zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Mathoera had vruchtbare ontmoeting met Franse ambtgenoot

Minister Mathoera had vruchtbare ontmoeting met Franse ambtgenoot

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft een vruchtbare ontmoeting gehad met haar ambtgenoot van de Franse Republiek, Sébastien Lecornu. Tijdens de ontmoeting hebben beide ministers het belang van de defensiesamenwerking bevestigd en de verdere versterking daarvan besproken.

De bewindsvrouw heeft op uitnodiging van Frankrijk van 13 tot en met 17 juni de Eurosatory-beurs in Parijs bijgewoond. Eurosatory is de grootste internationale handelsbeurs waar producten op het gebied van defensie en veiligheid worden tentoongesteld. Hieraan hebben een groot aantal landen geparticipeerd.

Voor Suriname is de informatie uit deze expo zeer waardevol. “Het heeft onze inzichten enorm vergroot”, benadrukt minister Mathoera. De militaire coöperatie tussen de twee landen dateert terug naar 1992 en is gebaseerd op professionaliteit, vertrouwen, vriendschap, wederzijds respect en wederzijds voordeel.

Zo wordt er jaarlijks een Reunion Regionale des Echanges Militaires (RREM) tussen de legers van de twee landen ondertekend, waarin er afspraken worden gemaakt met betrekking tot opleidingen en trainingen, gezamenlijke rivierpatrouilles, informatie uitwisselen en werkbezoeken.

Eind vorig jaar werd als uitvloeisel van het eerste Guiana Shield Strategic Dialogue tussen Suriname, Guyana en Frans-Guyana een common security masterplan getekend. Het tweede dialoog wordt eind dit jaar in Suriname georganiseerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. De zoveelste weinig vruchten afwerpende BLA BLA BLA !!!!!!!!!!!


  gemodereerd
 2. Dat is mooi voor de Mini – ster, blij dat ze zwanger is hahahahaha !
  Een vruchtbare( ontmoeting )is altijd leuk, vooral tussen man en vrouw!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Let wel, ze had een vruchtbare ontmoeting met haar ambtgenoot, niet haar echtgenoot dus.


  gemodereerd
 4. Ik las het bericht en dacht, alweer vruchtbare ontmoeting. Meer komt er niet uit. Deze regering weet geen moer.
  Komen met verhaaltjes zonder climax, afgezaagd.
  Pers en hele bende gaat cocktail bar openen. Schande.


  gemodereerd
 5. Al die snoepreisjes van de ministers zijn tegenwoordig vruchtbaar. Wat een mop. Dit is allemaal geldverspilling.


  gemodereerd
 6. Als je door gebrek aan kennis en kader niet instaat bent om je land te ontwikkelen, ben je genoodzaakt samen te werken met het buitenland. Het land was 10 jaar geïsoleerd. Door wandaden van didibrie- en boefdraad heeft het land een ccc status gekregen. Geen land ter wereld die dan zaken met je wilt doen. Veel Surinamers denken niet verder dan hun neus lang is en hebben een vluchtig geheugen.


  gemodereerd
 7. @eigen+mening het verschil tussen deze regering en de vorige is, dat de president en de ministers naar het buitenland kunnen reizen zonder gearresteerd te worden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES