vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSignificante olievoorkomens in gebied bekend als 'Krabdagu'

Significante olievoorkomens in gebied bekend als ‘Krabdagu’

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse regering heeft dinsdag laten weten dat zij is geïnformeerd door de leiding van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. dat er in het gebied bekend als ‘Krabdagu’ significante olievoorkomens zijn vastgesteld. Dit goede nieuws komt amper enkele dagen na minder positieve berichtgeving. De president wijst erop dat een teken aan de wand moet zijn voor meer goed nieuws en kijkt uit naar de Final Investment Decision (FID). De leiding van Staatsolie gaf namelijk ook aan de president door dat samen met de reeds eerder in het Sapakara-reservoir bevestigde hoeveelheid, aangenomen mag worden, dat deze olievoorkomens de FID dichterbij brengen. Ook zou er zelfs een mogelijkheid zijn voor een grotere productie dan eerder gepland.

De president is recentelijk nog ter oriëntatie op een boorplatform bij Apache geweest. Aldaar heeft hij de goede samenwerking en het wederzijds vertrouwen weer benadrukt. Kort na zijn bezoek komt dit goede nieuws welke zeer welkom is. Belangrijk is nu dat er is aangetoond dat er aantrekkelijke mogelijkheden zijn wat betreft deze en andere voorraden in dit gebied. Hierdoor is ook de deur verder open voor het bespreken van andere commerciële mogelijkheden

Het is goed te weten dat de zogenaamde “local content” zich goed aan het voorbereiden is. Dit is nog meer gebleken na het bezoek aan de Kuldipsingh aanmeerstijger. Maar ook de samenwerking tussen onder andere DP-world, Integra Marina en anderen zal leiden tot het heien van de eerste paal voor de eerste Surinaamse Shore-base. Dat Suriname zich voorbereid, mag ook blijken uit het feit dat inmiddels nog 4 bedrijven de benodigde criteria voor het aanleggen van een shore-base hebben gehaald.

De president wijst erop dat meer vertrouwen steeds zal leiden tot grotere investeringen welke nu reeds zichtbaar zijn. Het moge duidelijk zijn dat deze regering de ambitie heeft om naast olie, hogere prioriteit te geven aan de productie van gas. Dit onder andere vanwege de steeds toenemende vraag naar gas als gevolg van de oorlog in Oost-Europa. Verder is gas een belangrijke grondstof voor het maken van kunstmest welke van eminent belang is voor het waarborgen van de wereldwijde voedselzekerheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. ÉÉN VERZOEK!!!
  Houden jullie die Nationale Duivelse Piraten zo zo ver mogelijk van deze activiteiten.
  Ze staan op de loer want ze ruiken geld.
  gemodereerd

 2. ‘een significante olievondst’, hmm,.. ben benieuwd hoe groot die mag zijn uitgedrukt in barrels of m3. Vreemd genoeg leeg je daar nooit wat over.
  gemodereerd

 3. Het vinden van olie en gas zegt nog niets. Er is nog geen plan van aanpak, geen opleidingen zodat men gericht personeel traint.
  Dan zit er een Ramdin en Achaibersing en Nurmohamed die wachten om te graaien. Over chan praat ik niet. Die zit daar en slikt wat hem voorgekauwd wordt.
  Foute boel
  gemodereerd

 4. Geen reacties? Vreemd.
  O ja het betreft hier goed nieuws dus de betweters en doemdenkers laten niets van zich horen. Of wachten ze liever eerst op een reactie Debby?
  gemodereerd

 5. Daarom wil ndp weer aan de macht komen. Nooit meer paars aan de macht. Nooit meer ndp aan de macht. Nooit meer.
  gemodereerd

 6. Alle gas en olie gaan zeker naar dubai want dubai wil surinaams olie. Integra Marina integra ..,. Is van dubai pres santoki gaat daar in dubai een grote luxe woontoren kopen nou dan wil ik zeker een kamer of appartement daar in warme dubai of gaat hij in de woestijn op kameel racen veel succes pres. Ik ben benieuwd. We horen het wel pres ik kan ook op kameel racen.
  gemodereerd

 7. president U bent te optimistisch , voor dat de eerste barrel naar boven komt bent U geen president meer , U kunt er nu iedereen mee paaien , maar die investeerders zullen wachten dat het 100% zeker is dat die investeerders er aan verdienen , en voor de staat Suriname zal er 2% inkomsten zijn , Santokhi wees blij dat U in 2025 geen president meer bent , ga lekker met Uw vrouwtje genieten van het leven zonder de olie en gas
  gemodereerd

 8. In tegenstelling van het kinderachtig gedoe van velen reageerders hier. Wijzen naar een politieke partij wie de boeven zijn. Is dit natuurlijk positief nieuws voor elke Surinamer wat voor achtergrond je ook hebt of voor welke partij je ook bent.

  Laten we daar een keer over ophouden en ons als volwassenen gaan gedragen. In ons denken en reageren.

  Suriname = one nation = one people
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES