Zeldzame tropische storm op ruime afstand van Suriname

3
Zeldzame tropische storm op ruime afstand van Suriname

Een lagedrukgebied dat zich dinsdag ten noorden van Suriname bevindt, is op ruime afstand van het land. Naar verwachting zal dit morgenochtend uitgegroeid zijn tot een tropische storm die de naam Bonnie krijgt en westwaarts zal trekken. Dat melden Nederlandse weerkundigen.

Volgens weer.nl is het een zeldzaam verschijnsel, omdat het systeem genaamd ‘Two’ in de centrale delen van de Atlantische Oceaan is ontstaan. Dat is een plek waar we dit niet zo vaak zien gebeuren. Ook legt de storm, die nu een windkracht 8 heeft met zware windstoten tot zo’n 85 km/uur, een bijzondere route af.

Op die route liggen Aruba, Bonaire, Curaçao, maar ook Trinidad en Tobago, de meest zuidelijke Benedenwindse eilanden en de kusten van Venezuela en Colombia.

De Meteorologische Dienst van Curaçao heeft inmiddels code rood afgegeven voor de tropische storm. Voor Suriname en Guyana betekent het slechts een tropische verstoring voor de kust.


3 REACTIES

 1. Al die geweldige voorspellingen dat Suriname door Bonnie aangedaan zou worden, blijken dus een storm in een glas water te zijn. Suriname is nog steeds een gezegend land dat met tussenpozen slechts met een NDP ramp te kampen heeft.
  gemodereerd

 2. Gelukkig. Surinamers kunnen niet meer ellende gebruiken.
  Ze hebben al zoveel wateroverlast.
  gemodereerd

 3. henkes , let maar op , het zal geen jaren meer duren dan zullen de tropische stormen en orkanen Suriname niet meer ontzien en de weg naar hier vinden , en door het ontbossen van onze amazone bos en die goudwinning zal het versnellen , voor onze kust zal de olie en gas winning niet meer door kunnen gaan , de platforms zullen door die orkanen vernietigd worden , en de overstromingen hier zullen wel 10 keer erger zijn , mensen we krijgen een sombere toekomst
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.