dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandDelegatie Nederlandse Tweede Kamer in augustus naar Suriname

Delegatie Nederlandse Tweede Kamer in augustus naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een delegatie van de Tweede Kamer gaat in augustus naar Suriname. Het bezoek van de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken gebeurt in het kader van onderzoek naar het koloniaal verleden meldt het ANP.

Het bezoek past bij de verbeterde relatie tussen de twee landen en de ondersteuning die Nederland aan Suriname geeft. Het gaat dan voornamelijk om technische ondersteuning, maar ook om hulp bij de bestrijding van de coronapandemie en de huidige watersnood in Suriname.

De laatste keer dat Nederlandse parlementariërs Suriname bezochten was dertien jaar geleden in 2009. Het betrof toen een reis van een groep fractievoorzitters.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Delegatie Nederlandse Tweede Kamer in augustus naar Suriname

  Het bezoek van de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken gebeurt in het kader van onderzoek naar het koloniaal verleden meldt het ANP.

  Triest dat de leden van deze delegatie vd Nederlandse Tweede kamer op onderzoek gaan en hier uit kan worden afgeleid dat ze hun geschiedenis niet kennen.

  Rutte is minister-president van Nederland en is geschiedenisleraar, kan hij ze niet online een les kolonialse geschiedenis, cq Suriname geven.

  Ze kunnen beter naar Suriname gaan om te praten over nu en de toekomst, tenzij ze daar naar toe gaan om excuses aan te bieden en over de herstelbetalingen aan de nabestaanden van Surinaamse Afrikanen en Aziatische -Surinamers, de Surinaamse Inheemsen en de Nederlandse Kolonisten .

  Je geschiedenis moet je kennen en ook praten over je toekomst. De koloniale bemoeienis in Suriname is heel groot geweest. Zouden deze leden vd Tweede Kamer wel weten dat een dialect van het Algemeen Beschaafd Nederlands daar de officiële taal van Suriname is? Gaan ze daarvoor naar Suriname, om te kijken naar Fort Zeelandia, Fort Nieuw Amsterdam, zien dat Paramaribo ook een grachten had, nets als de Stad Amsterdam, een Jodenbreestraat, Wageningen en Prins Bernhardpolder ook goten hebben en zijn ingepolderd?

  Laat deze gasten ophouden met poppenkast spelen en ter zaken komen met een zeer goede plan van aanpak tot wederzijds voordeel van beide landen.


  gemodereerd
 2. neem lieslaarzen mee , want het waterpeil zal nog verder stijgen , of als Nederland snel is met hulp om het water met krachtige pompen uit de overgelopen gebieden halen , maar neem dan voor de zekerheid gewone laarzen mee


  gemodereerd
 3. In de zomerreces van de Tweede Kamer willen de leden al te graag naar een tropische land. Heel leuk voor ze en de ambtenaren moeten in die periode de ontwerpbegroting 2023 voorbereiden.


  gemodereerd
 4. Asabina en zijn medestanders die het steeds maar hebben over het slavernijverleden laten hun gewoon weer tot slaaf maken door de Chinezen als het zover komt want het onderdrukken van de Taiwanezen is voor Asabina geen probleem. Als hij zo pal achter de Chinezen staat dan zal hij Poetin en zijn oorlog ook normaal vinden en de Oekraïne plat zien gaan. Schande dat zulke figuren in het parlement zitten, maar zolang het Surinaamse volk op deze mensen blijft stemmen zitten ze ook opgescheept met hen. Heb altijd gedacht deze is een slimme boslandbewoner maar heb me aardig vergist ,shame shame shame Asabina! !!!!


  gemodereerd
 5. Surined , jij zegt precies waarop het staat met die bep , de bep stond ook achter de ndp en ddb , nou die bep houdt ook alleen maar van dictatorlanden , ddb heeft hen dat in hun kop geperst


  gemodereerd
 6. Verspilling van geld laat ze liever mensen sturen die op Nederlandse kosten ons water probleem komen oplossen want dit os gewoon een snoepreisje voor ze


  gemodereerd
 7. correctie:

  Nederlandse boeren kolonisten i.p.v. Nederlandse kolonisten

  Een groep Surinamers die men vaak over het hoofd ziet en niet over praat of over hoort.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES