donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijFoto's: Handjevol mensen bij protestactie tegen verhoogde brandstofprijs

Foto’s: Handjevol mensen bij protestactie tegen verhoogde brandstofprijs

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een protestactie op vrijdag 10 juni, welke bedoeld was om de regering van Suriname zover te krijgen de onlangs verhoogde brandstofprijs terug te draaien, heeft slechts een handjevol mensen op de been gebracht.

Het protest aan de Waterkant was een initiatief van activist Siebrano Piqué.

Tegen 15.30 waren er ongeveer 25 personen en 3 taxi’s die meededen aan de protestactie. Tegen 17.00u uur trokken de meeste mensen zich terug en rond 17.30 heeft Siebrano de protestborden die bij het monument aldaar waren geplaatst, opgeruimd.

De Surinaamse politie stond paraat om in te grijpen bij eventuele verstoring van de orde maar hoefde niet in actie te komen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. wat een lachertje , peque jij bent wel echt een dommer en dat handje vol ndp aanhangers zijn net zo dom , de hoogte van de brandstofprijs wordt bepaald door de olie prijs wereldwijd , maar pigue jij rijdt toch geen auto of hebt jij een trap autootje


  gemodereerd
 2. Hardwerkende en rijke mensen die graag feesten, hebben geen tijd voor protesten.

  Z’n volgers hebben echt bigi bek op fake book. Soso snuit 🐽. Gênant dat er vervolgens maar een handjevol mensen komt opdagen. Mek a ben de wan feest..


  gemodereerd
 3. Ze zijn liever bezig met Facebook daarom pinaren ze .
  Klagen maar geen actie ondernemen dat is het Surinaamse volk eigen.
  Sibrano hoeft geen moeite te doen een ezel blijft een ezel.
  Dit is nog niet alles er staat ze nog meer te wachten.
  Domheid blijft zegevieren.


  gemodereerd
 4. Wat een looooooser. Stemmingmakerij, dommigheid. Wat terugdraaien? De benzine is duurder geworden. Klopt. Rijdt er 1 auto minder? Hoeveel auto’s zie je met open ramen rijden? De airco moet aan, want niet alleen hun ijsje smelt, maar zij ook.


  gemodereerd
 5. Pique zou bij Putin moeten gaan protesteren. Door de oorlog die deze idioot in Oekraïne voert stijgen o.a. de olie en gasprijze in de wereld.


  gemodereerd
 6. Siebrano Pique, de grootste nar in Suriname. De branieschopper zonder denkvermogen. De keren dat hij zijn tijd verdoet aan het organiseren en mobiliseren van demonstranten, bouwt de Chinees zijn huis en supermarkt op.


  gemodereerd
 7. Weer dezelfde figuren die alles gratis willen hebben. Ze lezen de wereld nieuws niet.Liggen in hun hangmat en wachten op de pakketten.


  gemodereerd
 8. De organisatoren zouden toch moeten weten dat de brandstofprijzen overal in de wereld zijn gestegen. In Nederland is de prijs van benzine al boven de 2,50 euro. In Suriname betalen de consumenten niet eens de helft hiervan. Chan kan de wereldmarktprijzen niet beïnvloeden en het is dan ook absurd om van de regering te eisen dat ze de brandstofprijzen verlagen. Het is geen geheim dat de brandstofprijzen in Suriname zwaar gesubsidieerd wordt en dat honderden vaten brandstof bijna wekelijks naar Frans Guyana wordt gesmokkeld. De koning van Marowijne kijkt de andere kant op terwijl zijn eigen achterban het land beroofd.


  gemodereerd
 9. Alles is wereld wijd duur geworden, wat ”Lult” deze domme vent nou !!!!!
  In NL is de benzine ook niet meer te betalen voor het armere volk, dus wat
  wil je dan ???? ” Go na oso, dang yé sribi”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 10. Gaat niet om de hoeveelheid. Gaat om het signaal.
  Nu hft zelf de zoon van chan zich tegen hem gekeerd.
  De zoon gaat zn eigen vader het gaat in duwen.


  gemodereerd
 11. Deze man is beperkt in zijn algemene ontwikkeling, wereldwijd is er sprake van een energie crisis en schieten de prijzen omhoog. Suriname is geen uitzondering.
  Zelfs landen die zich kunnen permitteren om hun staatskas aan te spreken zitten op hete kolen en wat te denken over Suriname!
  Sibrano, zoek iets anders om je tijd te verdrijven.


  gemodereerd
 12. Suriname heeft zelf olie waarom kopen bij opec etc. Eigen pas dan vooruitgang in suriname olie is nu duur door de oorlog in rusland mister poetin en zelensky nooit van vrede sluiten gehoord.


  gemodereerd
 13. Siebrano snap je nog steeds niet dat jouw acties niet werken. Hou je zoveel van Suriname of heb je een andere agenda. Waarom focus je je niet op je eigen leven i.p.v. aan ondankbare mensen die je toch niet supporten. Soso bigi mofo dimg habie maar komen niet in actie.


  gemodereerd
 14. Toen ik jong was had ik helemaal geen problemen met benzineprijzen etc. Wij moesten elke dag 10 kilometer heen en 10 kilometer terug lopen van en naar school. Reden: we hadden geen geld voor de bus en een auto konden mijn ouders zich in de verste verte niet permitteren. Mooiste protest tegen de hoge benzineprijs: ga massaal lopen of fietsen. Het is overigens een gezonde bezigheid.

  En wil je de koers van de SRD opkrikken dan moet je hetzelfde doen als meneer Poetin. Om de waardedaling van zijn roebel tegen te gaan moeten afnemers van Russische gas en olie in Roebels betalen. Suriname krik je SRD op door alle afnemers van gas en olie in SRD te laten betalen en zie wat er met de koers gebeurt.

  In deze veranderende wereld moet je slim handelen. De Surinamers zijn zo verwend geworden dat ze te lui zijn om te gaan protesteren en als je toch nog een hoge opkomst wil hebben moet je doen zoals jullie VP. Strooi met geld.
  Zonde voor al die moeite meneer Pique.


  gemodereerd
 15. Door de accijnzen te verlagen gaat de brandstofprijs wel degelijk naar beneden !!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES