dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieGuyanese moordverdachte in Suriname aangehouden en uitgeleverd

Guyanese moordverdachte in Suriname aangehouden en uitgeleverd

-

De Guyanese moordverdachte Leon G. is in de afgelopen maand mei in Suriname aangehouden en na enkele dagen uitgeleverd aan Guyana. Leon werd sedert maart 2022, na de moord op zijn in de VS woonachtige landgenoot Lakhan Chaterpaul (21) op 8 maart, gezocht door de politie in het buurland.

De in Ohio woonachtige Chaterpaul, die in Guyana was voor het huwelijk van zijn broer, zou een steekwond in de hartstreek hebben opgelopen tijdens een uit de hand gelopen woordenwisseling op het huwelijksfeest. Eerder werd zijn broer Eon G. een dag na de moord aangehouden door de Guyanese politie, wegens zijn betrokkenheid bij de moord.

Volgens informatie zou Leon naar Suriname zijn uitgeweken en zich hier schuil houden. De redactie verneemt dat de informatie werd uitgewerkt en door tussenkomst van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) werd de moordverdachte in de derde week van mei aangehouden door recherche-oost.

Enkele dagen daarna werd de verdachte uitgeleverd aan Guyana, waar het onderzoek in volle gang is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. Maar de massamoordenaar loopt nog altijd vrij rond in bakba kondre Surbabwe….
  gemodereerd

 2. Ik had liever dat hij in kist terug ging naar Guyana!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. @JZwartmans. dat mag voor elke crimineel gelden. zeker ook in su zelf.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES