woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCBB-directeur doet aangifte tegen kwaadwilligen op Facebook

CBB-directeur doet aangifte tegen kwaadwilligen op Facebook

-

Does Travel - naar Suriname

De Directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken Anastatia Kanapé-Pokie heeft op woensdag 22 juni aangifte gedaan tegen de personen die zich identificeren op Facebook met de volgende namen van Tania Wise, Melanie Rodriguez en Ron Chotka wegens smaad, smaadschrift, laster en belediging ambtenaar. Deze personen hebben op Facebook met hun posts op 16, 18 en 20 juni heel veel schade berokkend aan het imago van de directeur, haar personeel en de organisatie.

Kanapé-Pokie geeft aan dat de nieuwe leiding van het CBB sedert haar aantreden werkt aan de imago verbetering van het CBB. “Als directeur ben ik van mening dat wij al goed op weg zijn, omdat wij al stappen verder zijn van de plek waar we hebben overgenomen. We hebben onder andere gewerkt aan het trainen van de medewerkers op klantgerichtheid en projecten waarbij achterstanden ingelopen kunnen worden. Ook kijken we uit naar mogelijkheden voor electronische diensten oftewel e-diensten. Samen met DNA hebben we gewerkt aan wetten ter verbetering van onze dienstverlening zoals de wet van Aanvulling en Verbetering. Als directeur weet ik dat we zoveel als mogelijk zaken proberen te realiseren om het CBB tot een betere organisatie te maken. Daarom tolereer ik geen enkel gedrag dat onrechtmatig het CBB in het kwaad daglicht zet”.

Ten aanzien van de posts op Facebook door Tania Wise en Melanie Rodriguez waarbij de heren en dames van het CBB negatief worden besproken als zouden ze hebben uitgelopen voor hun partners, vind de directeur dat het imago van het CBB hierdoor enorm is geschaad. “Als mensen problemen hebben met hun partners, moeten die thuis worden opgelost, maar men moet niet de hele organisatie bij betrekken, ons belachelijk maken en in een kwaad daglicht plaatsen. Er zijn mensen die bij het CBB werken en hun partners lezen dit alles ook mee”.

De directeur zegt geen van de bovengenoemde gedragingen te hebben opgemerkt en ook geen rapportage ervan heeft ontvangen. Als deze zaken wel het geval zouden zijn en het storend is voor de werksfeer of dienstverlening, zouden wij als leiding natuurlijk optreden. “Vandaar dat ik aangifte heb gedaan tegen deze twee personen, omdat het een starfbaar feit is. Het valt onder de categorie smaad en laster, en ik heb graag dat de politie onderzoekt wie de mensen zijn die deze beschuldigingen doen en verder handelt conform het Wetboek van Strafrecht”.

Tegen de persoon die zich schuil houdt onder de naam Ron Chotka op Facebook heeft de directeur ook aangifte gedaan. “Al bijna achttien jaren werkzaam op het CBB, waaronder bijna twee jaren als directeur, zou in geen van de achttien jaren iemand mij kunnen aangeven dat ik diensten heb verleend en geld heb ontvangen ten eigen bate”.

De persoon van Ron Chotka heeft als reactie gegeven onder een bericht, geplaatst door Dagblad Suriname, dat de directeur in plaats van te werken aan de verbetering van de wachttijd van paspoorten ze geld zit te toucheren. “En dat accepteer ik absoluut niet. Niemand komt aan mijn goede naam en Ron Chotka zeker ook niet. Mijn goede naam houd ik hoog omdat ik een gelovige mens ben, een harde werker en iemand met principes. Ik vind dat de persoon van Ron Chotka gestraft moet worden. Als hij belangrijk wilt doen mag hij, maar je gaat het CBB niet gebruiken en zeker mij ook niet als directeur. Daarom heb ik aangifte gedaan, want het recht moet zegevieren”, aldus de directeur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. hoe kan je over smaad en laster praten als je niet eens weet of het waar is?
  is weer een domme reactie op iets wat in de prive sfeer ligt en totaal niets met het cbb te maken heeft.

  “De directeur zegt geen van de bovengenoemde gedragingen te hebben opgemerkt en ook geen rapportage ervan heeft ontvangen.”
  misschien omdat het jouw zaak niet is? wat heb jij maken met het prive leven van je personeel??? helemaal niets.

  tevens maken veels teveel personen zich druk om een rioolsite als facebook, waar de grootste onzin en onwaarheden neergezet worden.
  het waarheidsgehalte van wat op facebook gepost wordt is niet erg hoog, voor je iets gaat geloven van facebook moet je eerst onderzoek doen of het wel waar is. zegt al genoeg over dat social media rioolsite facebook


  gemodereerd
 2. doewopwop , jij paarse stront , jij bent zeker een van die facebook gedrochten , en wil hier facebook afkraken , echt jullie paarse nietsnutters blijven de regering en nu de cbb directeur aanvallen met kloten zooi , ze moeten jou onder de kloten schoppen als jij die hebt want dan gaat je anders piepen paarse klojo


  gemodereerd
 3. Jezus, ga je mensen aanspreken op hun politieke voorkeur??
  Ik kan nergens uit zijn reactie halen dat hij voor de NDP is.
  Misschien handig om je te richten op de feiten en geen informatie bij plakken of mensen verrot schelden.
  Je bent echt raar


  gemodereerd
 4. Kom, kom, mevrouw Kanapé Poki. In Suriname is er sprake van een publiek geheim. Sinds de jaren 50 werd ik geconfronteerd met het misbruik in de katholieke kerk. Mijn moeder heeft mij op een hele primitieve manier met succes hiertegen beschermd. Dit is uiteengezet in mijn memoires. In de jaren 60 en 70 werd ik geconfronteerd met verhalen over sekslustige hoofden van diensten in de ambtenarij. “Als je met mij naar bed gaat krijg je die baan” en in de jaren 80 werd ik geconfronteerd met lesbo hoofden van opleidingsinstituten.
  “Als je niet wilt krijg jij je diploma niet”.
  Hoe ik dit weet? Bekentenissen van vrienden en familieleden. Ik zal geen namen noemen, maar de mensen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt – mits ze nog in leven zijn – zullen het nu zeker voelen in hun onderbuik.
  Dus mevrouw Kanapé: ik vertrouw geen enkele ambtenaar in een leidinggevende positie. Het zijn allemaal smeerlappen en ook u vertrouw ik niet.
  U bent dus bezig een publiek geheim aanspreekbaar te maken.
  Laten ze in Suriname een vereniging “me too” oprichten en u zult zeker schrikken van de uitkomst. Deze smeerlapperij onder ambtenaren en anderen moet een keertje stoppen.


  gemodereerd
 5. CBB-directeur doet aangifte tegen kwaadwilligen op Facebook
  =====
  Doe gelijk aangifte tegen de grondrovers van je eigen partij, de ABOP. Ik had verwacht dat de gronduitgifte in eerste instantie voor het arme volk was, maar nu zie dat de meeste grond naar DNA leden van de ABOP gaan. Zelfs hun familieleden, kinderen hebben stukken grond gekregen. Hele familie van Brunswijk heeft stukken grond gekregen. Twee kinderen van de grootste grondrover van Suriname, de heer Jogi heeft ook stukken grond gekregen. Deze regering blijkt een grote corrupte bende te zijn. Echt schaamteloos gedrag en dan gaat deze dame klagen over mensen die terecht op sociale media reageren.


  gemodereerd
 6. Ik zou mn werk doen en m tijd niet verdoen asn berichten op fb. FB is zo erg in Su dat mensen 24/7 zaken posten.
  De laster en smaad is begonnen bij vhp voor de verkiezingen.
  CBB heeft altijd al een negatieve naam. Ook van andere ministerie’s. Is toch bewezen dat mensen tijdens werktijd in motel zijn overleden.
  Als direkteur zie je 50% of meer niet. CBB moet wel een beurt krijgen. En opgeruimd worden. Buitendien kan devpolitie de criminaliteit niet asnpakken dan hebben ze tijd voor FB zaken??


  gemodereerd
 7. Doe gelijk aangifte tegen de grondrovers van je eigen partij, de ABOP. Ik had verwacht dat de gronduitgifte in eerste instantie voor het arme volk was, maar nu zie je dat de meeste grond naar DNA leden van de ABOP gaan. Zelfs hun familieleden, kinderen hebben stukken grond gekregen. Hele familie van Brunswijk heeft stukken grond gekregen. Twee kinderen van de grootste grondrover van Suriname, de heer Jogi heeft ook stukken grond gekregen. Deze regering blijkt een grote corrupte bende te zijn. Echt schaamteloos gedrag en dan gaat deze dame klagen over mensen die terecht op sociale media reageren.

  Dat is prudent beleid wat de president steeds predikt. Durft de president om de boeven van de ABOP aan te spreken.


  gemodereerd
 8. lachwekkend om mij een kleur toe te schrijven aangezien ik anti politiek ben, aangezien er in suriname geen enkele politiek partij is die bezig is voor de bevolking.
  facebook gedrochten? ik zet geen persoonlijke zaken op facebook, eigenlijk niets zelfs.
  helaas gebruiken veels teveel bedrijven en zelfs de regering deze strontsite om informatie te geven indien je die nodig hebt
  ik zeg over deze cbb directeur alleen dat het haar zaken niet zijn wat er in de prive sfeer gebeurd bij haar werknemers
  de enige regel die klopt, is dat ze wat kan doen als de werkprestatie niet goed meer is
  maar zelfs dan heeft ze niets te maken met de prive sfeer hooguit met het functioneren op het werk
  over deze regering? wat heeft deze falende regering dan gepresteerd?
  noem eens wat?
  180miljoen usd van staatsolie krijgen? die de hele dam regio onder water heeft gezet met hun wanbeleid? 2000-3000 mensen die onder water staan en niet geholpen worden?
  maar wel geld hebben om een domme brug te bouwen naar guyana waar zijn wijf vandaan komt?
  aangezien jij blijkbaar achter deze regering staat ben jij de domme nietsnut die alles maar tollereert van deze falende regering met veel praatjes en geen oplossingen.
  dus het enige nutteloze gedrocht die ik hier zie ben jij
  totaal niets opbouwend e.d. maar gelijk weer naar geweld grijpen en dreigen, jij zou beter bij paars passen dan vele anderen, aangezien die niet vies zijn van geweld
  je laat voor de zoveelste keer zien dat je totaal geen enkele inhoud hebt
  de zoveelste schreeuwer met een grote bek
  een echte surinamer…. grote bek maar geen prestaties of uberhaupt enig idee of inzet om er wat aan te doen.
  je bent een lachwekkend karikatuur van een wannbe mens


  gemodereerd
 9. Een klacht indienen bij Facebook niet aangifte doen. Een negatieve opmerking over de overheid is geen misdrijf. Wat hebben mensen in Suriname toch lange tenen, zeker als ze denken in een positie van macht te zijn.


  gemodereerd
 10. Krabumentaliteit in su houdt maar niet op. Mekaar besmeuren met alles wat vies en vuil is, dat schijnt makkelijker te gaan dan elkaar te ondersteunen. We zullen het nooit over alles met mekaar eens zijn, maar laten we nou eens eindelijk ophouden met het afkraken van andersdenkenden. Su is per slot van rekening van ons allen en zal zijn/worden wat wij ervan maken.


  gemodereerd
 11. wat heeft jezus ermee te maken M.van E. , als jij de tekst eens goed leest dan zie je de kleur van die malloot , hij valt bewust de CBB directeur aan , en dat gedrag is wat de ndp doet , twee jaar zitten die ndp mafkezen onrust te stoken , en jij M.vanE. , dat we nu in armoede leven is te danken aan de ndp en ze willen de schuld leggen bij deze regering , raar he


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES