vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOW minister roept sluis- en gemaalbedieners op om te solliciteren

OW minister roept sluis- en gemaalbedieners op om te solliciteren

-

Does Travel - naar Suriname

De minister van Openbare Werken in Suriname (OW) heeft dinsdag een oproep geplaatst, waarbij hij met spoed vraagt om 30 sollicitanten voor het werk als sluis- en gemaalbediener in voornamelijk Paramaribo.

De oproep van minister Nurmohamed komt op het moment dat grote delen van Paramaribo onder water stonden. Velen vroegen zich af waarom OW een nieuwe sollicitatie oproep deed.

De Surinaamse minister van OW zei hierover: “Het is éénmaal zo, dat er honderden mensen in dienst zijn genomen voor onder andere administratieve diensten en andere posities (Ja, door de vorige regering) zonder de nodige middelen en noodzaak. De huidige wet personeelszaken laat het niet toe dat personeel elders ingezet kan worden. Dus wij zitten met een probleem”, aldus Nurmohamed.

De spoed sollicitatie is naar buiten gebracht om dit specifiek tekort aan te pakken. “Ook heeft OW aanzet gegeven tot het aanpassen van de Personeelswet. Wij gaan voor verbetering en vernieuwing!” aldus de bewindsman.

Cartoonist Richenel Rine Piemoe maakte deze cartoon hierover:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Jullie kunnen nu ophouden met de Vorige Regering, jullie zitten nu in de Coalitie, jullie zouden het beter doen hebben jullie aan het Volk belooft of niet dus , mensen worden moe om steeds het zelfde liedje 🎵 te horen de vorige regering . Gaan jullie dat tot 2025 blijven roepen de vorige regering.


  gemodereerd
 2. Deze regering hft zoveel commissieleden, zet die bij de sluizen. Dat geouwehoer van vorige regering , vorige regering mkt ons kotsmisselijk.


  gemodereerd
 3. die domme wet afschaffen?
  want zulke domme regeltjes werken productie en kwaliteit tegen.
  mensen behoren niet specifiek op diverse baantjes te worden aangenomen.
  of je nu vakkenvuller bent, of achter de kassa zit of zelfs wachter bent of de stoep veegt
  je bent gewoon een winkelmedewerker die ook anders ingezet moet kunnen worden indien dat nodig is.
  mensen gaan liever eerder naar huis dan dat ze een collega helpen
  daarom hebben medewerkers in bedrijven totaal geen interesse of verantwoordelijkheid in wat er in hun bedrijf gebeurd.
  dit geldt tevens voor de regering.
  enige antwoord wat ze standaard kennen…. ik weet het niet of moet je bij die of die zijn.
  totaal geen interesse om het werkgevende orgaan te verbeteren of meer succesvol te laten zijn.
  iets wat de werknemer ook ten goede komt ivm salaris en dergelijke


  gemodereerd
 4. Er zijn genoeg klaplopers in het in te krimpen ambtenaren bestand . Gebruik 30 daarvoor , kunnen ze eindelijk productief worden . Bij weigering ontslag vanwege werk weigering.


  gemodereerd
 5. ‘Als het kalf verdronken is dempt men de put’ kenden we al.
  Door onze OW minister wordt het straks in het Nederlands sprekende deel van de wereld ook gebruik om te praten over ‘Wanneer Paramaribo verzopen is, roept men sluis- en gemaalbedieners op om te solliciteren’..


  gemodereerd
 6. Suriname moet heel snel het onderwijs in Suriname aanpassen aan de wensen van het land.Ik krijg de indruk dat het overgrote deel van de studenten worden opgeleid voor een kantoorbaan. Ze kunnen mooie praatjes houden en over alles filosoferen, maar als het op uitvoering van praktische zaken gaat zijn ze nergens te bekennen. Bij het ministerie van OW zijn er duizenden mensen in dienst die niet ingezet kunnen worden, terwijl grote delen van de stad met wateroverlast te maken heeft. Hoog tijd om samen met de vakbonden een traject uit te zetten voor al die mensen zodat ze wel ingezet kunnen worden. Gewoon tijdens kantoortijd omscholen op basis van hun opleiding en vaardigheden.


  gemodereerd
 7. In dit kort bericht wordt uiteengezet hoe krom Suriname is.
  Je neemt honderden ambtenaren in dienst, die je niet in een andere functie kan plaatsen. Verander de wet. Je gaat nu sluiswachters in dienst nemen? waarom? Voor de lol? Want het is nu veel te laat. 2 mooie spreekwoorden zijn hiervoor van toepassing:1. achter het net vissen en 2. mosterd na de maaltijd. We hebben nu politici met een vooruitziende blik nodig. Geen retrospectieve maar prospectieve mensen en niet die visie van Brunswijk.
  En weet je wat de grootste tekortkoming van mijn landgenoten is: Gebrek aan controle. Bij gebrek aan vooruitziende blik can controle dit gemis opheffen. Als de voorgaande regeringen het rioleringssysteem van Paramaribo hadden gecontroleerd dan was reeds lang aan het licht gekomen dat het was ingestort en dan had de onderhoudsdienst ( Suriname weet niet wat dat is) tijdig kunnen ingrijpen om erger te voorkomen. Politiek is ook een vak. Het is overduidelijk gebleken dat wij politici in Suriname hebben, die dit vak niet beheersen.
  Ik wil nu op mijn beurt een sollicitatieoproep plaatsen: Gezocht: politici die een land daadwerkelijk kunnen besturen. Geen zakkenvullers en geen jaknikkers en geen mensen die hun huiken naar de winden hangen.


  gemodereerd
 8. Is de Mini – ster gek geworden of zo ?? Waarom werken, als stelen roven en moorden
  beter betaald! Velen klagen dat er geen werk is: ma té wroko dé, no wan man no
  wani bikassi ding lissie no K@ !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Moeten wij steeds de zelfde verhaal horen van deze coalitie, De vorige regering dat was niet wat ze beloofd hadden wat ze hadden beloofd dat ze het beter zouden doen als ze in de Coalitie zouden komen, Het verhaal van de vorige regering hoor ik nu al 24 Maanden , gaan jullie dat blijven zeggen tot 2025 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Vorige Regering is het Volk al lang vergeten, dus ophouden met het verhaal de vorige regering.


  gemodereerd
 10. Wat een gedoe met die personeelswet.

  Specifieke kennis is nodig lijkt mij. Die ligt niet voor het oprapen.
  Hoe zit het met vrijwillige interne sollicitanten en de overige honderden ow deskundigen, wat doen zij eigenlijk?

  Dit heeft nu geen zin, je moet ze eerst trainen. Waar zijn de werknemers gebleven die voorheen de pompen bedienden. Rare zaak, lijkt op sabotage…

  Ik las ook dat het water van ‘laag naar hoog’ stroomt, hoe, is mij een raadsel. (artikel dbsuri).

  Ik zou in eerste instantie het rampenteam en Defensie inschakelen en het hele land tot rampgebied uitroepen. Vraag maar om vrijwilligers die vinden dat ze het beter weten. In plaats van het zoveelste ingezonden stuk in te dienen, bied vrijwillig, als een echte patriot je hulp aan, zonder doekoe.

  Waiting….

  Ze zitten liever op soc media in plaats van een helpende hand te bieden, raar volk.


  gemodereerd
 11. minister:
  2 jaar zit je aan.
  Geen enkele waterpomp werkt.
  Alle sluisdeuren zijn verrot
  Goten op belangrijke plekken niet opgehaald.
  Minister gaat u liever verder met uw ballen spelen als je deze hebt.
  Heel uitkijk blank
  Heel paramaribo blank.
  Kijk naar AZ.
  Wanneer gaan die koetais van je open.
  Ik zou bedanken als ik jouw was. We need the right man on the right place. Desnoods een kundige minister laten halen uit het buitenland. Want dit is een structureel probleem geworden die door de surinamers zelf niet opgelost kan worden. Gewoon kennis en kunde ontbreekt.
  De vacature intern plaatsen. Zoveel geregelde personen daar bij Ow. De hele dag staan ze buiten sigaret te roken en te praten. Werken hoo maar. Noooo mang kil. Jij kan dit niet oplossen!!!!!!!!!


  gemodereerd
 12. ” …
  “Het is éénmaal zo, dat er honderden mensen in dienst zijn genomen voor onder andere administratieve diensten en andere posities (Ja, door de vorige regering) zonder de nodige middelen en noodzaak. De huidige wet personeelszaken laat het niet toe dat personeel elders ingezet kan worden. Dus wij zitten met een probleem”
  … ”

  Moge het duidelijk zijn dat de NDP dus had gefraudeerd !

  Verander de wet dat heeft de NDP zo vaak gedaan !

  Al die Surinamers die op slinkse wijze een contract hebben bemachtigd moeten zich kapot schamen !
  Zij zijn medeverantwoordelijk voor de financiële ellende en de armoede in Suriname !

  De cartoonist is niet bepaalt slim en slaat de plank volledig mis. Want moest niet eerst uitgezocht worden hoe de vork in de steel zit ?
  Je moet wel echt dom zijn om eerst iets te doen zonder dat je weet wat de situatie is, wat de mogelijkheden zijn en wat er gedaan moet worden.

  En als ik de weerberichten goed heb gevolgd dan is de regenval pas de laatste 12 maanden zeer extreem. Daarvoor was het dus minder.
  Verder is ook duidelijk dat vele Surinamers behalve dom en lui ook behoorlijk onverantwoord smerig zijn en hun afval overal en nergens maar neer pleuren !
  Bij het ophalen door OW is die flodder mentaliteit zeer duidelijk geworden !

  Een goed milieu begint bij jezelf.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES