zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenKunst en cultuurVHP bij Hindostaanse immigratie: Samen het land opbouwen

VHP bij Hindostaanse immigratie: Samen het land opbouwen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op 5 juni 1873, 149 jaar geleden, kwam het eerste schip Lalla Rookh, met 399 Hindostaanse emigranten uit Calcutta aan land bij Fort Nieuw Amsterdam in Suriname. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 was er grote behoefte aan arbeidskrachten op de plantages. Van 1873 tot 1916 zijn er ruim 34.000 Hindostaanse contractarbeiders naar Suriname gekomen. Onze huidige president van Suriname, Chan Santokhi, is het tweede staatshoofd dat tot de Hindostaanse gemeenschap behoort.

Het grootste deel van de immigranten kwam als contractarbeider. De bedoeling was na een tijdelijk verblijf terug te keren naar het land van herkomst. Echter zijn velen hier achtergebleven, zij zagen een nieuwe toekomst in Suriname. Hun ijver, liefde voor landbouw, handel en vooral de drang om vooruit te komen waren de redenen om hier te blijven.

De VHP accentueert dat Hindostaanse gemeenschap voortdurend een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van ons land. Niet alleen de Hindostaanse gemeenschap, maar ook de nakomelingen van andere bevolkingsgroepen, die destijds ook als contractarbeiders en als slaven naar Suriname zijn gehaald, leveren eveneens een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling en opbouw van het land.

Bij herdenkingen van dagen als “hoe wij hier ook samen kwamen”, herdenken we het moedige verzet van onze voorouders om te ontkomen aan de wrede onderdrukking, overheersing en uitbuiting. De VHP vindt het daarom belangrijk dat zulke bijzondere dagen unieke momenten bieden om als nazaten van contractarbeiders en slaven, gezamenlijk terug te kijken naar het verleden.

Laten wij ons voortdurend inspannen om over etnische scheidslijnen heen te stappen en een Suriname maken dat daadwerkelijk eenheid in verscheidenheid toont. We vieren het voorrecht dat we in een land leven dat ruimte biedt aan eenieder om zijn/haar eigen cultuur en godsdienst in vrijheid te beleven. Het is eveneens een voorrecht om Surinamer te zijn met een eigen identiteit.  

Ofschoon wij in een multiculturele samenleving met uiteenlopende culturen wonen, leven wij vreedzaam naast en met elkaar leven. Cultuur heeft een grote invloed op de maatschappij én op het individu. We leven nu in een tijd waarin veel normen en waarden verloren dreigen te gaan, te midden van de hedendaagse invloeden van polarisatie. De VHP doet een dringend oproep aan de gemeenschap om de achteruitgang van normen en waarden een halt toe te roepen.

De VHP reikt op deze dag de hand naar allen om het land samen op te bouwen. We zullen het samen moeten doen door het tonen van eenheid van bestuur en eenheid van beleid. “Zelf sterk, samen sterker”, is nog steeds het motto van de VHP. De VHP doet nog steeds een beroep op u, te houden aan de MoHaNa regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De VHP feliciteert de hele natie maar in het bijzonder onze Hindostaanse gemeenschap, met 149 jaar Hindostaanse Immigratie.  

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Samen opbouwen met wie??
  VHP staat erom te graaien in troebel water.
  Ze moeten liever gisteren dan vandaag opdonderen.
  De slechtste president die Su ooit hft gekent


  Maak melding

 2. Samen Werken Samen Sterker als het om
  de Algemene Belangen En Algemene Doel van de republiek Suriname, Surinamerr, Goede Eer En Naam Gaat.

  De Democratischr Rechtsstaat, Grondwet, Normen, Waarden, Respect, Hoe Hoort Het Eigenlijk?, Goef Gedrag, Goede Voorbeeldfiguren, Internationale Verdragen, enz.

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen, Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand.

  Samen Werken, Samen Sterker.

  De Juiste Mensen Met Kwaliteiten Op De Juiste Plekken, Wel Heel Goed Hun Goed Gedrag Hierin mee nemen.

  De republiek Suriname is op dit moment onder leiding van president Z.E. Chandrikaperkash Santokhi in juiste handen om
  orde op zaken te stellen in de grote (inter)nationale uitdagingen waar Suriname en de Surinamers voor staan en om de welvaart en welzijn vd Surinamers voor de toekomst op een zeer hoog niveau te brengen.

  Na 25 mei 2025 moet de leiding daarom weer in handen van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi komen om het werk waar hij nu mee bezig is goed af te ronden voor de republiek Suriname en de Surinamers

  Surinamers kijken jullie daarom heel goed om voor ddb en ndp- kliek, want do nyam a moni baka en dd nieuwe politiek weten noch van toeters noch blazen.

  De VHP onder leiding president CS is goed bezig met de uit grote uitdagingen waar Suriname in zit en er is licht aan het eind vd tunnel.

  Laat CS zijn werk daarom ook na 25 mei 2025 afmaken.


  Maak melding

 3. allemaal mooi en aardig , maar na 23 maand regering santokhi wordt er nog steeds niets opgebouwd , moet de Surinaamse bevolking weer 149 jaar wachten


  Maak melding

 4. Ik ken de schip lalla rookh zijn geschiedenis. Voor mij meer een herdenking geen feest. In nederland ook een grote hlndoestaans gemeenschap in den haag die steeds in het nieuws zal worden belicht wantal meer dan 40 jaren wonen zij in zogenaamde andre hazes zeer witte volkswijken met veel fraude ondermijning en crimimaliteit en hun met witte gemixte criminelen zitten als kankergezwel in heel holland en ook veel hindoestanen antillianan etc andere allochtonen zetten dit voort met witte criminelen dit is zo schokkend om te lezen. Dus hindoestanen zitten veelal in oude criminele volkswijken in den haag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES