vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentFacebookpagina zangeres Sijtske offline na oproep Welles

Facebookpagina zangeres Sijtske offline na oproep Welles

-

Does Travel - naar Suriname

De Facebookpagina van de Surinaamse zangeres Sijtske Tjon A Tjoen was vandaag niet meer bereikbaar. Dit nadat Ruben Welles een oproep plaatste waarin hij zijn volgers opriep om het account van Sijtske te rapporteren. Welles deed dat, omdat hij niet te spreken is over een filmpje van Sijtske, waarop zijn onlangs overleden vrouw Cheryll Reiger te zien is op haar ziekbed.

Een paar weken geleden namen Sijtske en Cheryll een filmpje op waar ze aan het zingen zijn. Dit deden zijn op het ziekbed van Cheryll, waarbij de onlangs overleden zangeres kaal en duidelijk in pijn te zien is en meezingt. Het filmpje werd via de Facebookpagina van Sijtske gedeeld.

Welles geeft aan dat hij Sijtske privé, publiekelijk en ook nog middels een advocaat gevraagd heeft zijn geliefde vrouw niet zo online te zetten, ‘want ze was altijd heel erg serieus hoe haar presentatie online moest’. “De persoon heeft tot nu toe die video nog steeds niet weggehaald! Ze heeft privacy aangepast. Dit is gewoon pesterij“, aldus Welles op zijn Facebookpagina.

Tijdens de uitvaartdienst afgelopen donderdag ging Sijtske ook al in op de beelden en gaf in een toespraak aan dat Cheryll haar zelf gevraagd heeft om het filmpje te maken. “Dat filmpje heeft zij samen met mij gemaakt en ze heeft mij gevraagd om het te delen met de wereld, omdat ze nog één keer met de beste vrienden wilde zingen“, aldus Sijtske in dit filmpje.

Volgens haar is de film niet gemaakt ter exploitatie maar om de liefde, die zij 22 jaar hebben voor elkaar, te delen. “Ze wilde het graag en heeft mij gevraagd om het te filmen en vast te leggen” herhaalde Tjon A Tjoen.

Welles vindt het echter niet fijn dat z’n zoon z’n moeder zo online moet zien tijdens haar ziekbed. “Ze zag er altijd opgemaakt en top uit. Ik wil dat me kinderen mooie momenten, foto’s en video zien van mijn vrouw en moeder van me kids. Dat was haar en mijn wens. Facebook familie, ik heb een vaderdag wens. Ik wil rustig mijn verdriet verwerken en dit achter de rug hebben. Kunnen jullie haar account voor me rapporteren zodat we dan zeker weten dat het weg gaat“, was zijn oproep.

Of Facebook daadwerkelijk heeft ingegrepen is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat de pagina van Sijtske Tjon A Tjoen niet meer te bezoeken was zaterdag. De redactie van Waterkant.Net heeft getracht de zangeres te spreken hierover, maar ze was niet bereikbaar voor commentaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Ben blij dat het filmpje offline is.
  Als vriendin zou ik, zo een film niet geplaatst hebben. Juist uit respect voor haar jonge kinderen en familie.
  Ook al vindt je dat ze je het heeft gevraagd, dat betwijfel ik. Het is laag om het nu te schreeuwen, terwijl je geen wederhoor kan doen bij de persoon.
  Dit is prive, laat de directe familie bepalen hoe het moet.
  Dat zijn haar moeder, man en kinderen.
  Moge de Here uiteindelijk rust brengen in deze familie.
  Cheryll R.I.P


  gemodereerd
 2. Al waren jullie 100 jaar bevriend.als de echtgenoot dat vraagt dan dien je dat te doen.En ga niet,, STOER ” doen.
  Nu geef je,jezelf schande.
  Meisje…..sma mofoh sa déh tap joe so !!!!


  gemodereerd
 3. Je hebt al genoeg aandacht gehad.
  Ik snap die hele heisa niet. Cheryll is zonder kleren misschien zonder haar geboren. Dat gekletst moet nu ophouden.


  gemodereerd
 4. Ik kende de overledene niet tijdens haar bekendheid als zangeres ed. Eigenlijk heeft ze dankzij de sociale media hebben bekenden en onbekenden kunnen meeleven en meebeleven maar vooral ook kunnen bijdragen tijdens het ziekteproces van Cheryll. Ze heeft van dichtbij en veraf de warmte van vriendschappen mogen ervaren
  Ik vind de ontstane commotie ontstaan nav een laatste filmpje van de 2 vriendinnen; de ene heel erg ziek en getekend door de gevolgen van haar ernstige en slopende ziekte en de andere die misschien de laatste wens van haar stervende vriendin heeft vervuld een filmpje die ze in goeie en slechte dagen als vriendinnen nog op hun 2do lijst hadden staan. Misschien wilde de zieke stervende vriendin zich zelf weer in al haar naaktheid zonder pruik en makeup laten zien. Niemand heeft de ander geexpoed in haar kwetsbaarheid. Echte vriienden en liefhebbende families weten uit ervaring hoe deze ziekte je geliefde van uiterlijk en soms emotioneel kan doen veranderen.
  Ik verafschuw persoonlijk die mode om van alles op sociale media te gooien met goeie en soms slechte bedoelingen. Het kan medeleven opwekken maar ook ophef.
  Het droppen van een filmpje levert likes op en soms ergernis. Soms is het een vorm van verwerken van vreugde of verdriet noem maar op.
  Ik ben blij dat ik geen sociale media gebruik. Ik be of veroordeel de gebruikers liever ook niet. Ik hoop alleen dat iedereen die de vriendin om het filmpje heeft veroordeeld nooit in haar positie komen en dat ze over enige tijd nog net zo verdrietig zullen zijn om het verlies van hun geliefde. Rouwen doe je niet alleen door uiterlijk vertoon of likes enz op sociale media. Rouwen doe je in je doen en laten om de nagedachtenis van je geliefde rein te houden. Tijdens Cheryll haar ziekte en na haar heengaan wordt er voor en over haar beslist.
  En iedereen die er nu aan heeft meegewerkt dat het filmpje een negatieve lading heeft gekregen en het op verzoek van de echtgenoot hebben gerapporteerd zijn dezelfde sensatiezoekers die het filmpje hebben bekeken(anders kan je niet rapporteren). Nu zullen er van die figuren zijn die op het WereldWijdeWeb het filmpje zuullen opduiken en blijven verspreiden want wat op het www zit blijft erop.
  Cheryll ik kende je niet maar hoop dat je ondanks de ontstane commotie en haat reacties nu eindelijk je rust in vrede mag hebben.


  gemodereerd
 5. debby , MEDUSA zegt het goed, debby lees de reactie van MEDUSA eens goed , maar jij zal het wel niet begrijpen , nabestaanden zijn voor jou onmensen he , de nabestaanden van de decembermoorden van 1982 zal jou ook een worst zijn he , want jou lover ddb is de moordenaar en je houd van die moordenaar


  gemodereerd
 6. Alma , jij kunt niet lezen , wij bedoelen die debby , niet WAT , dus die debby is dan een smeerlap.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES