donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCBvS start landelijk onderzoek nulmeting financiële inclusie en educatie

CBvS start landelijk onderzoek nulmeting financiële inclusie en educatie

-

Does Travel - naar Suriname

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft laten weten dat zijn, na de voltooiing van het pilotproject ‘Nulmeting Financiële Inclusie en Educatie’, vanaf maandag 27 juni 2022 tot en met woensdag 31 augustus 2022 het onderzoek landelijk zal uitvoeren in samenwerking met het Instituut voor Maatschappijwetenschappelijk Onderzoek (IMWO).

Middels steekproefonderzoek worden personen van de beroepsbevolking (15 jaar en ouder) geinterviewd. De CBvS heeft als lid van de Alliance for Financial Inclusion (AFI) een grant ontvangen om het onderzoek uit te voeren.

Deze nulmeting is bedoeld voor de inventarisatie van de huidige situatie met betrekking tot de toegang tot, het gebruik van en de kwaliteit van financiële producten en financiële diensten door de consument. De focus ligt hierbij vooral op gender, jeugd en ondernemerschap. De uit dit onderzoek verzamelde data zal als uitgangspunt gebruikt worden bij het ontwikkelen van een Nationale Financiële Inclusie Strategie (NFIS) en Nationale Financiële Educatie (Financiële geletterdheid) Strategie (NFES).

Tenslotte zal de implementatie van het op deze strategieën gebaseerde beleid ervoor moeten zorgen, dat financiële producten en diensten toegankelijk worden voor mensen die tot nog toe uitgesloten zijn van het formele financiële systeem, waardoor de kwaliteit van het leven van mensen kan worden verbeterd.

Het steekproefonderzoek wordt per district uitgevoerd volgens het onderstaand schema:
Paramaribo (27 juni-4 juli)
Saramacca (5 juli 8 juli)
Wanica (11 juli-15 juli)
Commewijne (18 juli-22 juli)
Para (25 jul-28 juli)
Nickerie & Coronie (1 aug-5 aug)
Marowijne (10 aug-15 aug)
Brokopondo (17 aug-23 aug)
Sipaliwini (25 aug-31 aug)

De enqueteurs komen op werkdagen tussen acht uur ’s morgens (08.00u) en zes uur ’s middags (18.00u) bij u langs. Ze hebben een T-shirt aan met daarop het logo van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, en een badge van het IMWO.

De Centrale Bank van Suriname rekent op de medewerking van de samenleving indien de enquêteurs langskomen. Financiële inclusie is een essentiële factor om de armoede terug te dringen en onze welvaart te vergroten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Ik snap het doel van dit onderzoek niet:

  de CBVS geeft de volgende toelichting

  Deze nulmeting is bedoeld voor de inventarisatie van de huidige situatie met betrekking tot de toegang tot, het gebruik van en de kwaliteit van financiële producten en financiële diensten door de consument.
  Met nadruk dus op huidige situatie.

  De CBVS zit nu met een probleem. Ze hebben een Grant ontvangen en moeten het geld voor dat doel uitgeven ter voorkoming van een slechte naam oplopen.
  Mijn probleem: iets wat dynamisch is kan je niet statisch onderzoeken. Anders gezegd: je gaat nu mensen etc. die in een crisissituatie verkeren ondervragen om jouw beleid uit te stippelen en toe te passen in een periode waar sprake zal zijn van een normale situatie. U weet net zo goed als ik dat mensen anders zijn onder crisisomstandigheden dan onder normale omstandigheden. Te verwachten is dat de uitkomst van dit onderzoek navenant anders zal uitvallen.
  Of weet u iets wat wij nog niet weten. Moeten wij uit uw onderzoek afleiden dat deze crisissituatie een structureel karakter heeft?


  gemodereerd
 2. ‘Deze nulmeting is bedoeld voor de inventarisatie van de huidige situatie met betrekking tot de toegang tot, het gebruik van en de kwaliteit van financiële producten en financiële diensten door de consument’
  Nou, ik voorspel dat het de score niet hoog, zeg maar gerust heel laag zal zijn.
  Tijdens mijn laatste bezoek, enige wkn. geleden, moest ik regelmatig met een familielid naar de Postspaarbank om geld op te halen. Buiten een rij, binnen een rij, het volgnummer die buiten ontvangt heeft totaal geen nut want het volgnummersysteem doet het niet. Pinautomaten die het niet doen, als je eenmaal bij het bewuste loket bent om je geld te ontvangen, zegt de kassier zonder schaamte dat je naar de volgende kas moet, want hij heeft niet genoeg geld. Vreselijk, het is gewoon de 3e wereld!


  gemodereerd
 3. Service gericht naar de klant toe en niet naar de eigen interne behoeftes. De banken gedragen zich autoritair naar de klanten en dat is met heel veel instanties zo in Suriname. Er is geen enquete nodig om te weten, wat men zoal verbeterd zou willen zien. Behandel de klant als koning, speel in op de problemen die mensen ondervinden in hun dagelijks financieel verkeer. Het is niet meer van deze tijd om mensen uren in een rij te laten staan, voor een gebrekkige dienstverleninig! Mensen moeten 1x 24u in staat gesteld worden om bij hun zuur verdiende centjes te kunnen. Versoepel de voorwaarden om een rekening te kunnen openen, waarom moet dat zo moeilijk zijn? Schande..


  gemodereerd
 4. zie je wel die roemer werkt voor ddb ( die roemer is daar gezet omdat van trik niet luisterde naar ddb en die van trik zit mooi in de bak) , wat een rotzooi , en die lui die langs de deur komen hebben zeker een paars t-shirt aan en een paars petje , ze kunnen beter niet bij ons langs komen , want onze honden hebben een hekel aan paars


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES