President Santokhi roept bij Internationale Yoga Dag op om significant verschil te maken

5

“Laten we ernaar streven om een significant verschil te maken door deze traditionele methoden over te nemen en gezondere lichamen en zielen bouwen ten behoeve van onze landen en mensen”. Zo luidt de oproep van president Chandrikapersad Santokhi bij de viering van Internationale Yoga Dag. Het staatshoofd en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry deden vandaag samen met andere leden van het kabinet actief mee aan een grootse Yoga-sessie, die in het kader van de Internationale Yoga Dag door de Indiase ambassade in Suriname werd georganiseerd.

Suriname maakte met deze activiteit in de Event Center van Assuria Hermitage High-Rise deel uit van de “Guardian Ring”, een wereldwijde Yoga-sessie die India op dinsdag 21 juni op touw had gezet. Bij deze activiteit werd er over de gehele wereld van Japan in het oosten in westwaartse richting met als eindpunt Nieuw-Zeeland aan Yoga gedaan.

Yoga en Ayurveda hebben, aldus president Santokhi, een enorm potentieel en mogelijkheden laten zien voor een gezonde levensstijl. Het staatshoofd stond stil bij het ware doel van Yoga, namelijk het pad naar zelfrealisatie en actualisatie.  Volgens hem helpt Yoga de mens ook te beseffen dat die één is met het universum. “Zodra je deze staat van bewustzijn bereikt, krijg je controle over je lichaam, geest en ziel”, aldus Santokhi. Hij vroeg dat daarbij rekening wordt gehouden met het kritische aspect van eenheid, als leidend principe om de betekenis van “Vasudeva Kutumbakam” (Sanskriet) uit te beelden; een familie uit één wereld!

Dinsdag 21 juni 2022 markeert de achtste wereldwijde viering van de Internationale Dag van Yoga. Het Surinaamse staatshoofd prees de Indiase premier, Narendra Modi, voor zijn inspanningen om deze dag in september 2014 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te laten vastleggen; een besluit dat werd ondersteund door 177 landen over de hele wereld.

Het staatshoofd sprak van een mijlpaal en een van de grote prestaties voor Indiërs; zowel in India als voor zijn diaspora. Namens de Surinaamse regering sprak het staatshoofd zijn erkenning uit aan het adres van de Indiase regering om Suriname ook op te nemen in de “Guarding Ring”, waarbij de activiteit in Suriname ook wereldwijd werd uitgezonden.

Santokhi: “Dit is opnieuw een weerspiegeling van onze solide en vriendschappelijke betrekkingen die meer dan vier decennia geleden zijn aangegaan. Bovendien ben ik dankbaar en spreek ik mijn waardering uit voor premier Modi voor zijn uitnodiging om als speciale gast deel te nemen aan dit veelbelovende evenement.” Het staatshoofd feliciteerde de regering en het volk van India met de herdenking van 75 jaar onafhankelijkheid – ook bekend als de Azadi Ka Amrit Mahotsav – op 15 augustus aanstaande.


5 REACTIES

 1. Heel goed bezig Chan. Alleen die grote buik zit in de weg voor een goede zithouding. De zithouding van Melissa is trouwens perfect.
  gemodereerd

 2. Samen Werken, Samen Sterker

  Follow The Leader, z.e. president Chandtrikaperkash Santokhi van de republiek Suriname. Hij is de man die van de republiek Suriname het beloofde El Dorado aan de Wilde Kust gaat maken en Suriname in het paradijs aan de Wilde Kust gaat binnen leiden.

  We zullen het samen moeten doen om de failliette staat die ddb, ddb – gezin, ndp-kliek, de vervloekte paarse kakkerlakkenn hebben gemaakt van de republiek Surinsme weer orde op zaken te stellen.

  Aan het eind vd tunnel is er licht. Door Apa Energie en Total Energie us er in blok 58 voor de kust van Suriname meer dan 180.000.000 vaten aardolie gevonden en ze zijn nog bezig in blok 58.

  1 vat olie is momenteel tussen $ 110,- en $120,- op dit moment.

  De waarde voor Apa Energie en Total Energie is 180.000.000 vaten ‘a $ $ 114,- = $ 20.520.000.000,-

  Als Suriname 1/4 deel van hier binnen haalt in hele looptijd vd productieperiode ( $ 5.130.000.000,-

  Hiermee kunnen de totale schulden worden afgelost en de rest gebruikt worden voor andere projecten, zoals onderwijs en wetenschappen, moderne zeevisserij, verwerking, opslag, internationale veiling, logistien, transport, opslag goede voorzieningen op zanderij voor transportvliegtuigen, moderne landbouw/ oa rijstsector, eco-toerisme, kleinveeteelt, moderne pruimveesector en doksenvlees export, moderne houtsector, huizenbouw, vloeren, wanden, plafonds, bedden, kasten/ keuken, slaapkamer, bedden, tuinmeubelen, schuttingen, tafels, stoelen, enz.

  Sectoren, waar de kennis al is, Surinamers heel gemakkelijk en snel in kunnen worden opgeleid, producten voor de exportmarkt/ regio, baluta snel
  verdient kan worden. Surinsmers goede werknemers worden, goed verdienen, ook de infrastructuur in orde wordt gemaakt, waterinfrastructuur, sluizen, dammen, kanalen, inpolderen, opvanggebieden om
  water naar toe te loodsen tijdens vloed in de rivier of zee, grachten, pompen, automatissring van diverse data data verzameld wordt, veiligheid, een Albina, Nieuw Nieuw Nickerie, Onverwacht, Brokopondo – hoofdstad stedenbouw, zoetwaterexport, enz.

  Er zijn genoeg mogelijkheden om meer dan voldoende werkgelegenheid in het bedrijfsleven op te richten om heel snel aan valuta te verdienen. Surinamers hun eigen ondernemingen kunnen hebben in de genoemde sectoren, oa busondernemingen, bootondernemingen, transportondernemingen, en logistiek, zue houtberwerkings/ huizenbouw ondernemingen/ Doe het zelfzaken, onderhoud van wegen, bruggen, goten, moderne vuilverwerking,

  De mentaliteit van de Surinamers moet veranderen en ze hoeven niet in overheidsdienst te komen. Gewoon opdonderen om te gaan ondernemen.

  Samen Werken, Samen Sterker.

  Zie waar de kansen liggen van de natuurlijke rijkdommen en daarmee valuta in te verdienen is.

  De buitenlandesrs hoeven niet al onze natuurlijke rijkdommen weg te dragen. Ook moet een stop
  komen aan nieuwe Chinezen die overal grote Chinese ondernemingen opzetten en al dat valuta uit Suriname wegdragen. Surinamers kunnen hun eigen supermarkten hebben. Ja of ja? War is daar zo moeilijk aan om Surinaamse Supermarkten op te zetten?
  gemodereerd

 3. Aai baja, waarom hebben ze de pres niet op een yoga-kussentje laten zitten. Is normaal voor beginners.

  Flink oefenen 🧘‍♀️.
  Namasté!
  gemodereerd

 4. Bijna iedereen beoefent Yoga, n.l. Vishaad Yoga. Vishaad Yoga is ook de eerste hoofdstuk van de Bhagvad Gita.
  Vishaad Yoga houdt in dat wanneer mensen aan depressies, twijfels, angsten en ellende gaan lijden, ze dan (pas) de vraag gaan stellen: hoe kom ik er vanaf?
  Arjun leed aan Vishaad Yoga: hij was in verwarring. En daarmee begon zijn zoektocht naar het doen van wat juist is en van wat Dharma is. Hij had het geluk dat hij de Lord of the Universe – Bhagvan Shri Krishna – als zijn Leermeester had die al zijn twijfels wegnam en hem op het pad van Dharma bracht.
  De Gita behandelt in 18 hoofdstukken 18 Yoga’s: Vishaad Yoga, Karma Yoga, Bhakti Yoga en meer.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.