maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameGouden medaille voor Surinaamse natuurkundestudent Shofar Sno

Gouden medaille voor Surinaamse natuurkundestudent Shofar Sno

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens de Physics Cup, een online natuurkunde competitie voor middelbare school- en universiteitsstudenten, heeft Shofar Sno namens Suriname een gouden medaille behaald. In totaal deden 1146 studenten uit 81 landen mee aan de competitie.

De Surinaamse natuurkundestudent leverde een bijzondere prestatie door één van de vier gouden medailles in de wacht te slepen.

De Physics Cup vond plaats van 21 november 2021 tot 4 juni 2022 en werd georganiseerd door de Tallinn University of Technology in Estland. Sno is momenteel tweedejaars student natuurkunde aan de Faculteit Wis- en Natuurkundige Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Hij was in 2020 de winnaar van de nationale natuurkunde olympiade. Hij was toen student aan de Scholengemeenschap Kwatta. De nationale natuurkunde olympiade wordt georganiseerd door het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname in samenwerking met de Universiteit van Suriname. De deelnemers zijn studenten van de middelbare scholen in Suriname. De olympiade bestaat uit het oplossen van een serie theoretische natuurkunde opgaven alsmede het uitvoeren van experimenten.

De nationale natuurkunde olympiade wordt dit jaar hervat na twee jaar te hebben stilgelegen door Covid. De vijf winnaars van de komende editie zullen volgend jaar worden afgevaardigd naar de internationale natuurkunde olympiade. Deze wordt in 2023 gehouden in Tokio, Japan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Van zeer harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie.


  gemodereerd
 2. CHAPEAU!
  Hier kunnen alle Sranang mangs(mang nanga oema) onverdeeld trots op zijn. Ik heb ook veel bewondering en waardering voor al die mensen die ¨de nationale natuurkunde olympiade¨ mogelijk maken.
  Wat je aandacht geeft, groeit.
  Laten daarom we dit soort ontwikkelingen met z´n allen een positieve boost geven en onze successen luidkeels van de daken schreeuwen. Hoe moeilijk dan ook, we kunnen het en kijk, weliswaar niet altijd, maar toch, het lukt.
  Meer, meer en meer positieve ontwikkelingen voor Suriname.


  gemodereerd
 3. Deze student moet op een of andere manier familie van Einstein zijn; je opleiding in Suriname volgen, waar de scholen en de universiteit onder gefinancierd worden en meer problemen hebben dan ze lief is en toch beter presteren dan 1141 studenten uit 80 andere landen. Dat is een haast onvoorstelbare prestatie. Ik wil wedden dat de vier andere gouden medailles gehaald zijn door studenten uit China, Japan, Zuid Korea en misschien Duitsland of India.


  gemodereerd
 4. Hartelijk gefeliciteerd, Shofar. Het beste met je verdere studie. Hopelijk krijg je een beurs om in het buitenland je studie te vervolgen. Je bent een briljante student, dus je verdient het om op een hoog aangeschreven universiteit te studeren.


  gemodereerd
 5. Beste Shofar, van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je verder kunt studeren en ook een kans krijgt om je degree in het buitenland te halen. Ik ben zelf ook heel goed in wiskunde vooral operations reseach. PS: vergeet ook niet leuke dingen te doen naast wiskunde


  gemodereerd
 6. YESSS KEREL. Goed nieuws over su. Eindelijk. Gefeliciteerd hoor. Geweldige prestatie.


  gemodereerd
 7. Kijk zulke Surinamers moeten Suriname gaan besturen , niet sommige die als minister of sommige politiek figuren die als hoofd of directeuren bij de overheid of belangrijke instelling werken die geen Goeie opleiding hebben genoten, Suriname heeft genoeg professionele/ cabpalle kandidaten die de werkzaamheden naar behoren kunnen uitvoeren.
  Maar worden nogsteeds politieke cq freinds/ familie benoemingen gepleegd.
  Daarom gt heel lang duren dat SURINAME weer STABIEL wordt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES