maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Onjuiste informatie door NDP-fractie rondom voorgenomen lening'

‘Onjuiste informatie door NDP-fractie rondom voorgenomen lening’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering heeft maandagavond opheldering gebracht in onjuiste informatie rondom een voorgenomen lening. Door de NDP-fractie in het parlement is een vertrouwelijke MOU uit januari 2021 gepresenteerd, waarbij de indruk onterecht wordt gewekt dat de regering een lening van 2 miljard USD is aangegaan, c.q. geld zou zijn overgemaakt naar bankrekeningen. Dit is geheel bezijden de waarheid schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De intentie tot deze beoogde lening is nooit geëffectueerd, derhalve hebben nooit financiële transacties plaatsgevonden. Het ging in die periode om een mogelijke leningsoptie van 2 miljard USD tegen een rente van 0.5%. Echter is deze nimmer aangegaan, meldt het Kabinet van de President.

Het is bekend dat door de vorige regering tal van onvoordelige leningen tegen hoge rentes zijn aangegaan. Met name de Oppenheimer leningen ten bedrage van USD 675 miljoen met een rente van bijkans 13%. Hierdoor was Suriname in een situatie van default terechtgekomen, dat wilt zeggen een situatie waarbij aan schuldeisers te kennen is gegeven dat men niet kan aflossen. De hoge schuldenlast is de oorsprong en principiële reden, waarom ons land thans in een financiële en economische crisis verkeert.

Door de schuldeisers was de bereidheid uitgesproken om te praten met de huidige regering, echter wel op voorwaarde dat er een IMF-programma zou worden opgestart. Op dat moment was er nog geen goed zicht op de uitkomst van de IMF-optie. Het was daarom van belang een back-up oplossing te hebben mocht het IMF-programma toch geen voortgang vinden.

In dat kader is toen door de president de opdracht gegeven aan een clusterteam van ministers om na te gaan of er mogelijkheden waren de schulden te herschikken, met het doel het renteniveau van bijna 13% terug te brengen naar beheersbare proporties. Er zijn daartoe met verschillende nationale en internationale partijen op vertrouwelijke basis gesprekken en onderhandelingen gevoerd. In dit geheel van gesprekken en aanpak is met alle betrokken instanties, waaronder de Centrale Bank van Suriname, zo transparant mogelijk nagegaan of deze aanbieding uitvoerbaar was. Hiertoe zou de due diligence (achtergrond onderzoek) uitgebreid worden.

De lening zou gebruikt worden enerzijds om een deel van de bestaande leningen af te betalen en anderzijds fondsen aan te trekken voor beheersing van de overgenomen financiële schuld, armoedebestrijding en stimulering van investeringen in de productiesector.

Indien het tot een definitieve overeenkomst zou komen, zou de lening worden aangegaan via een Special Purpose Vehicle (SPV), te weten de toen nog op te richten New Surfin. Uiteindelijk heeft deze optie geen voortgang gehad, mede door de wijze waarop de SPV na oprichting in de publiciteit is gebracht. Er wordt benadrukt dat de SPV geen rekeningen heeft geopend, ook niet in New York.

Door de regering, in het bijzonder de ministers van Financiën en Planning en van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale zaken, zijn sinds het aantreden in juli 2020 grote inspanningen verricht om de extreem hoge schuldenlast op te lossen. Het is ironisch dat deze inspanningen keer op keer in een kwaad daglicht worden geplaatst, juist door degenen die verantwoordelijk zijn voor het probleem. Dit weerhoudt de regering er echter niet van het ingeslagen pad van economisch herstel en groei onverschrokken voort te zetten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
 1. ndp-er parmessar is gewoon een leugenaar , maar wij weten al jaren dat alle ndp toppers leugenaars zijn , en ons in diepe schulden heeft gebracht , en deze paarse klojo’s spelen ook nog mooi weer , parmessar en al jou ndp dna leden zullen straks voor de rechter moeten verschijnen omdat ze fraude hebben gepleegd , alle bewijsstukken liggen al bij de PG , velen zullen ook vluchten net als hun vriend hoefdraad , parmessar jij zal al wel een vluchtplan hebben he , en jij weet wel waar hoefdraad zich bevind


  gemodereerd
 2. Alle politici zijn tot op zekere hoogte leugenaars, maar als er ooit eens een ‘strey ley’ contest in.Suriname gehouden zou worden tussen onze politieke partijen, zou de NDP met een straatlengte verschil als onbetwiste winnaar uit de bus komen.


  gemodereerd
 3. Alles in achterkamers gerommeld. Friends and family beleid. Onbetrouwbare bende. Duidelijk.


  gemodereerd
 4. Ik denk dat alle politics ,en ik bedoel alle DNA leden vragen moeten stellen over alle leningen vanaf Jaar 2010 .
  Kijken welk dna lid echt voor Suriname zijn of alleen partij en eigen belang


  gemodereerd
 5. Bobo parmessar moet zijn paarse grote bek houden. Want hoeveel salarissen krijgt hij nog steeds? Waar is de dodenlijst, die er 2 jaar geleden zou zijn? Dit is 1 van de scenario’s, die de paarse criminele boevenbende olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D wil plannen om de regering weg te jagen.
  Regering, onderzoek NU naar de paarse corruptie schandalen.
  Rabin, hoe gaat het met je drugsneven van yokohama, vuile leugenaar?


  gemodereerd
 6. De VHP dient alle stappen die ze onderneemt om het land uit het dal te halen met de overige partners bespreken. Nu krijgt de partij van alle kanten kritiek, terwijl ze zich hebben uitgesloofd om tot een herschikking van de schulden te geraken met een lening van 0,5 %. Van de NDP mag niks anders verwacht worden dan dat ze alles in het werk zullen stellen om elke succes van deze regering te ondermijnen. De sabotage begon al vanaf dag 1 toen ze het hele wagenpark en kantoor meubilair van de overheid aan bevriende NDPers gaven. Daarnaast hebben ze op de valreep duizenden ambtenaren in dienst genomen wetende dat er geen geld was om deze uit te betalen. De NDP is 24 uur per dag bezig met fake berichten onrust te stoken in de samenleving, maar het overgrote deel van de samenleving heeft dit door. Zo was de recente vergadering in Nickerie voor de helft gevuld met de harde kern uit Paramaribo. De VHP moet met de andere partners vooral hard blijven werken om de moeilijke fase waarin de wereld na de corona pandemie en de oorlog in Oekraïne terecht is gekomen zo goed mogelijk te overbruggen, dan komt de rest wel vanzelf.


  gemodereerd
 7. Dus je neemt de tijd om dit te rectificeren, maar niet als het gaat om het niet oppakken ve burger die wapens VD OVERHEID NOTABENE, in diens huis ‘bewaard’, en niet als het gaat om echte opbouwende constructieve soc. ecohulp vd bevolking, na ontvangen van zoveel geld, waarmee alleen commissies en werkgroepen mee worden opgezet. Men wacht nog op GOEDEREN hulp van NLD, als het om het binnenland gaat. Zo’n schande.

  Ma dies we rectificeer snel snel.. 💩 🤡, bij elkaar


  gemodereerd
 8. Deze rioolpartij veroorzaakt met liegen en bedriegen voor maatschappelijk onrust in het land.
  Dat de partij na alle schandalen nog bestaat heeft het te danken aan de gratie van een laaggeschoold deel van de bevolking. Als er in 2025 nieuwe verkiezingen komen, voorspel ik dat de NPS de lachende 1e zal worden. En dat ondanks het feit dat ze een leider hebben die weinig uitstraalt. De NPS en de VHP zullen het land na 2025 regeren. De ndp is gedoemd om plaats te nemen op de oppositiebanken evenals abop!
  Laatstgenoemde is niet instaat op geen enkele front enige vorm van ontwikkeling te brengen.


  gemodereerd
 9. Iedereen met een klein beetje verstand kon/kan inzien dat dit bericht niet klopte.

  Want ve onderneming dat niet bestaat kan ook geen valuta ontvangen op een bankrekening.

  Deze vervloekte paarse ddb, (ex-) dna-ndp-ers doen alles om chaos onder de Surinamers te brengen.

  Zie, ddb is een kat die door de straf van 8 december 1982 moorden op 15 onschuldige Surinamers die voor hun rechten een straf van 20 jaar is veroordeeld door de krijgsraad.

  zie:
  – militaire wapens in de wapenkamer is zijn woning aan de Powisisiestraat in Leonsberg,
  – 4 miljard 4 miljard US-$ schuld die hij niet kan verklaren van Suriname,
  – boefdraad minister van Financien 5 jaar en daarvoor 5 jaar CEO vd CBvS die spoorloos is,
  – grote armoede en grote ellende bij het Surinaamse Volk,
  – zelfverrijking van ddb, ddb- gezin, ndp-ers ( oa jenny simoms, abdul, adhin, juul wijdenbosch, bouva, abrahams, de inheemse lijfwacht in rode overhemd die hem overal volgt waar hij staat en achter hem staat bij toespraken, alibux, sardjoe vd zandboot die de brug kapot vaarde op de Surinamerivier en nooit 1 koper srd voor betaald heeft, mercedes benz autobedrijf aan de Zwartenhovenbrugstraat, misikaba, enz.,
  – gestolen en vernielde computers en bestanden, domeingronden, ongeldige gewijzigde wet amnestie 2012, ddb voor 11 jaar door de rechtbank in Nederland veroordeeld voor drugshsndel, militaire wapens ruilde met de Far in Columbia voor Cocaine en van Suriname een drugsdoorvoerland maakte,

  – vertrappen vd democratische rechtsstaat, de grondwet van Suriname en Internationale verdragen, mensenrechten, vrijheden, mensen bang maakte en bedreigde, enz.

  -Jules wijdenbosch nyam a Sranan moni,

  – alibux nyam a moni fu Sranan bakka,
  – ddb nyam a moni fu Sranan bakka,
  – aloebaba adhin nyam a Sranan moni bakka,
  – boefie nyam a moni fu Sranan bakka en tek dia futu,

  De nyam sinds 25 februari 1980 a moni en hebben het gezegd if din kon in a regering den da nyam a a moni bakka

  – Waka Pasi moni van India en zie wie belang in
  hebben

  – skalians, goudwinning, Kaloti op Zanderij, rondhout dat aan China zeer goedkoop wordt verkocht,

  – dictatuur, vrienden van Cuba, Equatoriaal Guinee, Venezuela, allemaal dictaturen, waar burgers niets mogen zeggen en straatarm zijn en de dictators in grote rijkdom en grote weelde leven,

  Het Surinaamse Volk zit met zeer grote valuta schulden,4 miljard US- $, grote armoede en grote ellende en ddb, ddb- en gezin, ndp- kliek wan kon nyam a moni bakka.

  ddb, ddb-gezin, ndp- kliek, was eens, maar nooit weer

  zie wat ze Suriname sinds 25 Februari 1980 hebben gebracht.

  Laat dit een wijze les voor de Surinamers zijn.

  Weg met ddb, ddb- gezin, ndp, tenzij…
  ( zie punten hier boven)


  gemodereerd
 10. Tenminste weten de Surinamers nu dat de huidige regering net als de vorige dol is op het sluiten van miljarden aan leningen. Dat is geen prudent beleid. Het gaan hierbij meer om de geheimzinnigheid. Waarom heeft de minister van financiën niet gelijk antwoord gegeven. Waarom heeft “professor” Asis Gayadien gezegd dat de president hierover moet antwoorden. De DNA boef van de ABOP, de heer Bee was hiervan ook niet op de hoogte. Het is echt schaamteloos gedrag van de regering om zulke belangrijke info achter te houden.


  gemodereerd
 11. Parmessar het laagste soort moet heel snel zijn snavel houden want deze man is een stuk bedorven vlees.


  gemodereerd
 12. Maar niemand moet de NDP,ers kwalijk nemen, het zijn immers leden
  en sympathisanten van de Nationale Domme Partij, pathalogische
  leugenaars en moordenaars zijn het !!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 13. Onjuiste informatie door NDP-fractie ,dat is alom bekende trend van deze CRIMINELE BENDE (drugsdealers .moordenaars ,bankrovers)


  gemodereerd
 14. Het lijkt er op dat Parmessar en RobG de zelfde personen zijn. Parmessar roept iets en levert het bewijs dat hij onzin uitkraamt.
  Het was duidelijk een MOU en er stond niets in wat nadelig zou kunnen zijn voor Suriname. Zoveel geld kunnen lenen tegen 0,5% wie zou dat als bankroete staat niet willen.
  Natuurlijk was het wishfull thinking dat een Italiaans bouwbedrijfje op deze manier voor internationale financier zou kunnen spelen.

  Parmessar alias RobG kwam Abrahams niet direct na aantreden van Bouterse terug met een MOU voor maar liefst $ 5.000.000.000 aan leningen.


  gemodereerd
 15. Ik snap niet dat deze man nog niet vervolgt is. Hij heeft een puinhoop gemaakt bij AZ, een puinhoop op Onderwijs en Volksontwikkeling, een puinhoop bij EBS, een puinhoop op Openbare Werken, een puinhoop op LVV, een puinhoop in de kabinetten Bouterse en nu puinhoop en sabotage van de huidige regering om zo nodig eerdere mislukkingen te maskeren. Samen met de voorzitter van de bekende paarse partij en hun leden medeschuldig aan de economische malaise en deplorabele staat waarin Suriname nu verkeert. En nu komen ze met drei ai deze regering als schuldige aanwijzen. Ze hadden op het eind van hun regeren niet eens geld om de ambtenaren te betalen en konden zelf niet eens meer lenen, zo erg was het.
  Het is niet de schuld van Chan dat er armoede is in het land. Laat Chan maar z’n Family & Friends accommoderen, zolang het land maar uit de economische crises gehaald kan worden.
  Volgens de NDP is elke Surinamer gelijk en verdiend elke Surinamer gelijke kansen. Alleen zij (de NDP) iets meer dan het gewone volk van Suriname. Kijk maar de rijkdommen die de leden van deze paarse partij op z’n minst de afgelopen tien jaar bij elkaar hebben vergaard.


  gemodereerd
 16. Ach ja…..de status van een groot deel van de NDP misdadigers is inmiddels wel bekend.

  BOUTERSE, 20 JAAR bajes,
  Hoefdraad, 12 jaar bajes, op de vlucht geslagen.
  v. Trikt, Kromosoeto, Hausil reeds voor jaren achter de tralies.
  Jenny en Misiekaba weggelopen.
  Adhin en Veira staan nog in de wachtrij bij de PG.
  Parmessar de criminele autoverduisteraar.
  Abdoelletje117, massaal uitgekotst tijdens de verkiezingen. nu nog slechts een populistisch politiek kuikentje.


  gemodereerd
 17. De informanten van de heer Parmessar zijn nauw betrokken in deze zaak.Het zijn ambtenaren uit de gelederen van de VHP, die zijn gaan ” lekken “. De regering moet niet via een bombarie persdienst deze zaak afdoen.Er is meer aan de hand. De regering Santokhi trekt rookgordijnen op om de zaak te verdoezelen. Daarna trekken ze oude achterhaalde koeien uit de sloot over leningen van de vorige regering. Deze regering gebruikt de gelden van deze leningen maar al te graag om projecten uit voeren.Decleugen regeert in deze VHP regering.De bevolking is in deze leugens getrapt en thans moet de bevolking ” bloeden “.


  gemodereerd
 18. Dit is een achterbakse stijl v oppositie voeren. De één na de andere rechtszaak met als gevolg dat andere rechtszaken blijven liggen. Snap je dit of niet, rechtszaken blijven liggen vanwege de ndp.

  Waren ze maar zo ‘bijdehand’ de afgelopen 10jr, dan was er niks gestolen. Die ex-pres is alleen in het dna verschenen toen hij die boei kreeg en bij de overdracht. Hij was niet in staat om het land te leiden.
  Gevolg complete chaos, geen law en order, iedereen deed maar wat.
  Suri was een cokehol en het afvoerputje vd grootste criminelen op aarde.

  Langzaam worden zaken genormaliseerd.
  Dit vergt tijd schaamteloze ndp paarse na-apers. Schaamteloos is synoniem voor paars, die hebben het uitgevonden.

  BaH!


  gemodereerd
 19. Nu ik toch bezig ben.

  Het is handig dat de minister van LVV alle loze beschuldigingen v die vreetmeid de kop indrukt. Heb je fouten gemaakt corrigeer maar maak duidelijk wie de baas is.

  Het is van volksbelang dat er klaarheid komt in het hoger beroep vd veroordeelde ex-pres. Opschieten!

  Het is van groot belang om schoon schip te maken en alle criminele zaken vd oppositie te vervolgen. Ze worden steeds brutaler omdat hun strafzaken niet worden behandeld.
  Graag heropening van case;‘naschoolse opvang’, carifesta, gunningen OW, goudconcessies, houtconcessies, kortom alles.

  Politieke correctheid werkt niet bij de onderwereld, concrete stappen wel.
  De coalitie mag ook moties en onderzoeksvragen indienen, maak er gebruik van. Liefs onbekende dna-leden.
  Altijd een tegenvoorstel indienen.


  gemodereerd
 20. lees ik het nu goed?? welke malloot gaat überhaupt een lening aan van bijna 13%. daar hoef je geen minister van financiën of financieel expert voor te zijn. omgerekend al zo’n 75 miljoen per jaar al aan rente. dat door (ruim afgerond naar boven) 700.000 inwoners, maakt dat zo’n 10 euro (250 srd) per… maand wat een surinamer al hiervoor moet bijdragen. dat kan een surinamer zich echt niet behappen. en dan heb ik de niet-werkenden nog niet eens meegeteld, zoals bejaarden, kleine kinderen, zieken, en werklozen. rond het dan maar even af naar 500 srd per maand. als je al blut bent, kan je simpelweg geen enkele lening aan. maar nee hoor het “komt wel terug”. goed hè, bouterse ? 👍lang leven het NDP. en dan durft iemand van het NDP er nog eens de nieuwe regering erop aan te spreken ? boooiii. zou zeggen, koop een hengel en je kan in je Eigen levensbehoefte voorzien. en kwikwi is best lekker hoor (alhoewel niet mijn lievelingsvis).


  gemodereerd
 21. Parmessar heeft het zo als altijd weer mis.
  Hij zit bij alles wat hij doet steeds mis.
  Aldus zijn ontevreden vrouw.


  gemodereerd
 22. Haha

  Suriname was moe maar is nu klaarwakker !

  Wanneer hebben de Nationale Dagu’s de waarheid gesproken ?
  Zij hebben altijd met leugens en fata morgana’s het volk voorgelogen !

  Heeft Par-misser geen last meer van zijn dodenlijst ?
  Waarschijnlijk was bullshit Bouta de ley-asion bij zijn ondrogron figuren en heeft hij Parmisser niet meer laten vermissen.

  Je moet nu toch echt een kronkel in je kokosnoot hebben om deze paarse psychoten serieus te nemen.

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 23. @RobG, ja tot op de dag van vandaag moet de bevolking bloeden voor de afgesloten leningen oa Oppenheimer leningen tegen een rente van 13% !!! Maar daar hoor ik je niet over. Leningen afsluiten tegen dergelijke rentes is misdadig.


  gemodereerd
 24. Beste famiri, was het niet deze kerel, die een gloednieuwe auto van de Staat Suriname, had “gekocht”? En nu speelt hij de heiige zelf.

  Pari-missar
  Jammer dat hij zoveel kansen heeft gehad heeft als vooraanstaande politicus om aan de ontwikkeling van Suriname te werken, maar helaas: Grote woorden en zeeer grotte fofuru gedrag!

  Zo zie je maar je kleur/ ras/ godsdienst maakt je niet tot een rechtvaardige burger.

  Dit geldt natuurlijk niet voor velen anderen die eerlijk en rechtvaardig zijn en ernaar handelen.

  Gado de wi fesi mang.


  gemodereerd
 25. @RobG of Parmessar.
  Dat het een stom verhaal is dat de regering denkt financiering via een Italiaanse bouwer projectontwikkelaar denkt te kunnen regelen is bizar te noemen.
  Echter Parmessar komt met onthullingen die nergens op gebasseerd zijn en niet geverifieerd kunnen worden. Het is een MOU en als deze Italianen voor 0,5% miljarden kunnen regelen dan zou dat Suriname enorm veel voordeel opleveren omdat ze dan de Oppenheimer obligaties voor Junk prijs hadden kunnen op kopen (discount 60%) en zich zo Lazard en veel gedoe hadden kunnen uitsparen. 0,5% over 40% of 13% over 100% is een giga verschil.

  helaas was men een beetje naief.

  beste RobG kijk even terug naar de MOU’s die Abrahams meenam en later Boefdraad.

  De ellende zit in het gegeven dat bij het einde van Bouterse Boefdraad al haar inkomsten kwijt was aan de staatsschuld en dus niets meer kon.
  Nu de situatie enigszins normaal gaat worden en de tering heel pijnlijk naar de nering gezet is en de onderzoeken vorm begint te krijgen worden NDPers bang en begint men met dreigende en afleidende taal.

  Hoewel niet goed is deze regering vele malen beter dan de vorige.


  gemodereerd
 26. Mensen moeten zich allereerst afvragen waarom de regering Santokhi de lening aan wilde gaan. Was het om de eigen zakken te vullen of om prestigieuze projecten op te starten? Neen mensen de lening diende als een soort buffer om de schulden van de fascistische regering van Bouterse te dekken. Santokhi is hierover van begin af aan duidelijk in geweest


  gemodereerd
 27. Die sopiebaba lult uit z’n nek, dit is niet de 1ste keer, zal ook niet de laatste zijn.


  gemodereerd
 28. En zo geheimzinnig. Denkt VHP dat we achterlijk zijn??
  Surfin moest opgeheven worden. Deze grapjassen van VHP stelen geen duizende maar miljarden. Erg hoor.
  En VHP zet een verklaring zonder naam. Niemand van dat zg clusterteam komt vertellen. Ramdhin en Achaibersingh, kom uitleggen.
  Dan komen ze met lijst van leningen van vorige regering, zonder bewijzen. Ongeloofwaardig. Schurken zijn het. Ze zullen hun rekeningen in Zwitserland vet spekken. Abop zaten jouw ministers ook in het clusterteam???


  gemodereerd
 29. Correctie
  Eigen+mening 14 juni 2022 Bij 08:33
  Tenminste weten de Surinamers nu dat de huidige regering net als de vorige dol is op het sluiten van miljarden aan leningen. Dat is geen prudent beleid. Het gaat hierbij meer om de geheimzinnigheid. Waarom heeft de minister van financiën niet gelijk antwoord gegeven. Waarom heeft “professor” Asis Gayadien gezegd dat de president hierover moet antwoorden. De DNA boef van de ABOP, de heer Bee was hiervan ook niet op de hoogte. Het is echt schaamteloos gedrag van de regering om zulke belangrijke info achter te houden.


  gemodereerd
 30. JoJo 14 juni 2022 Bij 10:45
  Het lijkt er op dat Parmessar en RobG de zelfde personen zijn. Parmessar roept iets en levert het bewijs dat hij onzin uitkraamt.
  Het was duidelijk een MOU en er stond niets in wat nadelig zou kunnen zijn voor Suriname.
  ========
  Als er niets nadeligs in stond, waarom dat achterbakse gedoe en geheimzinnigheid. Waarom heeft de minister van financiën niet gelijk antwoord gegeven. Waarom moest er eerst gewacht worden op de president.


  gemodereerd
 31. Ik dacht dat @Rob Gay dood en gecremeerd was, maar hij scheen in het paarse
  riool te zitten. Nu het weer een beetje zonnig is geworden, is hij weer uit de riool gekropen om onzin uit te kraaien. Om maar te zwijgen over @ Debby, deze is nog
  stommer dan een blik met sardientjes. De NDP aanhangers zullen altijd rotzooi
  uitkramen, ze kunnen het niet behappen dat een Hindoestaan president is geworden.
  Ze hebben liever dat een domme zwarte misdadiger, als president het land verder
  naar de kloten helpt.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 32. robg is ook eigen+mening , en parmessar , en debby , nou nu ziet toch iedereen dat robg al die namen gebruikt om deze regering in een kwaad voetlicht te zetten , maar wij hadden ook niet anders verwacht van iemand die de kont likt van een massamoordenaar en hem aanbid , en robg jou vriend ddb de massamoordenaar heeft de oorlog verklaart tegen ons het Surinaamse volk , robg jij moet zeker naar Suriname komen van jou lover ddb om te helpen om het volk op te ruimen he , maar iedereen hier op WTK weet al dat jij niet komt , jij bent gewoon een schijterd


  gemodereerd
 33. Dit lul-argument is standaard bij deze dieven: HET IS NOOIT GEEFFECTUEERD!
  Dat wil zeggen dat zij ermee bezig waren, een foute deal, met foute mensen, maar ze zijn gesnapt en hebben het dus niet meer gedaan! Wel ook dat is strafbaar gesteld in de anticorruptiewet! Voorbereiding in gemeenschap om een illegale financieletransactie te doen plaatsvinden door ministers en anderen in samenspraak en mogelijk in opdracht van de president! Natuurlijk gaat Waterkant. net deze comment niet plaatsen omdat ze alles zullen doen om deze bedriegers te beschermen, maar deze comment zal in extenso geplaatst worden op andere mediakanalen zodat ook WK.net ontmaskerd wordt!


  gemodereerd
 34. Dankzij de geachte heer Parmessar komt het volk van Suriname achter dit soort wantoestanden van de huidige regering. Het volk heeft alle recht om de waarheid te weten.


  gemodereerd
 35. Lucien 15 juni 2022 Bij 01:36
  Dit lul-argument is standaard bij deze dieven: HET IS NOOIT GEEFFECTUEERD!
  Dat wil zeggen dat zij ermee bezig waren, een foute deal, met foute mensen, maar ze zijn gesnapt en hebben het dus niet meer gedaan!
  ==========================================

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Jou NDP was vaker bezig leningen tegen hoge rentepercentages te nemen. Leningen die tot op de dag niet verantwoord zijn. Zoals jezelf constateert, foute deals met foute mensen en ze zijn gesnapt maar zijn helaas gewoon doorgegaan en hebben het land kapot gemaakt. Wat is dan erger.


  gemodereerd
 36. Eigen+mening 14 juni 2022 Bij 18:07
  JoJo 14 juni 2022 Bij 10:45
  Het lijkt er op dat Parmessar en RobG de zelfde personen zijn. Parmessar roept iets en levert het bewijs dat hij onzin uitkraamt.
  Het was duidelijk een MOU en er stond niets in wat nadelig zou kunnen zijn voor Suriname.
  ========
  Als er niets nadeligs in stond, waarom dat achterbakse gedoe en geheimzinnigheid. Waarom heeft de minister van financiën niet gelijk antwoord gegeven. Waarom moest er eerst gewacht worden op de president.
  =====================================

  @Eigen+mening: Volgens mij is die school te hoog voor je.


  gemodereerd
 37. Oooh bestaat er een anticorruptie wet?
  Hmmmm
  Waarom lopen de contacten v bouta dan nog rond. Zijn onderwereld contacten cq oppositie.
  Die wet wordt inderdaad niet toegepast. Gelukkig zijn ‘ze’ op tijd gesnapt. 😎

  Rommel!


  gemodereerd
 38. Correctie

  Far moet zijn Farc

  Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (Farc)


  gemodereerd
 39. @Eigen+Mening.

  Het is triest dat Parmessar iets wat er niet is en iets wat nooit in uitvoering gegaan is en waar hij veel bij verzint; zoals bankrekeningen van SuriFin oid in New York politiek tot een enorme olifant opblaast.

  Bij een dergelijke actie van de leider van de oppositie ga je dan als ministers niet reageren. Je laat het sudderen. Je bepaalt als regering je antwoord aan de oppositie en laat de eer aan de president (leider van de coalitie) om in de Vlek die Parmessar gemaakt heeft te wrijven.

  Parmersar heeft zijn hand overspeelt en heeft op de juiste manier lik op stuk gekregen.

  De NDP probeert met onzin de aandacht te trekken.
  Zie de sprookjes van Abdoel in Nickerie.

  Voor mij is het ook bijzonder stom dat de regering met bizarre partijen over zeer schadelijke waterstof dromen spreekt en met bouwers uit Italie over enorme leningen spreekt. Het toont een enorme zelf overschatting aan van deze regering en dat is jammer. Echter het neemt de oorzaak niet wet. 10 jaar roofbouw door Bouterse en Co hadden er voor gezorgd dat de overnemende regering bijna alle inkomsten zou moeten afdragen aan schuldeisers. Dat is ondertussen stevig veranderd en dat zal de basis voor langzaam herstel moeten worden.

  Er is geen toverstokje om de schulden explosie te laten verdwijnen en de devaluaties te niet te doen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES