dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk: Loon Adek-personeel kwestie van tijd

Brunswijk: Loon Adek-personeel kwestie van tijd

-

Does Travel - naar Suriname

Er bestaat geen twijfel dat de overheid het totale achterstallige loon van SRD 12 miljoen zal uitbetalen aan het technisch personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek). Het ligt in de verwachting dat de personeelsleden het geld op uiterlijk maandag op hun bankrekening zullen zien. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft op donderdag 9 juni in een telefonisch gesprek met de ministers van Financiën en Planning en Onderwijs Wetenschap en Cultuur, de harde toezegging gehad dat het achterstallig geld is overgemaakt.

Vervolgens heeft Brunswijk de boodschap gelijk overgebracht aan de protesterende Adek-werknemers voor zijn kabinet. De bond Technisch personeel bij Adek onderleiding van Hugo Blanker zal op verzoek van waarnemend president, de leden oproepen hun regulier werk vandaag te hervatten.

De groep voert actie om de overheid te dwingen het achterstallig geld over te maken. Op de werknemersbond deed Brunswijk ook het verzoek om begrip op te brengen voor de ontstane economische situatie in het land. Hij zal de komende dagen het proces blijven volgen, totdat de toezegging is nagekomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Dit is het beleid van de huidige regering. Werknemers moeten eerst op hun knieën zakken voordat zij hun rechtmatige uitbetalingen kunnen krijgen. Schaamteloos gedrag van de regering en “Wo set eng”


  gemodereerd
 2. Aangezien de bevolking Bravo nooit in persoon zal tegen spreken, mag hij natuurlijk het ‘fijne’ nieuws komen brengen.

  Wat ezels niet snappen is dat de ‘oude’ schuldeisers, die nieuwe leningen hebben toegekend en deze OOK AL hebben UITBETAALD, DEDEN DIT NIET, zodat de oude schulden betaald konden worden. Dan had de schuldeiser zichzelf net zo goed kunnen betalen. Schuldeiser rekenen op 🛢olie (en wie weet wat er allemaal al onder de tafel is verkocht), dus den ne span.

  Goedemorgen, dommies!

  Iets als achterstallig loon, en wat ik al tig x herhaal, sociale economische hulp, en infrastructuur, (safe slm🫠) DAAR IS HET GELD VOOR.

  Opo joe snor ef je merk dat a kondre kies moni, dat ei go moro boeng moro vorig jaar. En dan bedoel ik niet de zichtbare vliegreizen..

  I’ll wait


  gemodereerd
 3. En vp, hoe staat het met de arme landbouwers die door de zware regens van de afgelopen tijd al hun gewassen zijn kwijtgeraakt. Zijn deze hindoestanen geen mensen die ook recht hebben om te leven. Of geldt dat alleen voor de binnenlanders met al die pakketten. Is er geen sprake van tweedracht!!!!!


  gemodereerd
 4. paarse ratten , brunswijk is toch ook jullie vriend zijn partij de abob regeerde toch samen met de ndp-pl – palu van 2010-2015 , nou jullie vertellen toch geen slecht woord over brunswijk , anders wordt hij boos , en dan kan paars wel eens zwart worden , en jullie afgod ddb heeft geen ballen meer


  gemodereerd
 5. en die paarse vakbondsman met witte baard en een rode baret op zal wel angst zweet gehad hebben toen hij de hand schudde met brunswijk


  gemodereerd
 6. Alweer gescoord door onze volgende president, die doet alsof hij de reddende engel is en niet medeaansprakelijk is voor fouten van deze regering. Hij zit in de regering, maar hij zit ook niet in de regering.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES