodereerd

 5. De president heeft zijn cadeau aan de diaspora gemeenschap uit woede dat er door deze groep niet geïnvesteerd word in Suriname teruggenomen.
  Ben na vierweken verblijf in Suriname terug. Het land is meer dan een derde wereldland geworden. de straten zijn abominabel slecht. En de inwoners sturen als ze kans en mogelijkheden krijgen hun kinderen naar Nederland om te studeren. Dat zie je ook in de schoolklassen en kinderen op straat met de blauwe uniformen. Deze groep hebben niet de mogelijkheid om dat ook te doen. Triest is dit. Het vertrouwen in Suriname is heel heel diep gedaald.
  gemodereerd

 6. grapjassen geen visum meer nodig maar wel een entry free betalen , velen zullen zich bedenken om nog naar Suriname te komen , echt deze regering geeft geen tekst en uitleg , iemand zei de vorige keer al geldt die entry free ook voor mensen die een PSA pas hebben , maar je hoort niets en leest niets , is santokhi ndp geworden allemaal geheimzinnig
  gemodereerd

 7. Weer een ondoordachte beslissing wat gebeurt er met de mensen die al een PSA hebben daar wordt niet over gesproken.
  Zijn ze weer bezig om bepaalde mensen geld te kloppen uit hun portemonnee.
  Deze regering blijft fout op fout maken.
  gemodereerd

 8. van deze regering hoeven ook de chinezen en russen geen visum meer aan te vragen , echt mensen deze regering moet vertrekken , contacten aangaan met schurken staten is toch geen democratie santokhi , de russen vermoorden burgers in Oekraïne en die chinezen onderdrukken de Oeigoeren en steunen de russen met de oorlog in Oekraïne , en dichter bij huis steunt deze regering ook venezuela en cuba , neen deze regering is niet met democratie bezig maar met , dictaturen te paaien
  gemodereerd

 9. Voor Nederlanders zal er niks veranderen. Het gaat er bij deze maatregel om dat geen enkel land nog een visum hoeft aan te vragen. Beetje non-nieuws dus voor Nederlanders. Ze zouden er goed aan doen om het voor Nederlanders (dus ook Nederlanders zonder Surinaamse achtergrond) langer te kunnen verblijven zonder dat MKV gedoe. En los gelijk dat probleem andersom op. Want dat hele VHS Global werkt voor geen meter. Onnodige stress voor veel Surinamers die door omstandigheden snel naar Nederland moeten.
  gemodereerd

 10. Als Chan denkt dat Nederland dan zegt, geen visum nodig als men naar nl gaat vanuit Su dan is hij achterlijker dan ik dacht.
  Nl verdiend dik met zn visum en ze willen niet alles uit Su.
  In Su hebben we al de guyanezen, brazilïanen en straks ook nog uitschot uit nl.
  gemodereerd

 11. Visum was niet nodig geweest als de regering van Bouta het land niet zo uitgekleed had.Voor al die schreeuwers die op deze regering afgeven, waarom hebben jullie niet zo hard geschreeuwd toen Bouta samen met schoonzoon de staats kast flink aan het plunderen waren. Het land was eigenlijk al failliet, deze regering heeft op het nippertje de touwtjes overgenomen, en nu alles weer langzaam goed op de rit komt, gaan er een paar leeghoofden lopen klagen, omdat alles niet in een paar jaar weer vlot loopt. Geef ze de credit die ze verdienen, Bouta heeft van jullie ook alle vrijheid gekregen om met zijn corrupte bende de staatskas leeg te mogen plunderen.
  gemodereerd

 12. Belachelijk.ik heb 60euro betaald voor een visum die ik,blijkt achteraf ,helemaal niet nodig had. Deed ik op aanraden van een medewerkster van het consulaat in Amsterdam. Ik ben van plan het aan te vechten als ik terug ben in Amsterdam.
  gemodereerd

 13. Je betaalde op Schiphol altijd al meer dan het visum kostte, wat je kon zien als je erop keek. Wie stopte die extra 10 euro in zijn zak? Wat kosten veranderd er dus netto niets, alleen wordt iemand van zijn extra inkomen beroofd.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.