zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKeti koti scholenontbijt in Amsterdam

Keti koti scholenontbijt in Amsterdam

-

Does Travel - naar Suriname

Na het succes van vorig jaar is het op 1 juli weer tijd voor het Keti Koti-scholenontbijt voor Amsterdamse leerlingen uit groep 7 & 8.

Tijdens het Keti Koti-scholenontbijt ontmoeten leerlingen van basisscholen uit allerlei verschillende stadsdelen elkaar en staan ze samen stil bij de betekenis van Keti Koti. Dit jaar is het Keti Koti-scholenontbijt nog groter en zal het ontbijt op 1 juli plaatsvinden met meer dan 200 Amsterdamse leerlingen.

Met het Keti Koti-scholenontbijt wil men Amsterdamse basisschoolleerlingen deelgenoot maken van de beleving van anderen, vanuit de wens dat zij zich meer bij elkaar betrokken (gaan) voelen. “Hedendaags samenleven vraagt om ontmoeting voorbij je eigen bubbels. Bewustwording van je eigen positie, begrip voor elkaars emoties en standpunten en ook nieuwe netwerken in de stad kunnen hieruit ontstaan. Dat doen wij door middel van kinderen uit verschillende stadsdelen, en dus ook verschillende belevingswerelden samen te brengen tijdens het ontbijt”, aldus de organisatie.

Centraal staat de lesmethode ‘emotienetwerken‘ ontwikkeld door Imagine IC en de Reinwardt Academie en het ontbijtbord dat gemaakt is door Studiomeiboom ter gelegenheid van het Keti Koti-ontbijt op 1 juli 2013 voorafgaand aan de herdenking van 150 jaar Afschaffing Slavernij in Suriname en de Antillen. Tijdens het ontbijt zullen studenten van het Business Events & Hospitality van het ROC van Amsterdam en de Reinwardt Academie helpen.

Aanmelding voor scholen voor 2023: aanmelden voor het Keti Koti-scholenontbijt 2023 kan via de volgende link: https://imagineic.nl/scholenontbijt

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
  1. lezen we het goed , deze keti-koti-schoolontbijt van 2022 moet nog plaatst vinden , maar scholen kunnen zich al opgeven voor het jaar 2023


    gemodereerd
  2. Leuke manier om vd geschiedenis te leren en andere leerlingen te leren kennen


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES