Amerikaanse militairen verzorgen training in humanitaire hulpverlening

9
Amerikaanse militairen verzorgen training in humanitaire hulpverlening

Als onderdeel van een Joint Combined Exchange Training (JCET-training), hebben militaire instructeurs van het Civil Affairs Team 862 (98th Civil Affairs Battalion – Special Operations/Airborne) uit de Verenigde Staten een maand lang kennis en ervaringen over humanitaire hulpverlening bij rampen (Humanitarian Assistance and Disaster Relief), met militairen in Suriname uitgewisseld.

Het gaat hierbij om medische hulpverlening en het overschrijden van verschillende hindernissen bij het evacueren van slachtoffers, het maken van assessments op grond van specifieke omstandigheden, informatiemanagement en het werken met een landkaart om de situatie binnen een bepaald gebied goed in beeld brengen.

Deze training moet ervoor zorgen dat bestaande vaardigheden van Surinaamse militairen zowel in theorie als in de praktijk worden aangescherpt. De afgelopen periode hebben de trainees en instructeurs als onderdeel van een real life experience training een veldbezoek afgelegd aan onder andere het district Brokopondo. Samen met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon zijn er gesprekken gevoerd en is er een assessment gemaakt van de situatie in het district.

Met het uitvoeren van een assessment bij de Luchtmacht van het Nationaal Leger zijn bestaande vaardigheden ook verder aangescherpt wanneer het neerkomt op acute hulpverlening aan ver gelegen of moeilijk bereikbare gebieden. Deze JCET-training is verzorgd door captain Michael Esquitin, sergeant first class Michael van Horn en staff sergeant Daniel Sumakeris.

De afdelingen die hieraan hebben geparticipeerd zijn: Militaire Geneeskundige Dienst (MGD), Opleiding en Operaties (G3), Personeelszorg en Civiele Militaire relaties (G5), Luchtmacht en de Marine.


9 REACTIES

 1. Wegwezen ,als Surinamer heb ik liever geen militairen van welk buitenland dan ook in SURINAME. IK weet niet waarom men deze americaanse en nederlandse troepen naar suriname heefd gehaald want ze weten meer plaatsen om te trainen, onlangs trainde nederland nog in Frans guyana, laat ze dat blyven doen toch.
  gemodereerd

 2. rbrown dit is een humanitaire actie , maar wij weten dat jij bang bent dat de volgende training zal gaan , hoe ze jou baasje ddb oppakken en afvoeren , nou die komt straks en ook nemen ze alle ndp boeven mee , rbrown en als die landvernietigers uit ons land verwijderd zijn , dan kan het weer opbouwen van Suriname beginnen , rbrown jij bent een Surinamer , neen man jij bent een boutist
  gemodereerd

 3. Ik denk nu niet dat de Amerikanen de grootste autoriteit zijn op humanitaire hulp door het leger.
  @ RBrown. Dus je wou beweren, dat dat marionettenleger van Suriname geen hulp kan gebruiken om zich tot een echte krijgsmacht, die zijn kerntaken kan uitvoeren, te ontwikkelen. Een land verdedigen is iets anders dan twee keer een staatsgreep plegen, het land leeg roven, met wapens goochelen en verkopen en je medeburgers overvallen of mishandelen.
  gemodereerd

 4. Beter de Amerikanen dan de Hezbollah onder fascist Bouterse. Als het aan de fascisten van de NDP had gelegen was Suriname nu een schurkenstaat en een broeinest voor terroristen. In dat geval hadden de Amerikanen Suriname waarschijnlijk plat gebombardeerd. Gelukkig dat de Volkspresident weet met wie hij zaken moet doen.
  gemodereerd

 5. Dan kunnen ze alvast goed uitkijken welke gebieden hoog gelegen zijn en niet onder water lopen en daar dorpen aan te leggen voor de toekomst. Hierdoor is de kans dan kleiner dat de dorpen en de huizen, gebouwen, akkers enz niet onder water lopen.
  gemodereerd

 6. imgard , ben jij ook een boutist , het lijkt erop , dus jij bent ook bang dat jou vriend ddb door het Surinaamse leger wordt opgepakt , de paarse rotte appels in het leger zijn verwijderd dus die kunnen ddb niet meer steunen
  gemodereerd

 7. DDB, zal zijn billenknijpen. Hoop dat ie binnenkort op Santo Boma zal logeren, want hoort hij thuis.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.