zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM beschuldigt vader (68) en dochter (40) van witwassen

OM beschuldigt vader (68) en dochter (40) van witwassen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt een 68-jarige man uit Rotterdam en zijn 40-jarige dochter uit Den Haag en het bedrijf waar het tweetal een bestuurdersfunctie vervulde, van witwassen. Ze zouden bedragen hebben witgewassen, die zijn gebruikt voor het bekostigen van twee woningen en een bedrijfspand en stonden vandaag voor de rechtbank in Rotterdam.

In 2014 stelde de Belastingdienst een onderzoek in naar het bedrijf van de verdachten. Het bedrijfspand is in juni 2009 gekocht voor 2,1 miljoen euro. Uit informatie bleek dat een deel van de financiering (in totaal 751.164 euro) voor dit pand afkomstig was van een familielid van de verdachten.

Dit familielid, woonachtig in Suriname, beschikte zelf niet over inkomsten die de hoogte van het bedrag konden verklaren. Op een Nederlandse bankrekening van deze man was bijna 1,2 miljoen aan contante opnames gedaan. De Surinaamse Belastingdienst onderzocht de herkomst van het geld. Dit zou afkomstig zijn uit familievermogen maar kon door het familielid niet worden aangetoond.

Op de bankrekeningen van de twee verdachten zijn diverse contante stortingen gedaan door het familielid waarvan de herkomst onduidelijk is. De FIOD heeft deze geldstromen onderzocht en de aangiften inkomstenbelasting 2007 tot en met 2012 bekeken. Uit dit onderzoek blijkt een vermoeden dat deze gelden en daardoor de met deze gelden aangekochte panden afkomstig zijn van onbekende misdrijven.

Het OM eiste een gevangenisstraf van 3 weken en taakstraffen tot 140 uur. Bovendien is er beslag gelegd op de drie panden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Deze criminele bende van zogenaamde harde werkers wordt steeds groter.Behalve groothandelaren in groente en fruit te spelen voeren ze heel veel uit in het donker.
  Alles komt nu pas aan het licht dankzij de ontsleutelde berichten op de crypto-telefoons.


  Maak melding

 2. Wat een geldbedrag!
  Zijn dit niet de Diasporas zgn investeerder waarover de president Chan Santokhi en zijn minister van BiBis a.k.a. minister Blunder het over hebben gehad.
  Dit zijn een paar van de Diasporas waarvan werd gezegd dat deze staan te popelen om te komen investeren in Suriname


  Maak melding

 3. Sinds de coup van 1980 is het vertrouwen van de burgers in de Surinaamse valuta en de Surinaamse banken fors gedaald. Het gevolg is dat ondernemers en personen met veel geld hun geld in kluizen of thuis bewaren. Ze beseffen dan niet dat dit door de Nederlandse fiscus als zwart geld wordt beschouwd, omdat ze dit in hun aangifte verzwijgen. Ik ken heel veel mensen die percelen en woningen in Suriname bezitten, maar dit nooit opgeven in Nederland. Op het moment dat ze deze onroerende zaken verkopen, hebben ze een probleem. Wie alles keurig opgeeft, heeft geen probleem met de fiscus. Heel veel Nederlanders gingen vroeger hun geld op buitenlandse rekeningen parkeren om deze uit het zicht van de fiscus te houden. De Nederlandse regering kwam daarom een paar jaar geleden met een inkeerregeling, waarbij de zogenaamde zwartspaarders zonder boete het geld terug konden halen. Wel moesten de zogenaamde zwartspaarders alsnog belasting betalen. De Surinaamse regering zou ook met een dergelijke regeling moeten komen, omdat het land een cash cultuur heeft waarbij nog steeds onroerende transacties contant wordt afgerekend en thuis bewaard. Het is ook bekend dat tijdens de kas roofschandaal bij de Centrale Bank van Suriname heel veel mensen hun valuta hebben opgenomen van de bank om ze thuis te bewaren. Hoe langer Suriname met een inkeerregeling wacht hoe moeilijker het wordt vanwege internationale regels om witwassen tegen te gaan. Met het bovenstaande wil ik illustreren dat zwart geld niet altijd drugs gerelateerd is.


  Maak melding

 4. SrananPatta 21 juni 2022 Bij 00:06
  Wat een geldbedrag!
  Zijn dit niet de Diasporas zgn investeerder waarover de president Chan Santokhi en zijn minister van BiBis a.k.a. minister Blunder het over hebben gehad.
  Dit zijn een paar van de Diasporas waarvan werd gezegd dat deze staan te popelen om te komen investeren in Suriname
  ====================================

  Wat een stomme opmerking.
  Waarom de diaspora allemaal over één kam scheren?
  Waarom weer de huidige President van Suriname erbij betrekken? Je bent gewoon een vieze vuile rat. Je weet zelf waar alle misstanden vandaan komen.
  Santokhi doet ondanks enkele schoonheids fouten in zijn beleid, hard z’n best om die rotzooi van de vorige regering op te ruimen. Als jullie het nog steeds niet door hebben moeten jullie in 2025 gewoon weer voor die criminelen kiezen. Wat een land, wat een volk.


  Maak melding

 5. Allemaal keihard aanpakken en zwaar straffen. Dat zal deze kakkerlakken leren. Ja ja harde werkers net zo als die beroemde voetballer die zijn toevlucht in Rusland zocht en net als die grote zakenman die dankzij ZE President op Aruba opgehaald werd en nu netjes in Nederland opgeborgen is. Over de fascisten van de NPD die zich met drugssmokkel bezighouden zal ik me maar niet uitweiden.


  Maak melding

 6. Jammer hoor. Vraag de Nederlandse autoriteiten, hoe Nederland zo rijk is geworden! Of zijn ze de zogenaamde gouden eeuw zijn vergeten? Er is heel veel geld verdiend met duistere handel. Ten kostte van vele mensenlevens hebben ze zichzelf verrijkt. De belastingdienst zou die rijkdom ook moeten proberen te verklaren. Iets dat tot gevolg zou hebben, dat ze alles terug zouden moeten geven en Nederland plots niet meer zo rijk zal zijn. Dat is gerechtigheid..


  Maak melding

 7. medusa en die srananpatta , deze familie zijn familie van de paarse familie , jullie vp adhin en zijn volgers zijn geen diaspora maar land verraders , en jullie dommeriken kunnen niet lezen want de familie hier in Suriname heeft geen kapitaal , dus geld weg sluizen via de familie hier wel raar he , en ze hebben nooit dat geld gezien , deze vader en zijn dochter misbruikten hun familie hier in Suriname , maar het blijkt nu dat ze in Nederland niet dom zijn
  en die 19 miljoen Euro die in Nederland in beslag is genomen komt nooit meer terug naar Suriname dankzij de witwassers van de ndp
  dom he je gaat 19 miljoen Euro via Schiphol naar china sturen en de chinezen zullen dan dat bedrag op de Nederlandse Bank zetten , hoe dom kun je zijn , ja de paarsen zijn dom


  Maak melding

 8. over het ALGEMEEN !!!!!!
  men kan zeggen wat men wilt….feit is dat zelfs bello als het ware gras zou vreten indien vanuit bakra kondre NIETS zou worden opgestuurd richting geliefde SU door de HARDWERKENDE broeders/zusters en nazaten van deze broeders/zusters die destijds om welke reden dan ook vertrokken zijn naar bakra kondre….

  kijk ..leer…relativeer maar veroordeel een ander nooit….want je eigen stront stinkt nl ook…..

  Criminelen verdienen het wel streng te worden gestraft vooral voor drugs handel want hiermee vernietigt men gezinnen volledig…


  Maak melding

 9. Dit bedoelen ze met de “pluk ze kaal”wet. Beslag leggen op alle panden.

  Suriname: als je zo’n wet invoert wordt u slapend rijk.


  Maak melding

 10. Dit soort mensen moet je hard aanpakken en alle bezittingen in beslag nemen. Dit zijn de grote boeven die feestzalen in de grote steden verhuren. Die tokohouders in de grote steden moeten ze ook goed in de gaten houden. Dit zijn de brave criminelen.


  Maak melding

 11. OM beschuldigt. Maar heeft nog niks bewezen.
  OM verklaarde ook tienduizenden kinderopvangtoeslagaanvragers tot criminelen op aangeven van de Belastingdienst. Zomaar, alleen op basis van ethniciteit en vermoedens.
  OM is niet altijd zuivere koffie.
  Er bestaat een theorie dat OM niet-blanken ontmoedigt om rijk te worden.


  Maak melding

 12. Smatje 23 juni 2022 Bij 20:35
  ===============================

  Nergens uit het artikel blijkt dat het om mensen gaat die op Santokhi zouden lijken. Jou vermogen om zaken objectief te benaderen kan je de prullenbak in gooien. Het gaat met name fout bij de perceptie die je hebt verzameld gedurende jou levens jaren. Je weet wel het proces welke gepaard gaat met interpretatie, selectie en organisatie van zintuiglijke informatie.
  Dat je nog eens anderen hier zit uit te maken voor een “stelletje mother fuckers” zegt meer iets over jou dan over de anderen.
  Kortom je bent gewoon een F*cking racist.


  Maak melding

 13. Amateur je bent in hart en nier een racist, zeker klein kind van Adolf. Zo zal su nooit vooruit komen door mensen die in hokjes geest denkt.
  Je moet je hart laten na kijken Idioot, voordat je gal gaat spugen, Hindoestanen hebben altijd met racisme te maken gehad maar nooit geklaag. Je ben zeker ook een van de Amsterdammer die mee doet aan black live matter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES