donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenNatuurNederlandse waterexperts naar Suriname om te helpen bij bestrijden watersnood

Nederlandse waterexperts naar Suriname om te helpen bij bestrijden watersnood

-

Does Travel & Cadushi Tours

Suriname kampt al maanden met uitzonderlijke regenval en de daarbij behorende wateroverlast. Nederland stuurt daarom op korte termijn een waterexpert naar Suriname, om met de plaatselijke autoriteiten vast te stellen hoe de watersnood er het best bestreden kan worden. Dat meldt de NOS vrijdag.

Als dat plan er is, volgt de rest van een team van experts. Dat maakt dan een analyse van de urgente problemen en doet aanbevelingen, schrijft minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor de korte termijn stelt Nederland geld voor noodhulp beschikbaar. Dat zal onder meer door VN-organisaties als Unicef en de FAO worden besteed.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Beginnen met de aanwezige middelen te gebruiken en de benodigde gelden daarvoor op OCER gaan halen. Als je door slecht bestuur van de NPD niet alle sluizen en gemalen kan bedienen, maar wel teveel kantoorpersoneel hebt, mag je de rekening best daar leggen. Ook de goten maaien en leeghalen. Dan kunnen de lange termijnproblemen door de Nederlanders in samenwerking met Suriname worden aangepakt, maar dat gaat niet in een jaar, dus maak je volgend jaar maar klaar voor hetzelfde.


  Maak melding

 2. Nederland kan een even mooi plan als het Delta plan voor Suriname bedenken, maar ‘ef moni no dé’ gaat dat mooi niet door en levert het mooie plan slechts een paar prachtige luchtkastelen op.


  Maak melding

 3. Goed dat hulp via vn naar suriname gaat veel betrouwbaarder dan cash in de hand. Oja hansje brinker wist met 1 vinger in de dijk overstroming uit noordzee tegen te houden met 3 vingers de atlantische oceaan hoop ik.


  Maak melding

 4. Voor de korte termijn stelt Nederland geld voor noodhulp beschikbaar. Dat zal onder meer door VN-organisaties als Unicef en de FAO worden besteed.
  =========
  Heel goed van Nederland mbt hulp aan Suriname. Heel goed ook dat de noodhulp, vooral de financiële bijdrage via VN-organisaties lopen. Deze regering is nog niet helemaal betrouwbaar gebleken na al die schandalen en dat weet Nederland nu ook al. Deze regering heeft meer dan een miljoen US-dollars uitgegeven in Dubai voor snoepreisje met family and friends. De DNA voorzitter haalt US-dollar 20.000 uit staatskas voor snoepreisje naar Gabon. En zo kan je doorgaan.


  Maak melding

 5. met andere woorden? de surinamers moeten het zelf gaan doen?

  ze gaan een plan van aanpak krijgen van experts
  en dan moet suriname het zelf gaan doen?
  dat gaat never nooit niet werken aangezien er niemand met de benodigde kwaliteiten in het land is.
  maandenlange uitzonderlijke regenval??? suriname staat elk jaar onder water dus wat praat deze journalist dom?
  en omdat dit al jaren aan de hand is? kan je gelijk al concluderen dat suriname niet de capaciteit heeft om het probleem aan te pakken, ook niet als alles voorgekaued wordt voor ze. ze missen de mentaliteit, verantwoordelijkheid en kennis om dit zelf te doen
  dan nog de geldkwestie achterwege laten wat toch elke keer door rovers in de regering verduisterd wordt.


  Maak melding

 6. Waarom toch waarom weer Holland om hulp vragen, straks nemen ze al ons water we kunnen het allemaal zelf, we hebben niemand nodig, we zijn een trots volk, wanneer gaan jullie ogen eens open


  Maak melding

 7. bewaar , wat wil jij bewaren , het water in de straten van Paramaribo en al dat overtollige water in het binnenland , en bewaar jij zit daar met droge voeten in Nederland en jij gunt ons hier in Suriname niet de hulp van Nederland , dan ben jij een boutist , je geilt op ddb he en jij bent ook bang net als al die andere paarse ratten daar in de bijlmer om naar Suriname te komen om het water probleem helpen op te lossen
  o ja woppie en debby durven ook niet te komen , jullie vinden de slm wel duur he


  Maak melding

 8. Prima plan. Voor deze zaken, zeg ik ja. Vraag hulp aan Nederland. Dat zijn de onbetwiste superieuren in weg- en waterbouw. Ze mogen op deze manier, proberen het eea goed te maken. Maar wat Halsema en de vele militaire eenheden hier komen doen is de grote vraag, en is mijn inziens niet nodig. Vraag Nederland ook om de infrastructuur van onze wegen en het fileprobleem onder de loep te nemen. Die stamt nog uit de koloniale tijd. Onze mensen gaan nog steeds voor de standaard 6 meter breed wegen. Die zeer onveilig zijn.


  Maak melding

 9. Ja, als er str..aan de knikker is, mag Nederland komen helpen met dit probleem… die Suriname al tientallen jaren heeft, waar geen enkele regering ooit aandacht voor heeft gehad.
  Eigenlijk moeten we ons diep schamen, na zoveel jaar je eigen problemen niet de baas, je eigen broek niet kunnen ophouden, nog elke dag poepen in je broek en niet instaat om jezelf te verschonen.. Waar moet het heen met Suriname, komt er ooit nog ontwikkeling of blijft het voor eeuwig Surbabwe????


  Maak melding

 10. Helemaal niets mis mee om hulp te vragen en te krijgen van het voormalig moederland. Surinamers studeren in het buitenland, reizen de hele wereld rond en als ze thuis in hun eigen land terug zijn maken ze er een rotzooitje van. We kunnen volgens zeggen alles zelf en altijd ook beter zolang we het met onze mond belijden. Uiteindelijk komt er helemaal niets van terecht.


  Maak melding

 11. Ik werk zelf bij een waterschap. NL heeft veel kennis als het gaat over waterbeheersing.
  Zijn nr 1 op de wereld als het gaat om het water beheersen of in goede banen te lijden.
  Wij hebben nu en dan ook te maken met water overlast de laatste jaren meer en meer .
  Maar daar leren we ook van.
  Er moet gekeken worden wat kan er op korte termijn gerealiseerd worden waar Suriname wat van zal merken ?
  En wat moet er op de lange termijn gedaan worden dat het goed blijft gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES