Venezuela stuurt partij hulpgoederen naar Suriname

9
Venezuela stuurt partij hulpgoederen naar Suriname

Op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de Bolivariaanse Republiek Venezuela een partij hulpgoederen aan Suriname doen toekomen. De bezending is op vrijdag 3 juni via de Johan Adolf Pengel International Airport ingevlogen en wel in aanwezigheid van enkele functionarissen.

Het ministerie heeft recent via diplomatieke nota’s aan diverse ambassades en geaccrediteerde nationale en internationale organisaties het verzoek gedaan voor ondersteuning vanwege de overstromingen in zowel het binnenland als de kustvlakte van Suriname. De Venezolaanse ambassade heeft zeer snel ingespeeld op dit verzoek. President Nicolás Maduro heeft via de diplomatieke vertegenwoordiging de hulpgoederen aangeboden aan Suriname.

Deze werden ontvangen door BIBIS-directeur Internationale Samenwerking Astrid Belliot-Buitenman en kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing, NCCR, waarna de overdracht plaatsvond aan het ministerie van Defensie. Bij dit moment waren ook de Venezolaanse ambassadeur Ayerim Flores Rivas aanwezig alsook Venezuela’s vice-minister van Buitenlandse Zaken tevens ambassadeur voor de Caricom, Raúl Licausi. De laatstgenoemde, die speciaal voor de overhandiging naar Suriname was afgereisd, vloog hierna meteen terug naar zijn land.

De partij hulpgoederen bestaat onder meer uit voedselpakketten, motorfietsen, dekens en medicijnen. Kolonel Slijngaard sprak de Venezolaanse en Surinaamse delegaties toe in de Courtesy Room van de Johan Adolf Pengel International Airport, waarbij hij een beeld gaf van de huidige situatie in de getroffen gebieden. De NCCR-coördinator overhandigde ook de schriftelijke en meest recente rapportage vanuit het rampgebied aan vice-minister Licausi. De NCCR-functionaris sprak namens de Surinaamse regering en bevolking zijn erkentelijkheid uit voor de geste.

Vice-minister Licausi sprak de hoop uit dat het materiaal goed van pas zal komen. “Venezuela is altijd de eerste die reageert om te helpen en de Venezolaanse regering zal altijd klaarstaan om Suriname een vriendschappelijke hand toe te reiken zodra dit nodig is”, stelde de Venezolaanse regeringsfunctionaris.

Met de vice-minister reisde ook een civiel hulpteam van experts mee. Het gaat om deskundigen van de civiele bescherming en rampenbestrijding van de Bolivariaanse Republiek Venezuela. Als onderdeel van de humanitaire hulp die de Venezolaanse regering heeft goedgekeurd voor Suriname, zal het hulpteam ervaring en deskundigheid ter beschikking stellen. Het team, dat vijf dagen in Suriname zal vertoeven, start vandaag samen met het NCCR een verkenningsbezoek aan de getroffen gebieden.


9 REACTIES

 1. Laat hij eerst eens zorgen, dat zijn eigen bevolking niet moet vluchten om een leven te hebben. De blinde helpt eenoog
  gemodereerd

 2. Er is wel geld in Suriname,maar is bestemt voor friend and families.Bedelen is aangelegd bij deze mensen.Omgeving Paramaribi in polder verdelen en in ieder polder een pomp huis.Verkoop desnood de volgautos van de president en vp om pompen te kopen.Ze maken alleen irriterende shows op de wegen.
  gemodereerd

 3. Ik ben geen aanhanger van ddb, maar dit mag wel aan zijn conto worden toegeschreven.

  Hij en die despoten van Venezuela waren goede vrienden en steunen elkaar door dik en dun.

  Ik hoop dat Venezuela een democratische rechtsstaat wordt en Internationaal mee gaat in de stroming van deze landen en er een goede samenwerking mee mag hebben.

  Het communisme loopt op zijn laatste benen en het zal in Venezuela nooit vd grond komen, omdat de USA dat nooit in haar achtertuin zal toestaan. In Cuba is het ook een aflopende zaak idem in Midden-Amerika.

  Surinamers houden van hun eigen bezit, goederen/ grond, huis hun auto’s, goud, hout, enz, hieruit is af te leiden dat de linkse jongens nooit via verkiezingen iets voor Suriname kunnen betekenen.

  Alleen door de staatsgreep is het hun gelukt in de regeer macht na 25 Februari 1980 te komen. Het resultaat ervan is te merken. Zie hoe de vlag van Suriname onder dictatuur en de linkse jongens in de politiek terecht is gekomen. Zij zelf leven als een God In Frankrijk. Ze leven als kapitalisten. Zie hun grote villa’s, dure zwarte auto’s, zwembaden, valuta op buitenlandse banken, goud, hout, domeingronden, enz.

  Weg met de linke jongens en dictatuur,

  Leve
  – democratische rechtsstaten overal in de wereld en Internationale Verdragen,
  – Grondwet, Vrijheid, enz

  Hoera, Hoera, Hoera.

  Je moet wel oerdom zijn om vh communisme/linkse politici te houden, die je monddood maken en je nergens naar toe kunt gaan, enz.
  gemodereerd

 4. Hoe kan een failliet land deze schenkingen doen terwijl hun eigen volk honger heeft?
  gemodereerd

 5. wat een aanfluiting , venezuela laat zijn eigen volk pinaren en stuurt hulpgoederen naar suriname , foei regering en zeker de minister van financiën en die slijngard die het ontvangen , nogmaals foei , dit is net wat maduro wil de dictator van venezuela om landen in de regio te paaien en zo het eigen volk nog meer de goot in te drukken

  regering als u de banden met dictator landen aanhaalt , dan kunt u ook beter vertrekken , u bent geen haar beter dan ddb
  gemodereerd

 6. regering bent u vergeten dat de dictator maduro vele burgers heeft vermoord die gingen demonstreren tegen zijn beleid , en hier dan , die dictator ddb heeft in december 1982 15 Surinaamse burgers vermoord omdat ze tegen hem waren
  gemodereerd

 7. Het is weer bedel seizoen jongens. Altijd geweldig willen doen naar buiten maar intern is een grote chaotische SH…T !
  gemodereerd

 8. al het materiaal en kennis wat gebracht wordt is nutteloos
  aangezien de surinamer totaal niet om kan gaan met materiaal en kennis.

  mno heeft een jaar of 8? een dijk gebouwd in coronie
  nog steeds loopt elk jaar coronie onder water vanwege het wanbeleid en mismanagement betreffende het waterbeheer dat sluizen en pompen moet bedienen en onderhouden.
  als de desbetreffende posities gevuld blijven worden door wanstallig politiek gekleurde personen? zal het nooit wat worden met suriname.
  personen dien je aan te nemen op basis van kennis en kwaliteit en niet omdat ze hetzelfde domme kleurtje kiezen met verkiezingen.
  tevens is er ook nooit enige verantwoordelijkheid te bekennen indien het fout gaat
  zolang het goed gaat zie je diverse wanstallige beleidsmedewerkers zich op de borst slaan dat ze het zo goed gedaan hebben, terwijl ze totaal niets gepresteerd hebben.
  net als deze kolonel van het nccr is totaal nutteloos…. rampbeheersing? het binnenland staat onder water? waar zat deze minkukel toen?

  tevens gaan ook de geruchten dat de sluizen massaal geopend zijn om de bewoners weg te jagen omdat er blijkbaar grote goudaders in de buurt zitten, waar ze niet bij konden komen vanwege de bewoners
  gemodereerd

 9. Geweldig hulp uit de regio. Belangrijk is ook hulp nadat de situatie is genormaliseerd. Anders kun je wachten op een volgende ramp. Dat is een ander soort hulp, zo weet ik uit ervaring als deskundige op het gebied van integraal waterbeheer. Daarin is in Nederland een hoop kennis aanwezig en zou ze goed kunnen worden ingezet. Voor Suriname valt wel te vrezen dat het waterbestendig maken van het land mede ivm klimaatverandering een hoop geld zal gaan kosten. Hopelijk zal Nederland ook hier op termijn een bijdrage willen leveren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.