Ambassadeur Venezuela bezoekt minister Mac Andrew

9

Minister Steven Mac Andrew ontving op maandag 27 juni de ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela, Ayerim Flores Rivas, voor een beleefdheidsbezoek. De bewindsman heeft de ambassadeur en haar secretaris, Danielle Ngadenan, verwelkomd en heeft aangegeven dat hij het bezoek ten zeerste op prijs stelt, vooral gelet op de goede betrekkingen tussen Suriname en Venezuela.

De minister benadrukte dat functionele coöperatie met andere landen zijn prioriteit geniet, omdat ervaringen op diverse gebieden uitgewisseld kunnen worden, hetgeen voor een wederzijdse verrijking van kennis en ervaringen kan zorgen.

De ambassadeur feliciteerde de bewindsman met zijn benoeming als minister en benadrukte eveneens de goede relatie tussen de beide landen. Volgens de diplomaat zijn arbeid en werkgelegenheid niet direct gebieden, waarop er een nauwe samenwerking is tussen de landen, maar dat er ruimte is om dit te exploreren.

In dit verband tastte de minister de mogelijkheden af voor trainingen t.b.v. arbeidsinspecteurs, specifiek gericht op de olie en gasindustrie, vooral de offshore sector. Venezuela is een land met veel ervaring en kennis op het vlak van werk in relatie tot veiligheid en gezondheid binnen deze sector.

Beide partijen hebben het idee geopperd om mogelijkheden te bekijken voor een wederzijds uitwisselingsprogramma op diverse gebieden, inclusief high-level. Ambassadeur Flores Rivas blijkt hiervoor open te staan, temeer er al een goede samenwerking bestond tussen het voormalig Ministerie van Sport en Jeugdzaken, waarvan Jeugdzaken nu onderdeel is van het ministerie.


9 REACTIES

 1. Hoe bedoelen die Venezualanen dat. Samenwerking op gebied van werkgelegenheid en arbeid.
  Venezuela is een mislukte staat waar je niets van kan leren of het moet onderdrukking, corruptie en vriendjespolitiek zijn.
  De regering van Hugo Chavez en zijn opvolger hebben door hun maatjes in directie te plaatsen en het mismanagement, dat daarvan het gevolg was de olieindustrie min of meer de nek om gedraaid. Daar kan je dus echt niets van hun over leren.
  “Venezuela is een land met veel ervaring en kennis op het vlak van werk in relatie tot veiligheid en gezondheid binnen deze sector.” Dit is het lachwekkendst wat ik ooit heb gelezen.
  De enige werkkrachten die Venezuela kan leveren zijn hoeren en die doen dat ook niet, omdat Venezuela het land van melk en honing is. Het is, net als Suriname, een land met veel potentieel leeggeroofd door jarenlang mismanagement, corruptie en nepotisme. Niet verrassend is China hun grootste partner en geldverstrekker. Waar hebben we dit meer gezien
  gemodereerd

 2. Meneer A3,
  Omdat je bij voorbaat zo ingenomen bent met je eigen perceptie, vergeet je om goed te lezen.

  Dit dus:
  Quote:
  In dit verband tastte de minister de mogelijkheden af voor trainingen t.b.v. arbeidsinspecteurs, specifiek gericht op de olie en gasindustrie, vooral de offshore sector. Venezuela is een land met veel ervaring en kennis op het vlak van werk in relatie tot veiligheid en gezondheid binnen deze sector. Unquote

  Ze hebben inderdaad heel veel ervaring op dat gebied en zijn een stuk goedkoper dan die uit abu dhabi. Plus toerisme.

  Ik voorspel een run v Venezolaanse techneuten naar suri, en dat is prima. De suri’s zijn niet geïnteresseerd.

  Kan iemand mij uitleggen wat de locals eigenlijk uitvoeren, behalve zeiken op soc media.

  Brazilianen die goud delven.
  Haïtianen in de landbouw.
  Guyanezen in de visserij.
  Cubanen in de gezondheidszorg.
  En binnenkort Venezolanen in olie & gas.

  De suri’s zorgen wss voor een natje en droogje (hun lievelingstijdverdrijf), zachtjes wiegend in hun hangmat, dromend over die 4 miljard vd Diaspora.

  Als er uitzonderingen zijn, dan hoor ik het graag! 😋
  gemodereerd

 3. Trouwens, de ex-minister van arbeid en werkgelegenheid, kromo-dinges.

  Degene die verantwoordelijk is voor de grote ambtenaren-puinzooi, die duikt onder. Hij, wordt tot zijn dood in de watten gelegd met jullie belastinggeld.
  Hij, heeft getekend en meegewerkt om die arbeidswet zodanig dicht te timmeren, dat het heel veel effort kost om te reorganiseren.
  Tenminste, in een democratie gaat het moeilijk, in een dictatuur of politiestaat gooi je ze gewoon op straat.

  En zo zijn er zoveel uit de vorige regering die de dans ontspringen. Zoals bv boeva die een bar ergens op een berm heeft neergezet. Zelfs asa-bep die 3 baantjes heeft; dna, kapteng en granmang-oso en nu lees je skalian-incasso houder.

  Met een nationaal tribunaal, los je in één keer alle schuld af.
  gemodereerd

 4. Mevrouw Esmerald. Er was al een run van Venezolanen. Er zijn er namelijk al 6 miljoen gevlucht. U kunt dat nakijken op de website van Stichting Vluchteling. Dus zo geweldig is dat land niet. Verder is de olie industrie voor grootste gedeelte vernield.

  What happened to Venezuela’s oil production?
  Years of mismanagement, corruption and nationalization of oil ventures caused Venezuela’s oil industry—which in the 1990s produced 3.2 million barrels a day—to crash by 2020, when output fell to just one-tenth of what it had been.
  Bron: Wallstreet Journal
  gemodereerd

 5. Beste Hadron,

  6 miljoen is nog steeds 1/5 deel v het aantal inwoners nl 31 miljoen.

  Vanwege de boycot vd usa, de grootste afnemer van Venezolaanse olie, ging/gaat het slecht. Onlangs heeft de usa contact gezocht met Venezuela aan het begin vd huidige oorlog, onderwerp olie. Jou bron is 2020.

  Zelfs Nederland voert nu gesprekken met Curacao voor het eventueel heropstarten vd raffinaderij.
  Je ziet het, niets blijft hetzelfde. Het enige constante gegeven is een verandering.

  Venezuela heeft ook hulpgoederen verstuurd naar suri, waterramp.
  Dat ding is geen wedstrijd over wie geweldig is, maar het gaat om kennisoverdracht.

  Ik ‘proef’ dat je alleen met ‘rijke’ landen zaken wilt doen, hoezo dan? What’s in it for them. De realiteit is dat suri economisch een junkstatus heeft, met een schuld van 4 miljard dollar.

  Samenwerken!
  gemodereerd

 6. Esmerald , A3 heeft gelijk , ben jij vergeten hoeveel burgers die chavez en later maduro hebben vermoord om aan de macht te blijven , en meer dan 4 miljoen Venezolanen zijn uit het land gevlucht , en je zegt dat dat ze techneuten hebben , ja die hebben ze om mensen te vermoorden , en hun olie industrie ligt op zijn kont
  bouterse had contact met alle dictators over de hele wereld , en het blijkt nu dat deze regering ook contacten leggen met die schurkenstaten , het lijkt wel dat deze regering het een worst vind van al de vermoorde mensen in die schurken staten , deze regering moet ook naar huis gestuurd worden , ze steunen ook bouterse hier nog die vele Surinamers heeft vermoord
  gemodereerd

 7. Voor wat betreft de regering v die landen, met ik met jullie eens hoor.

  Suri heeft dan enorm veel mazzel gehad dat ze niet als een paria is behandeld door de usa. De afgelopen jr zat er namelijk ook een ‘democratisch’ gekozen dictator in de regering tok!

  Goed, vergelijk het maar met Holland die alle banden verbrak, maar wel aan de onderkant, middels ngo’s, contact hield.
  Nu met de huidige regering is de relatie verandert naar wederzijds respect.
  Zoiets…

  Cuba en Venezuela zijn niet aanwezig op de Caricom-meeting, vanwege de lopende boycot.

  De grootste schurkenstaten zijn zich nu aan het bundelen in de bric.
  Hopelijk gaan die bootvluchtelingen in de toekomst naar de bric-landen, ze hebben genoeg doekoe.

  De wereld verandert in een rap tempo.
  gemodereerd

 8. Het is wel fijn om nu op te merken dat ons land niet langer gegijzeld wordt door een crimineel als Bouta. Chan zet ons weer op de wereldkaart en haalt opdrachten binnen. Eindelijk kunnen we langzaam aan weer gaan groeien waar er eerst alleen maar stil gestaan werd.
  Ik hoop alleen niet dan Brunswijck met zijn koebie hersens denkt dat hij het beter kan doen, want dan zijn we weer terug bij af.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.