maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOpening Solar Farm te Clarapolder in district Nickerie

Opening Solar Farm te Clarapolder in district Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 26 juni vond te Clarapolder in het district Nickerie de opening plaats van het ‘Power project Suriname electricity system upgrade and expansion’ de zogeheten Solar Farm. Deze is vernoemd naar de onlangs overleden manager van de N.V. EBS afdeling Nickerie, de heer Brian Overeem.

De officiële ingebruikname werd gedaan door de Surinaamse president Santokhi. Het staatshoofd gaf aan dat elektriciteit en water als zeer belangrijke nutsvoorzieningen worden gezien voor de gemeenschap, vandaar dat de regering er alles aan doen om dit project toegankelijk te maken.

President Santokhi gaf aan dat dit project uitgevoerd wordt door een overeenkomst gesloten tussen de Surinaamse overheid en de Caribische Ontwikkelings Bank (CDB). Dit project zal zorgdragen voor sociale en economische ontwikkelingen van Suriname, door te voorzien in een betrouwbare, efficiënte, en duurzame elektriciteitsvoorziening.

Gemiddeld produceert de solar plant 10.000 kWh per dag. Op basis hiervan kunnen 400-500 huishoudens voorzien worden van elektriciteit. Dit moet verder ernaar toe leiden dat de stroom tarieven betaalbaar blijven. Deze plant zal met de nodige voorzieningen, rechtsreeks op het distributienet van de N.V. EBS gekoppeld worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. allemaal leuk en aardig , maar betalen die mensen net zoveel als wij arme bewoners van Paramaribo per kwh en ook een basistarief , of worden ze al gepaaid voor een stem in 2025


  gemodereerd
 2. Mooi dat een projekt van de vorige regering weer is opgeleverd.
  Er is nog geen 1 projekt van deze regering tot een goed eind gekomen want het begin al is nep.


  gemodereerd
 3. Zoek de positieve zijde van dit project.
  Vindt, u het niet dan zou het aan anderen liggen!


  gemodereerd
 4. Ik dacht dat we niet meer zouden kijken in de achteruit kijk spiegel hè Deb.
  Omdat jij erover begint, het enige wat niet nep is is de grootste puinhoop ooit achter gelaten door je vorige regering, laat dat maar duidelijk zijn.


  gemodereerd
 5. Dit is even goed een project vd vorige regering, als de tram van ergens naar nergens. De fly-overs van de vorige regering en de belofte van de vorige regering voor een 2e dubai etc etc.

  Project sinds 2010 op papier, lening genomen en opgevreten. Twaalf jr later durf je zonder enige gêne dit project te claimen.
  Alleen dom suri kun je dit wijs maken.

  Schaamteloos!


  gemodereerd
 6. debby , ja toch , lees de reactie van Esmerald , debby papier he , en weet jij debby dat de ddb weg van a naar b al weg zakt , door de vele regen spoelt het zand weg onder het asfalt , en die brug staat op losse schroeven , gelukkig maken maar heel weinig mensen gebruik van deze ddbweg , binnen een paar jaar neemt het bos het weer over en zal deze ddbweg niet meer zichtbaar zijn , o ja ddb is dan ook weg


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES