vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi ontmoet Amerikaanse president Biden

President Santokhi ontmoet Amerikaanse president Biden

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen nacht vond in de verenigde Staten van Amerika de inaugurele ceremonie van de IX Summit of the Americas, plaats. Deze wordt in Los Angeles georganiseerd door de president van de Verenigde Staten Joe Biden en First Lady Jill Biden.

Het Amerikaanse presidentieel echtpaar had ook een ontmoeting met de president van Suriname Chan Santokhi en firstlady Mellisa Santokhi-Seenacherry (foto).

De Ninth Summit of the Americas is een internationale conferentie die wordt gehouden in Los Angeles, Verenigde Staten, van 6 tot 10 juni 2022. Het thema is “Building a Sustainable, Resilient, and Equitable Future”. Er nemen 33 landen op het westelijk Halfrond deel aan deze vergadering, waaronder ook Suriname. 

President Santokhi zal aanstaande vrijdag 10 juni een statement houden in de plenaire meeting van de bijeenkomst. Hij gaat daarbij in op duurzame ontwikkeling, een veerkrachtige en gelijkwaardige toekomst op het westelijk halfrond, het versterken van eenheid, gelijkheid en inclusiviteit, economie en herstel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Beste Famirie

  Dit is wel zeer zeer bijzonderlijk. zelf de nederlandse minister president komt niet zo ver, hij moet het doet men een bezoek aan een minister of ander hooggeplaatst persoon.
  waar heeft Suriname dit aan verdient
  Misschien het vele goede werk van bouterse of aan de fugitive boefdraad, de onschuldige schrootzoon

  Gado de wi fesi mang


  gemodereerd
 2. Het land staat onder water en de president zijn voeten zijn lekker droog: een noodtoestand en dan in het buitenland!!


  gemodereerd
 3. Nooit meer NDP aan de macht ! Voor Su gaan nu de poorten open. Het land wordt weer serieus genomen. Vene heeft 15 jaar gedaan om het land op te bouwen. Ben ervan overtuigd dat het excellentie dit ook gaat lukken. Uit analyses van de IMF blijkt dat Suriname op het goede spoor zit. Mooi om te zien dat de Surinaame president met alle egards wordt ontvangen door de machtigste land op aarde.


  gemodereerd
 4. Beste heren,
  Mag ik u zeer beleeft vragen waar u beiden uw pakken koopt ?
  Het valt nml op dat de pakken geen maatwerk is en het slingert en klingelt alle kanten op. Het pak leidt een eigen leven net als u beiden.
  Dit gezegd hebbende wens ik u beiden veel succes toe en hopelijk zal een samenwerking van Suriname een welvarend en vredig land maken.


  gemodereerd
 5. Hij heeft weliswaar door geldgebrek geen klant- en klare oplossingen voor de vele problemen in het land die veroorzaakt zijn door z’n voorganger maar,….het is toch wel een hele prestatie.
  Bouta is niet verder gekomen dan Osei Tutu-II, de zestiende Asantehene oftewel koning van het Ashanti-koninkrijk in Ghana. En wat een ontwikkeling heeft dat gebracht boi,…


  gemodereerd
 6. Op de foto met Biden is nog geen “ontmoeting” in deze wereld, het is protocollair om op de foto te gaan met de gastheer. Maar, na a san disi brada Chan lobi, plei mooi boi, plei bigi Potros, terwijl a folk é piena.
  Weer een vorm van hoe men geld verkwist aan een zinloze reis.
  Quote: President Santokhi zal aanstaande vrijdag 10 juni een statement houden in de plenaire meeting van de bijeenkomst. Hij gaat daarbij in op duurzame ontwikkeling, een veerkrachtige en gelijkwaardige toekomst op het westelijk halfrond, het versterken van eenheid, gelijkheid en inclusiviteit, economie en herstel.@@

  Waar hebben wij dit eerder gehoord, blablablabla. Hij heeft al veel moeite om dit in eigen land te behappen. Doe iets aan de vele corruptie onder uw medestanders, onder uw vrienden en familie, schaf de oude ‘muilkorfwet’ af en verwerp straks de nieuwe, in de maak door de coalitie, laat zien dat u in staat bent om voor behoorlijk bestuur te zorgen. We zijn enkele weken verder, nog niks gehoord over de start van de vele herstelprojecten.
  Quote, inclusiviteit, inclusie, hoe denkt hij dit te bereiken, terwijl hij al sinds zijn aantreden ‘anderen’ uitsluit om mee te doen, zijn coalitie genoten erg wantrouwt en niet mee laat denken over het beleid, hij kan liever diversiteit promoten.
  Hoe voelt hij zich onder de Democraten in het buitenland, terwijl men weet hoe corrupt het bestuur is, sjing no dé, olifantshuid.
  Meneer de president, hoe kunt u naar het buitenland gaan (verspilling van tijd en onze belastinggelden) terwijl vele burgers ‘verzuipen’, zonder hulp zitten, want er is geen geld, en weken lang in de blubber moeten zien te overleven. U heeft hulp aan het buitenland (Nederland) gevraagd, terwijl u de bloemetjes buiten zet in de USA. Wat zal het buitenland niet denken!!! Zinloze hulp aan Sranan!!!!!!!


  gemodereerd
 7. Perfect!!!
  laat dit een goed begin zijn voor Suriname!!!
  laat het land toch aantrekkelijk zijn,
  en groot voorgang!!!


  gemodereerd
 8. Chan u bent goed bezig, laat Amerika de moordenaar en de criminele NDP,ers oppakken.
  Veeg alles schoen en maak Suriname betrouwbaar , eerlijk en rijke land.


  gemodereerd
 9. Lekker belangrijk,op de foto met Biden zegt mij niks wat heeft Amerika 🇺🇸 Voor Suriname 🇸🇷 gedaan vanaf 1954 tot heden de dag van Vandaag . Met iemand op de Foto wilt niet zeggen dat je Een Tas 💼 vol met Dollars 💵 terug keert naar Suriname 🇸🇷. Suralco was jarenlang in Suriname ze hebben nooit een fabriek voor Suriname 🇸🇷 gezet om meer tot ontwikkeling te komen alles werd, gewoon weg getransporteerd tot eind product en ze kwamen terug als potten en pannen die de Surinamers weer moesten kopen. Geen enkele Hoge 🧢 op met Biden op Foto.


  gemodereerd
 10. Lol. Sleepy Joe, was Chan al na 15 seconden vergeten.

  Die man is verward, of jij bent blind als je claimt dat nooit te hebben gezien.

  Hori vaste, on the road again. ‘Kun je zelfstandig staan’.


  gemodereerd
 11. @Ab Out
  zoek even terug naar het eerste jaar Bouterse en zijn eerste en enige bezoek aan de jaar vergadering van de VN. Bouterse hing in een stoel en Obama staat met uitgestoken hand voor hem en Bouterse heeft duidelijk geen idee wie voor hem staat. Deze Foto stond in een eerste meer jaren ontwikkelingsplan van Suriname.
  Bouterse is daarna nooit meer naar de VN jaar vergadering geweest.

  Best grappig dit soort foto momenten. Geeft een beetje aan dat Suriname weer wat mee gaat doen in de echte wereld.

  Rob G eet ondertussen zijn schoen op.


  gemodereerd
 12. Dit is ook waar ze het om doen. Roem en faam. Suriname en zijn inwoners zijn onbelangrijk…! Reizen is de favoriete bezigheid van deze regering. Heel veel geld word daarmee verkwist. Ondertussen stijgt de olieprijs en gaan vanaf eind van de maand de prijzen van ebs met maar liefst 17% omhoog, volgende maand komt daar ook weer 15% bovenop. Chan, Melissa en koning Albert kennen geen schaamte.. sari tori


  gemodereerd
 13. Te gek voor woorden zoveel water ellende in suriname en pres in amerika. Vraag meteen ook hulp niet alleen met big smile erbij staan en landverzuipt en wachten op hulp uit nederland president.


  gemodereerd
 14. Echt een Guyanees. Kan geen protocol volgen. Waarom houdt ze Chan zo vast? Echt een schande


  gemodereerd
 15. Mensen, waar blijft jullie positiviteit? Altijd weer die negatieve kritiek!! Wat heeft deze conferentie nu met de overstromingen in Suriname te maken? Alle regeringsleiders van het westelijk halfrond zijn uitgenodigd door de machtigste man van de wereld en daar hoort president Santokhi absoluut bij. Hij komt vrijdag met een sterk statement; let maar op.


  gemodereerd
 16. Hoeveel van de 35 aanwezige landen daar heeft hulp aan Suriname toegezegd ivm watersnoodramp. Nul komma nul. Venezuela heeft dat als eerste gedaan. Schandalig dat tijdens zo’n enorme ramp de reislustige en verliefde president uitlandig is zijn zijn innige vlam. Andere landen, waaronder Nederland moet dat probleem komen oplossen. En onze president pronkt in Amerika. Schaamteloos.


  gemodereerd
 17. Beste famirie
  zoveel domheid, het heeft heel veel zin als de president thuis blijft, hij kan dan emmers nemen om het water naar zee te brengen. Ongelooflijk dat idioten als pony sanddra, sari, konisensi dit liever willen, nee toch niet je kan het verwachten. daarom zeggen ze wel eens thuis tegen hun partner blijf deze week thuis dan kan je het gat in het dak misschien repareren. Nee domme lulloos ga werken dan verdien je geld dan kan je de schutting laten repareren heb je geld voor kleding en voedsel en een dak boven je hoofd.
  Dat is wat onze excellentie de weledelgeboren heer C. Santokhi doet, werken voor het land, reizen en afspraken maken wat het buitenland voor ons kan betekenen.
  kijk dat die vorige imbecilio thuis bleef had een reden, een reden die we allemaal kennen.
  je weet toch hehehehe aldus het hinnikende paard
  en als hij ergens naar toe ging dan ging hij zuipen en zich laten opereren
  wat een verschil
  btw is zijn schrootzoon als gepakt of is hij nog op de vlucht.
  die pony maakt het nog bonter door WEER te schrijven dat a folk e pina.
  we weten allemaaaaaaaaal hoe dit komt. daarom speciaal voor jouw dombo ga het geld halen bij die mpp boefdraad en zijn schrootvader. zij hebben zoveel gestolen en zelf zoveel geleend dat we er misschien NOOIT meer bovenop komen. ja dank zij jouw mpp ndp en dan nog pier je hier je smoel.
  mars terug in je hok

  Gado de wi fesi mang


  gemodereerd
 18. Koos, ‘ Nooit meer NDP aan de macht ! Voor Su gaan nu de poorten open. Het land wordt weer serieus genomen.@@
  Koos, helaas voor ons is open gegaan tot nu toe, alleen de hemelpoorten, wi e sungu, haha, andere poorten die open moeten gaan waardoor wij enigszins financieel weer kunnen ademhalen, zitten nog in de roest.


  gemodereerd
 19. Ofschoon niet mijn favoriet, moet het wel duidelijk zijn dat hij zeker niet een “tralala of fransjepaneverhaal” zal ophangen.


  gemodereerd
 20. Boesskowtoe, van mij mag Bouts ook de pot op, maar dat jij denkt dat samenwerking met de VS voordeliger voor Suriname zal zijn dan samenwerking tussen Suriname en Ghana, is een denkfout. De VS denken op de eerste tot de tiende plaats eerst aan zichzelf (America first), ze hebben niet de vooruitgang van Suriname op het oog. Een op wederzijds voordeel gestoelde samenwerking tussen twee ontwikkelingslanden, zoals Suriname en Ghana, legt misschien meer zoden aan de dijk.


  gemodereerd
 21. Beste pres Biden. Suriname was ooit een beetje iets. Maar sinds de jaren 80 is het niks en wordt NOOIT MEER iets. Verloren tijd.


  gemodereerd
 22. ha ha die paarse ratten uit Nederland huilen , echt huilen , ja ze huilen he pony , pas op dat Nederland straks niet onder water loopt door jullie gehuil
  en paarse ratten jullie baas en zijn vp en zijn boefdraad en alle slappelingen van de ndp reisden de hele wereld over met gezin en vrienden , en gratis met de slm he droef toeters , en nu gaat de slm failliet door jullie vrienden die 10 jaar misbruik hebben gemaakt van de slm , en wij treuren niet als het gebeurt en om het personeel zullen we ook niet treuren , allemaal paarsen


  gemodereerd
 23. WHO….? BIDEN! THE INSTALLED PUPPET THE LAUGHINGSTOCK OF THE WORLD…..LMAO!
  LET’S GO BRANDON!!!


  gemodereerd
 24. Best grappig om al die negatieve commentaren te lezen. Was het niet dat de vorige president van Suriname voor een totale vernietiging heeft gezorgd in het land. Het is een oude plaat, CD of hoe men het ook wil noemen, maar om van de huidige President van Suriname te verwachten dat hij o.a. met een onbetrouwbare partner het land binnen een termijn van twee of vijf jaar weer op de rit heeft, zou zelf elk willekeurige koe moeten snappen.
  Voorlopig is Santhoki wel de enige geschikte kandidaat om het land weer economisch uit het dal te halen. Alle andere stuurlui die voorlopig aan wal staan hebben hun mond vol van…om maar niet spreken over de criminelen van die paarse partij. Deze laatsten blijven maar obstructie te plegen in ’s lands vergaderzaal onder het mom dat er veel corruptie zou zijn onder deze regering. Ik snap nog steeds niet dat deze lieden nog niet opgepakt en vervolgt zijn door het OM. Volgens mij moet het niet zo moeilijk zijn om met een fiscaal forensisch team en middelen de economische delicten te achterhalen van deze lieden.
  Suriname succes!


  gemodereerd
 25. President ik wens je een fijne zomervakantie. Mensen in Suriname die niet weten. Het is in Europa en Amerika nu lekker zomer. Alle pretparken zijn weer open. De president en zijn vrouw zijn gek op vakantie te gaan tijdens deze periode. Wat gaat het jullie aan als Suriname onder water zit. Jullie hebben toch op hem gestemd. Dus laat die man en zijn vrouw maar genieten van hun zomer vakantie. Pakken jullie maar de emmers en legen jullie al de straten en goten. Als de president en zijn vrouw terug zijn van hun zomervakantie, dan krijgen jullie allemaal een chocolade van hem ( alleen als je zijn familie /vriend bent) ,


  gemodereerd
 26. Wat vind ik hier de gasten zielig die Chan willen beschermen. Ze zien dat hij de fout in gaat, maar toch hebben ze hoop. Voor de beschermers een Salute! duimpje omhoog! ik kan jullie verdriet begrijpen. Neem 2 paracetamol en ga slapen, komt aub hier niet hem beschermen, want jullie lijken dan dom en idioot!


  gemodereerd
 27. @Henkes: Wat ik bedoel is:
  – over welke technologie beschikt Ghana om Suriname verder te helpen
  – de Ghanaian cedi is omgerekend 0.12 euro, dus handel levert ook niets op
  – naast economische samenwerking willen de VS Suriname ook steunen in het gevecht tegen drugssmokkel en het witwassen van zwartgeld. Die strijd kan Suriname niet alleen aan.


  gemodereerd
 28. @ab out en @wat schamen jullie je alleen op mensen afgeven boze duivels als altijd en uitschelden @pony etc en nl uitschelden en wachten op hulp uit holland verzuip je zelf in een glaswater dombo’s.


  gemodereerd
 29. Wat ik nu als vhp-er merk is dat de volgende verkiezing Bouta wint… honderd prcocent want in Chans regering mag het volk geen commetaar leveren, anders wordt hij opgepakt en in de gevangenis gestopt, dus geen sprake van democratie. Ik die jaren echte vhp-er was, wil ook nooit meer dan iemand als Chan aan de macht komt. Bouta vloog altijd met Slm en in den economy class en deze Chan vliegt alleen met KLM en in de first class.. Het geld is van het volk en IMF… straks heeft de volgende regering ook niets meer in de kas, net ze zeggen over de vorige regering! Blijf thuis en ruim de vuil op en ga niet luxe vakantie vieren idio!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES