woensdag, november 29, 2023
HomeNieuws uit SurinameRenzo Tjon A Joe in stijl kampioen op 50 meter vrije slag...

Renzo Tjon A Joe in stijl kampioen op 50 meter vrije slag NK Sprint

-

De Surinaamse zwemmer Renzo Tjon A Joe is vandaag kampioen geworden op de 50 meter vrije slag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Sprint in Rotterdam.

De trots van Suriname heeft het kampioenschap in stijl behaald: 3x kampioenschap record, 2x personal record en 2x Surinaams record (21.42 in de halve finale en 21.13 in de finale).

Een week terug is Tjon A Joe ook Nederlands kampioen geworden, op de 100 meter vrije slag voor mannen. Dat gebeurde tijdens de Nederlandse Zwemkampioenschappen in Amersfoort.

Renzo die uitkomt voor De Dolfijn in Amsterdam, zette een tijd neer van 48,80 seconden, de 5e snelste tijd in Nederland ooit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. In Su mogen we wat trotser zijn
  Gefeliciteerd . Ga zo door. Verwacht niets van deze regering. Sport zegt ze niets.
  gemodereerd

 2. @ voorgaande: jij weer met je negatieve gezwam over deze regering. Deze is wel erg belangrijk voor je, want zo je onzin te lezen is de regering 24/7 in je domme hersens.
  gemodereerd

 3. Mooie prestatie! Na Anthony Nesty was het een hele tijd stil.
  Suriname heeft veel Sport talent. Erg jammer dat je in Su geen goede boterham mee kunt verdienen. Daarom kiezen de meeste sporters voor een carriere in Nederland.
  gemodereerd

 4. Geweldige prestatie van deze zwemmer. Daar mogen wij trots op zijn. Ga zo door en we hebben weer een van het niveau Nesty.
  gemodereerd

 5. Nu pas is het me duidelijk dat ze in Nederland net als in Suriname, ook een zwemvereniging met de naam De Dolfijn hebben. Ik snapte er niets van dat twee Surinamers die uitkomen voor De Dolfijn (Surinaamse dacht ik) konden deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES