dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachten roofmoord Kisoensingh horen 35 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen

Verdachten roofmoord Kisoensingh horen 35 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft vandaag het strafvoorstel gepresenteerd in de roofmoordzaak van de 59-jarige Randjit Kisoensingh, die op 25 november 2020 op lafhartige wijze door rovers werd doodgestoken aan de Wilhelminastraat (beelden onder).

De twee hoofdverdachten, de 25-jarige Gavin T. en Zang E. (24) hebben elk een volmondige bekentenis afgelegd. De verdachten Fariek K. en Savano T. waren eerst aangehouden. Op basis van hun verklaringen zijn de hoofdverdachten aangehouden. Het Surinaamse OM eiste tegen Gavin T., Zang E. en Savano T. een straf van 35 jaar. Fariek K. hoorde vrijspraak tegen zich eisen.

Uit onderzoek van de politie blijkt, dat Kisoensingh samen met zijn vriend L.S. vanuit Nickerie naar Paramaribo was afgereisd in verband met de viering van Srefidensi. Zij liepen terug naar hun voertuig dat geparkeerd stond aan de Wilhelminastraat.

Kisoensingh nam plaats achter het stuur, terwijl L.S nog naast het voertuig stond. Ze zijn overvallen door de twee criminelen, van wie één gewapend was met een scherp voorwerp. Onder bedreiging werd van L.S een mobiele telefoon en SRD 500 afhandig gemaakt.

Op camerabeelden blijkt, dat Kishoensingh in een worsteling met één van de verdachte raakte, waarbij hem een steekverwonding werd toegebracht. L.S. bleef ongedeerd. Kisoensingh overleed ter plaatse. Op de beelden is te zien hoe de twee slachtoffers overvallen werden, terwijl auto’s nog af en aan reden.

Het slachtoffer is uit de auto gerend en viel neer op straat. De criminelen, die te voet waren, waren van plan met de pick-up ervandoor te gaan. Toen dit niet lukte, namen ze de benen.

Het scherp voorwerp, waarmee Randjiet Kisoensingh in de late avond van woensdag 25 november is neergestoken, is niet achterhaald. Op 12 juli wordt de zaak voortgezet.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. De nabestaanden gaan hun man/zoon/vader/of broer hun leven lang moeten missen.
  Gepaste straf : levenslange opsluiting.


  gemodereerd
 2. Dagoe jongens, vermoord ze ook. Hoop dat iemand anders hun in de cel het leven zuur maken en daar zullen lijden en kreperen. Maar ja, het leven is niet rechtvaardig, alleen het recht van de sterkste, rijkdom, macht, rovers en veroordeelden telt, zelfs rechters kunnen niks doen. Zo draait de wereld al.


  gemodereerd
 3. Zo weinig? Het valt echter nog mee dat ze niet met een ernstige waarschuwing zijn heengezonden.


  gemodereerd
 4. Beste famirie, wat gebeurt er toch in ons land
  wat een tering schoften. Met 35 jaar straf komen ze er nog goed van af.
  Maar hoe zit het met 1 man die 15 intellectuelen heeft vermoord?
  Hoe zit het met dezelfde man die tienduizenden zoveel leed heeft aangedaan dat zij de dood zijn ingejaagd. Deze man loopt gewoon vrij rond en heeft nog een grote bek ook
  Brunswijk je valt me zwaar tegen. Ik dacht dat jij ten minste ballen had. maar het blijken gewoon stuiterballetjes te zijn

  Gado de wi fesi mang


  gemodereerd
 5. CCTV, meer verlichtte plekken. Meer politie op straat, vooral s’nachts!!!

  Hoe ziet Suriname dit voor zich, wat gebeurd er na 35 jaar? Worden ze gerehabiliteerd, leren ze een vak is gevangenis? Zo nee, wat is de zin vd 35 jaar?


  gemodereerd
 6. @ Radj

  Ben 150% met je eens, het beste zou zijn: ”gewoon aan de familie
  van Kisoensingh overdragen” dan is de familie, en de belasting
  betalers meegebaat”. @ Ai na miiii
  Inderdaad na 35 jaar kan je niet meer resocialiseren, dan zijn ze rijp als
  hondenvoer. Die beesten hebben niks te vreten, wat zullen ze blij zijn man.
  Ik sta 100% achter wat ik schrijf, het is geen bluf achter mijn laptop!!!

  Bun tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Jacko , geen 35 jaar wachten maar direct uitvoeren , en die paarse ai na miii zit te lullen , Radj zegt het goed , wij als volk kunnen die 35 jaar niet betalen om die moordenaars te voeden , dus direct opruimen die hap


  gemodereerd
 8. @ WAT

  Dat na heri tori brada / sisa,ze begingen een ernstige strafbare feit
  en het arme volk, moet er voor bloeden! ” Soema law”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Het OM eist dus een straf van 35 jaar, nou ik ben benieuwd wat de uiteindelijke straf op 12 juli word.
  off topic:
  Op Starnieuws staat een bericht over de zaak van journalist Pinas tegen de drie lijfwachten van rb. Rechter Duncan Nahoe heeft geen uitspraak gedaan, zoals hij van plan was. Officier van Justitie, Rayshree Koendan heeft geen gevangenisstraf geëist tegen de verdachten Rinaldo P. (33), Toentoe K. (59) en Hugo B. (60). Het strafvoorstel is 8 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. —0—

  Het moge duidelijk zijn dat in Surbabwe mensen zijn die boven de wet staan.
  Deze kunnen anderen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten de hand boven het hoofd houden. De democratie- en het hele rechtssysteem wordt gewoon voor kak gezet.
  Sorry maar, voor mij geen land om trots op te zijn.


  gemodereerd
 10. 35 Jaar gratis vreten en onderdak voor dit tuig, zonde van het gemeenschapsgeld!

  Sla ze eerst helemaal verrot en laat ze dan per ongeluk uitglijden in de douche, is toch veel goedkoper!


  gemodereerd
 11. Beste mensen,
  Wij weten sinds jaar en dag hoe de rechtssysteem werkt. De wet ziet het toe op de veiligheid van de burgers en dat geweldplegers of moordenaars door handhaving van de ,,wet,, volgens het strafrecht worden gestraft. En wanneer er sprake is van moord door geweldpleging is er geen straf op welk manier dan ook, die de nabestaanden in rechte doet herstellen of überhaupt sprake kan zijn van gerechtigheid. Gelet op het feit dat Suriname geen doodstraf kent rest maar één mogelijkheid voor de nabestaanden om na de uitspraak de moordenaars terug te halen en met dezelfde munt terugslaan. Hiermee krijg je je dierbare niet terug, maar kunnen we spreken van gerechtigheid.
  Dit zal onder geweldsdelicten een lichtje laten branden en tot denken zetten wat de consequenties zullen zijn wanneer ze bepaalde grenzen overschrijden.
  Is de enige manier die als afschrikking zal werken en de nabestaanden het recht doen zegevieren.#####$$$


  gemodereerd
 12. @ lam

  Wat dacht je een eindje varen richting monding en daarna de boot
  laten kapzeisen ??? Wat zwemvest ????? Natuurlijk niet, dan kunnen
  ze genieten met een zwemvest!!! Ze moeten flink kunnen spartelen
  voordat ze ”verzuipen”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES