zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNieuwe coronagolf begint zich te ontwikkelen in Nederland

Nieuwe coronagolf begint zich te ontwikkelen in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Veel mensen denken dat corona voorbij is, maar dat is dus niet zo. De cijfers van het RIVM in Nederland wijzen namelijk uit dat er een nieuwe coronagolf begint te ontwikkelen.

Afgelopen dinsdag meldde het RIVM in heel Nederland 64% meer besmettingen dan een week eerder. Hoe hoog en lang de nieuwe zomergolf wordt, is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het gaat om de omikronvarianten BA.4 en BA.5. Ook een andere variant, BA.2.12.1, is aan een opmars bezig.

Deze varianten verspreiden zich sneller dan eerdere incarnaties van het coronavirus, en worden daarom snel dominant. De nieuwe omikronvarianten breken ook door de opgebouwde afweer heen en kunnen zorgen voor herbesmetting: wie besmet is geraakt met de eerste omikronvariant, is drie of vier maanden later weer vatbaar voor een volgende variant.

Tot nu toe is er geen sprake van een druk op de ziekenhuizen door de aankomende piek. Een steile piek zou per saldo, ondanks opgebouwde immuniteit, toch voor een flinke ziekte- en verzuimgolf kunnen zorgen. Daarom is het belangrijk dat er aandacht is voor deze golf.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
  1. Ik woon in Nederland en hier merken we niets. Iedereen loopt zonder mondkapjes. Je hoort niemand hoesten, niezen etc. In Suriname is de corona meer te merken. Mensen raken daar besmet met corona. Bijna een ieder die uit Suriname vakantie terug keert raakt besmet met corona. Mensen in Suriname laten zich niet testen als ze ziek zijn vandaar die virus daar nog leeft. Hier in Nederland wordt gezegd dat de virus uit Suriname komt.


    gemodereerd
  2. ‘’Veel mensen denken dat corona voorbij is, maar dat is dus niet zo‘’.. Dit lijkt een mening van de schrijver! Deze mannen weten geen nieuwsverslag op te maken. Mensen willen gewoon met rust gelaten worden. Kom eens met cijfers waar mensen elke dag worden doodgereden en beroofd in Suriname. De mensen hebben al genoeg van die coronaleugens en ze hebben het door. Niemand gaat ook voor een 4e prik en dat soort rommel meer. Genoeg is genoeg ouwe!


    gemodereerd
  3. Universum klimaat en corona niemand weet waar het vandaan komt en wanneer het weg zal gaan het is een sluwe virus komt weer een beetje terug op aarde, klimaat, oorlog ik hoop dat de wetenschappers ook van corona ook weet hebben over de klimaatcrisis weten hun een hele boel. Corona gods virus of duivels virus toekomst zal uitwijzen. Veel mensen hebben ook hooikoorts dat is geen corona maar allergie. Corona was een wintergriep dacht men maar corona verrast mens en dier.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES