dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenNatuur50.000 USD van China voor aanpak watersnood Suriname

50.000 USD van China voor aanpak watersnood Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Volksrepubliek China heeft een financiële injectie van 50.000 Amerikaanse dollars aan Suriname aangeboden ter ondersteuning bij de aanpak van de watersnood in het binnenland.

De donatie is op dinsdag 14 juni 2022 middels ondertekening bezegeld door minister Albert Ramdin van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en de Chinese ambassadeur Han Jing. Suriname heeft reeds een investeringsprogramma van ongeveer 2 miljoen US-dollars klaar voor een structurele oplossing van dit probleem.

Het ministerie BIBIS heeft via het directoraat Internationale Samenwerking steun gevraagd aan haar partners in verband met de overstromingen. China heeft hieraan gevolg gegeven met de gift van 50.000 Amerikaanse dollar. “Dit zal goed gebruikt worden door het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing”, zei minister Ramdin.

De bewindsman is van mening dat er veel geïnvesteerd moet worden in de afwateringsinstallaties om de overlast te verminderen. Hiervoor is het investeringsprogramma van ongeveer 2 miljoen Amerikaanse dollar opgezet. “Waterbeheersing als beleid moet een prioriteit worden en onder leiding van minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu zullen bepalingen komen waar wel of niet gebouwd mag worden om onnodige problemen van wateroverlast te voorkomen”, stelt de bewindsman.

Volgens ambassadeur Jing is klimaatverandering een van de belangrijkste gebieden van samenwerking. Daarom is besloten het China Caribbean Development Center op te richten en het China Caribbean Rampenpreventie en Mitigatiefonds op te zetten. Dit om de uitwisselingen in samenwerking met Caribische landen over de implementatie van het wereldwijde ontwikkelingsinitiatief te versterken, en Suriname en andere Caribische landen verder te helpen bij het verbeteren van het vermogen om te reageren op natuurrampen.

Minister Ramdin zei dat Suriname graag een hydrologisch monitoringsysteem uit China zou willen halen. De Chinese ambassade zal haar best doen om een positieve rol te spelen in dit project. Ambassadeur Jing zegt dat in de toekomst China klaar zal staan om de praktische samenwerking met Suriname verder te verdiepen op het gebied van rampenpreventie, landbouw, gezondheid, infrastructuur en andere opvattingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. China geeft niet zomaar.
  Voor wat hoort wat.
  Bouterse was niet goed om zaken te doen met China.
  Deze regering doet hetzelfde.
  De Chinezen in Suriname zijn ook een deel van het water probleem ze bouwen maar raak van die kolossale winkels zonder rekening te houden met afwatering.
  OW is daarin ook aansprakelijk door het afgeven van vergunningen.
  Geld toestoppen kan hier een belangrijke rol zijn.


  gemodereerd
 2. wat kost 1 volle container met Surinaams rondhout als dat tot eindproducten planken, balken, dukdalven, tuinmeubelen, vlonders, kasten, bedden, vloeren, meubels, enz wordt gemaakt ennverkocht.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Als Suriname/ rs hetzelf zouden doen, zie dan hoeveel men aan zou verdienen en hoeveel dit kon bijdragen aan de waternoodramp in Suriname.

  Surinamers moeten ophouden met dit gedrag en zich zo laten vernederen en het hoofd buigen voor uitbuiters.

  We hebben echte leiders nodig, die weten wat goed is voor Suriname en de Surinamers en dit met plannen van aanpak die resultaten geven.

  Zie wie de luitjes zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn en het land hebben uitverkocht. Ik heb koud, ik heb hout, goud om
  hun hals en nek, op het hoofd, valuta op buitenlandse rekeningen en bij Chan of Nickerie stampij/ chaos maken dat het volk loonsverhogingen, enz moet hebben.


  gemodereerd
 3. Ooit paradijselijk suriname staat er slecht voor toch hulp van de chinezen. Ik mis de oude paradijs suriname triest, maar nu grote boze droom precies netals holland ook een grote boze droom maar paradijs bestaat nu utila hawai (kunai)en de bahamas islands. Echte paradijs leven daar.


  gemodereerd
 4. Altijd kletste VHP over China en Venezuela, maar die helpen Su nu. Waar blijft hulp van nederland en usa????
  Die wachten op olie en gas.
  Ik hoop dat deze regering snel opdonderd en dat en er opgeruimd wordt bij staatsolie.
  In nood leer je je vrienden kennen.


  gemodereerd
 5. Waternet Amsterdam is nu in suri volgens HP (1206). Weliswaar in het binnenland en waarschijnlijk voor een duurzame oplossing.

  Leuk v die chinos maar wie gaat wat doen, wie coördineert alle hulp.

  Zou dit geen algehele calamiteit moeten zijn..


  gemodereerd
 6. “China Caribbean Development Center op te richten en het China Caribbean Rampenpreventie en Mitigatiefonds op te zetten.” ??????

  Die 50 duizend usd gift vind ik een belediging naar de Surinaamse bevolking en staat toe.
  De volksrepubliek China heeft voor honderden miljoenen misschien wel miljarden USD aan (toekomstige) belangen in Suriname.


  gemodereerd
 7. 50 000 USD voor Suriname voor aanpak wateroverlast van die chinezen wat een lachertje , de chinezen hier in Suriname moeten direct terug gestuurd worden naar hun thuis land china , want die leider van die chinezen wil rusland helpen op allerlei manieren , dat rusland Oekraïne totaal kan inlijven , de chinezen zullen zeker 5 miljard USD aan de russen geven en wapens , de regering hier moet per direct alle contacten met die chinezen verbreken en de schulden die ddb gemaakt heeft bij die chinezen nooit meer terug betalen , china is een dictatorland en onderdrukt moslims (Oeigoeren) en wil Taiwan inlijven , wij willen geen chinezen opdonderen met die chinezen


  gemodereerd
 8. debby , wang snee wang , jij kent toch chinees , en hoelang is een chinees dat weet jij toch

  debby , hebt jij een hekel aan de VHP , en hebt jij geen hekel aan de abob en pl , de NPS zal jou een worst zijn toch , maar aan jou moordpartij de ndp hebt jij geen hekel he en die ndp houdt van china dus jij ook he , fáng pí kú máo


  gemodereerd
 9. 50.000 US van china. wel wat krijgen zij terug. Weer duizende hectare.grond. meer zeg ik niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES