dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname.Travel moet dé toerisme website van Suriname worden

Suriname.Travel moet dé toerisme website van Suriname worden

-

Does Travel - naar Suriname

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), het directoraat Toerisme in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) hebben in een informatie bijeenkomst met toerisme stakeholders het belang van samenwerking ter ontwikkeling van de toerismesector aangekaart. Deze bijeenkomst vond afgelopen vrijdag plaats in het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre(SHTTC).

Tijdens de meeting werd de domeinnaam Suriname.Travel officieel door Bas Spek van Spek Management BV overgedragen aan TCT. Het ministerie zal de site uitbouwen tot dé toerisme website van Suriname.

Directeur Toerisme TCT Rabin Boeddha benadrukte het belang van de normalisatie van de nationaal en internationaal toerismesector na de klappen van de Covid-19 pandemie. “Het is zaak dat de marketing en promotie van Suriname, in public private partnership, wordt aangepakt en dat met de beschikbare middelen er maximaal rendement wordt gehaald”, aldus Boeddha. Er is reeds een raamwerk van een concept toerismewet in de maak welke zal worden ingediend in de Nationale Assemblee.

“Vanuit het ministerie van TCT is er druk uitgevoerd op het parlement dat de wet ten uitvoer komt” zegt minister Albert Jubithana. Een van de trekkers en initiatiefnemers van de toerismewet is assembleelid Josafat Obed Kanape. De toerismewet zal ervoor zorgdragen dat de toerisme sector gestructureerd tot ontwikkeling kan komen” benadrukt Kanape.

Voorzitter van de SHATA, Sylvia Ang, geeft aan dat de toerismesector het hardst is getroffen door de pandemie maar dat de sector verder moet.  “Samenwerking tussen bedrijven maar ook tussen de publieke en private sector speelt hierbij een belangrijke rol” stelt de voorzitter. Minister Jubithana geeft aan dat het de taak is van de overheid om te faciliteren, maar dat voor de ontwikkeling van de sector een gezamenlijk effort nodig is. Zowel vanuit de gemeenschap, als de publieke en private sector dient inspanning te komen.

Tijdens de meeting zijn het toerismebeleid en toerisme projecten besproken. Boeddha presenteerde de projecten welke het ministerie ten uitvoer wenst te brengen voor 2022/2023, zoals het deelnemen aan diverse wereld beurzen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Voordat jullie een uithangbord gaan plaatsen;
  waarom beginnen jullie niet eerst met het opruimen van alle rotzooi in en rond Par’bo?
  De stad stinkt, overal zie je troep, ook in het fontein bij Telesur
  En het herstellen van alle kapotte tegels op de trottoirs, sommige straten, midden in de stad zijn onbegaanbaar (zien jullie het niet meer of zo?)
  Openriolen zijn niet meer van deze tijd…
  Het heeft alles weg van Djiboutie, bah!


  gemodereerd
 2. @ Boesskowtoe

  Ter aanvulling van jou commentaar het volgende:
  Laten ze de criminaliteit als prioriteit eerst aanpakken.
  Ik raad mijn Hollandse vrienden om niet, naar Su te gaan
  met Vakantie. Want ik wil het niet horen als ze terug komen
  van, ”man man, wat heb je me aangedaan Jacko, wat een pleuris zooi man”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. In de comments zijn al belangrijke zaken aangehaald. Wel is het zo dat als je een tijdje in de stank en de rotzooi zit dat je het niet meer waarneemt. Ik raad geen enkele toerist aan naar Suriname te gaan om deze rden terwijl het ook nog eens veel en veel te duur is. Daarnaast zijn de accommodaties die iets voorstellen onbetaalbaar voor toeristen, Ook de binnenlandse bestemmingen zijn niet te betalen ook niet voor Europeanen en Amerikanen.
  Daarnaast is de Surinamer niet echt gastvrij (wel behulpzaam en vriendelijk als je ze kent). In een restaurant, kledingzaak en dergelkijke lijkt het alsof je blij mag zijn geholpen te worden. Dus maak de stad schoon, repareer de wegen en trotoirs, doe iets aan de prijzen van accommodaties, voer een campagne om de beroepsbevolking te trainen om zich bewust te zijn van hun onvriendelijk gedrag en probeer te snappen dat vakantiegangers een heel jaar sparen om het drie weken leuk te hebben. Dat is in Suriname nog lang niet. Ook zou speciale toeristenpolitie zoals in Egypte niet misstaan.


  gemodereerd
 4. @JZwartmans: Dank voor de aanvulling!
  Zolang dat niet gebeurd, komt er niemand…..a kondre pori foe troe


  gemodereerd
 5. Niet het ministerie van TCT moet de kar trekken, maar particuliere ondernemers in het ecotoerisme moeten dit doen.

  Hotels, bus- en bootondernemingen in het toerisme, restaurants, eco-resortondernemingen in het toerisme, musea, kunst en cultuur, natuurreservoirs, muziekfestivals, wandelmars, enz.


  gemodereerd
 6. De vele landlopers die al dan niet schaars of ongekleed rondzwerven door de stad zijn helemaal geen goed beeld voor toeristen, noch de eigen bevolking. Aan de waterkant, de Saramaccastraat, de Heiligenweg en Centrale markt is het gewoon smerig. Ook de zogenaamde hosselaars die staan en zitten op hoeken en bier drinken en voorbijgangers lastigvallen om goud te kopen of verkopen. De vele plaatsen waar men gewoon staat te pissen, afval en drugsgebruik. De panden die slecht zijn onderhouden en bijna op instorten staan. Het slechte parkeerbeleid. Te veel om op te noemen.

  Ik hou van Suriname, maar de binnenstad is gewoon een rommel, vuilnisbelt, geen plek om rond te lopen. Absoluut GÉÉN toeristische trekpleister.


  gemodereerd
 7. De staatskast gaat aangesproken worden voor dit toekomstige particuliere ‘project’.

  Goedemorgen schaapjes, zijn jullie al wakker?

  Oen seti?!


  gemodereerd
 8. Helemaal EENS…..
  Ik moet altijd lachen als ik een leuk idee van Suriname hoort. Meestal/vaak is het voor kort termijn. Blijft maar dromen…..


  gemodereerd
 9. Geloof me. Ze zien het zelf niet in Suriname. Als je je levenlang in een varkensstal woont, weet je niet beter.


  gemodereerd
 10. Mijn zus is hier een paar geleden op vakantie geweest ..het is zoals zij zegt de smerigste en lelijkste stad die ze tot nu toe gezien heeft.
  Niet echt een visitekaartje!!!


  gemodereerd
 11. Boesskowtoe en Jakco , wij zijn het volkomen met jullie eens , vooral de criminaliteit en nu dat ddb de oorlog heeft verklaart aan ons het Surinaamsvolk , en de ticket hier heen kost veel geld , en boek niet bij de slm want allicht vertrekt er geen vliegtuig en als dat toevallig toch een gaat gehuurd door de slm dan zit je vast in Suriname want je bent nog lang niet thuis.
  En dat Paramaribo er niet uitziet komt omdat ddb 10 jaar lang niets aan onderhoud heeft gedaan en deze regering wil wel verfraaiing maar er is geen geld.
  Wij hebben onze familie , vrienden en kennissen al gezegd om niet naar Suriname te komen , en zij weer naar anderen , ook hebben we foto’s en filmpjes gestuurd hoe het er hier uitziet , en ze schrokken van de toenemende criminaliteit en dat moordenaars , dieven , verkrachters gewoon vrij rondlopen , en we hebben prijzen laten zien van wat hier alles kost , natuurlijk zien wij ook graag familieleden en toeristen hier , maar ons advies is kom voorlopig nog niet


  gemodereerd
 12. Bas spek is een Nederlander die subsidie ontvangt van de Europese uni.
  Dat gedeelte vam commewijne had allang een fietspad moeten hebben. Het is iets voorbij fredereiks dorp geëindigd en is nu al aan het wegrotten.
  Waar is al dat geld?


  gemodereerd
 13. @Wat: over die oorlogsverklaring van de tandeloze bejaarde tijger die niet alleen seniel maar nu ook labiel is, zou ik me niet druk maken. Hij had weer eens teveel gezopen en gesnoven en kan zich de uitspraak niet meer herinneren. Trouwens, eng frei broko foe troe, hij krijgt nooit meer regeermacht. In 2025 wordt het NPS en VHP en in 2030 is hij al de pijp uit. Opgeruimd staat netjes.


  gemodereerd
 14. Oooh ik dacht het al, bekende naam, die spekkoper. Waar is de subsidie aan uitgegeven. Alert!
  Maar waarom moet tct een domeinnaam overnemen, dit was wss niet gratis. Er zijn voldoende suri’s die in staat zijn om een site op te tuigen. Min puntje!

  Teveel heisa om een simpele site.
  Volgens mij heeft de OW minister zich diverse keren persoonlijk georiënteerd in de binnenstad samen met ondernemers.
  Plus de purple beweging die aftandse gebouwen zal herstellen. Iets met cultureel erfgoed.
  Daarnaast start herinrichting palmentuin, waaronder waka pasie etc.
  Plus trenzen en sloten die worden opgeschoond. Plus die 100 prullenbakken en toch smijten jullie troep het liefst ernaast.

  Ondertussen gaat het goed mis. PCS staakt en laat alle junks vrij.
  Wateroverlast heeft prioriteit boven andere plannen.

  Ze doen wat ze kunnen. Is 50jr achterstand in onderhoud.

  Suri is geen West-Europa. Laat je zus lekker naar bali gaan @leny, waar je een super lux hotel hebt pal naast de gore ellende vd locals. Zo ken ik er nog een paar. Ze mag ook naar Oost-europa, das nou back to the viking time, smerige middeleeuwse zooi!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES