zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSchoon drinkwater voor Cassipora een feit

Schoon drinkwater voor Cassipora een feit

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft officieel de waterzuiveringsinstallatie te Cassipora in gebruik genomen. Dankzij deze nieuwe faciliteit behoort waterputten voor de bewoners van het dorp nu tot het verleden.

Het heuglijk feit op 24 juni 2022 werd bijgewoond door president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Daarnaast waren ook SWM-directeur Clifton Lienga, minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), DNA-leden en leden van het traditioneel gezag getuige van dit bijzonder moment.

President Santokhi toonde zich ermee ingenomen dat de bewoners van Cassipora nu over schoon drinkwater beschikken. Het staatshoofd gaf aan dat elke Surinamer hier recht op heeft. Hij memoreerde in zijn jongere jaren ook regenwater te hebben moeten opvangen en water moeten putten. Vanwege deze ervaring weet het staatshoofd wat het betekent om geen stromend water te hebben.

“Ik wil niet dat de jongeren van de dorpen hetzelfde meemaken wat wij vroeger hebben meegemaakt”, aldus president Santokhi. Hij merkte op dat wij in Suriname onze waterbronnen goed kunnen benutten en er zelfs profijt van kunnen hebben in de toekomst. Het staatshoofd drukte de bewoners op het hart om zuinig om te gaan met het drinkwater en de faciliteiten.

SWM-directeur Lienga blikte in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) terug op het voortraject tot de opzet van de installatie. Het voortraject bestond uit fases waarbij monsters door het laboratorium werden getest om na te gaan of er aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, werd voldaan. Dit gedeelte was een uitdaging.

Na de opzet van de waterzuiveringsinstallatie werden de aansluitingen voor 55 huishoudens binnen drie dagen voltooid. Directeur Lienga gaf verder aan dat er afspraken zijn gemaakt met de dorpskapitein over de manier hoe en wanneer de inning zal geschieden.

De faciliteit heeft de capaciteit om ongeveer 240 huishoudens te voorzien van schoon drinkwater en is voorzien van een modern monitoringssysteem. Er zullen personen van het dorp getraind worden in het beheer van de waterzuiveringsinstallatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Wat een gel+l van de president en de vp : het is duidelijk dat die twee niks anders te doen hebben,dan propaganda te maken…echt zielig en doorzichtig !


  gemodereerd
 2. Eindelijk wordt ook aan de rest van Suriname gedacht. Onder de fascisten van de NDP reden de tankwagens je huis voorbij als een vlag van de ABOP of VHP voor de woning wapperde. Schoon drinkwater was alleen voorbehouden aan hen die de fascisten van de NDP steunden. Daarom moet men deze president, Volkspresident, koesteren want deze man is hard bezig om dit land op te bouwen.


  gemodereerd
 3. Wilco Ik heb in die tijd ook op Lelydorp gewoond dus weet ik hoe de situatie toen was. Het was kokolampoetijd en gesjouw met emmers water als je regenwatervaten leeg waren. Ik heb er een heel hard hoofd aan overgehouden door het gesjouw met emmers water op je hoofd. Ergens geef ik je wel gelijk. Het begint te lijken op die politieke propaganda van Bouterse, terwijl het een overheidstaak is.
  Het enige wat ontbreekt zijn die paarse vlaggen bij deze gelegenheden.


  gemodereerd
 4. Waarschijnlijk ook een initiatief van de vorige regering, dat word vergeten te vertellen…


  gemodereerd
 5. konsensi , jij zag geen paarse vlaggen he , maar als het initiatief van de vorige regering was , waarom is dat project dan niet in 2019 gerealiseerd , simpel toch he omdat jou vrienden alleen maar aan zich zelf dachten , en steeds weer geld van het volk stelen


  gemodereerd
 6. Schaamteloze vertoon van de president. Iedere Surinamer heeft recht op goed drinkwater en de taak van de regering is om daarvoor te zorgen. Deze schaamteloze politici maken een hele propaganda van alles.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES