dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieInvoering btw in Suriname niet meer 1 juli maar 1 januari 2023

Invoering btw in Suriname niet meer 1 juli maar 1 januari 2023

-

Does Travel - naar Suriname

De nieuwe wet belasting over de toegevoegde waarde (btw) gaat in Suriname niet meer op 1 juli in, maar op 1 januari 2023. Een belangrijke overweging voor de uitstel van invoering is om de samenleving zo veel als mogelijk te beschermen tegen prijsstijgingen, meldt het Ministerie van Financien & Planning.

Recent is de nieuwe wet belasting over de toegevoegde waarde (btw) ingediend bij De Nationale Assemblée. De btw zal de omzetbelasting vervangen. Dit zal leiden tot een moderne en effectievere manier van belastinginning. De achterliggende doelstelling is de overheidsfinanciën te versterken.

Mede door de oorlog in Oekraïne zijn internationale prijzen behoorlijk gestegen. Door de latere invoering van de btw zullen de effecten hiervan minder stringent zijn voor de samenleving. Daarnaast geven de extra zes maanden meer ruimte om een goede implementatie te bewerkstelligen.

Aangezien de implementatie van de btw een belangrijk onderdeel is van het IMF-programma, is aan het IMF gevraagd de latere uitvoering in het macro-economische model te incorporeren. De tweede programma-evaluatie door de IMF-Board van eind juni zal daarom worden opgeschoven.

Het IMF-programma loopt tot eind 2024 en behelst een aantal maatregelen om de fiscale en monetaire positie van de Staat te versterken. Een belangrijk onderdeel daarvan is ook de herstructurering van de schulden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Dus de functie van btw is ook het afschaffen van de loonbelasting maar ik hoor niets daarvan. Straks gaan we dubbel en dwars belasting betalen en dan krijgen we er niets voor terug.


    gemodereerd
  2. BTW en loonbelasting zijn de enige manier om de staatskas weer op peil te brengen , al die doemdenkers moeten zich eens afvragen waarom dat nu nodig is, denk dan even terug aan Bouta met zijn boevenbende.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES