zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijDriedaagse Suïcide Preventie-training verzorgd in Nickerie

Driedaagse Suïcide Preventie-training verzorgd in Nickerie

-

Does Travel & Cadushi Tours

Zelfbeschadiging oftewel suïcide staat in de regio op de derde plaats van meest voorkomende doodsoorzaken. In het kader van de recente stijgingen van suïcides in het district Nickerie heeft het ministerie van Volksgezondheid, met name de afdeling Non-Communicable Diseases en Mental Health op het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), in samenwerking met de Pan-American Health Organization (PAHO), van 31 mei tot en met 02 juni een driedaagse Suïcide Preventie-training verzorgd in Nickerie.

De training werd verzorgd door klinisch psycholoog van het ministerie/BOG (Medisch Opvoedkundig Bureau) mw. M. Plein MSc, ondersteund door de mental health focal point van het ministerie, mw. S. Omanette BSc en de Nationale PAHO/WHO NCD en Mental Health Consultant, Dr. W. Emanuelson-Telgt MSPH. De participanten waren eerstelijnszorgverleners van RGD, MMC, leerkrachten en diverse sleutelpersonen (counselors, maatschappelijk werkers, zorgleraren, etc) ter preventie en reductie van het suïcide fenomeen in het district.

De training bestond uit 7 modules waaronder: inleiding tot zelfbeschadiging/suïcide, vragen over zelfbeschadiging/suïcide, communicatievaardigheden, beoordeling van zelfbeschadiging/suïcide, begeleiding, follow-up en suïcidepreventiestrategieën.

Gezien de ernst van de situatie in Nickerie is met de participanten gebrainstormd over de knelpunten die in Nickerie op de voorgrond treden en de mogelijke interventies die gekoppeld kunnen worden. De training werd afgesloten met een toets voor het behalen van een certificaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
  1. hopelijk helpt het , maar die suicide wil plegen zal moeilijk te vinden zijn omdat je niet aan hun kan zien dat ze daar met bezig zijn , voorbeelden genoeg , triest
    gemodereerd

  2. Er moeten mensen zijn waar men mee kan praten en die niet na 5 min je zaken op straat zet.
    En er moet budget zijn om hulp te bieden.
    Vaak genoeg hebben de mensen die zg hulp moeten bieden, meer problemen
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES