dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEx-governor CBvS opgenomen in Academisch Ziekenhuis

Ex-governor CBvS opgenomen in Academisch Ziekenhuis

-

Does Travel - naar Suriname

Robert-Gray van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is weer opgenomen in het ziekenhuis. Waterkant verneemt dat hij ligt in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Van Trikt is op 31 januari veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar onder aftrek, een geldboete van SRD 500.000 subsidiair zestien maanden hechtenis.

Zijn zakenpartner Ashween Angnoe van het accountantsbureau Orion, kreeg een celstraf van vier jaar opgelegd, een geldboete van SRD 150.000 te vervangen door twaalf maanden hechtenis.

Van Trikt moet euro 625.000 terugbetalen, die hij wederrechtelijke had toegeëigend. Ook werden alle roerende- en onroerende goederen verbeurd verklaard. 

Rechter Maytrie Kuldip Singh achtte overtreding van de Wet op money laundering en Anticorruptiewet wettig en overtuigend bewezen. Van Trikt zit bijkans twee jaar in voorarrest en heeft een strafkorting van een jaar gehad. Hij moet nog zeven jaar brommen.

Op dezelfde dag zijn reeds de medeverdachten thans veroordeelden Faranaaz Alibaks-Hausil, directeur Legal, Compliance and International Affairs van de CBvS en Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) veroordeeld door de kantonrechter.

Hausil kreeg een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd. Zij heeft intussen anderhalf jaar in voorarrest doorgebracht en Kromosoeto is gevonnist tot vijf jaar onder aftrek. Hij heeft bijkans anderhalf jaar uitgezeten in voorarrest.

De voortvluchtige toenmalige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is op 17 december door het Hof van Justitie bij verstek veroordeeld tot 12 jaar celstraf en een geldboete van SRD 500.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. zijn moeder zal hem daar wel verzorgen , zij was toch de vorige minister van onderwijs , nou hem eventjes poedelen een zalfje en dan weer terug in de bak,
  dat hij in de bak zit heeft hij te danken aan ddb en hoefdraad en dat hij nu in het ziekenhuis licht ( met zware bewaking toch) heeft hij ook te danken aan ddb en hoefdraad,
  van trik jij zal beter worden dat jij ddb en hoefdraad voor het gerecht sleept en je zegt ik moest van hen die foute zaken doen , maar van trik ze hebben jou er in geluisd


  gemodereerd
 2. Iemand een idee waar Hoefdraad uithangt, een speciale unit moet
  hem toch kunnen opsporen ?


  gemodereerd
 3. Wat was ook al weer het nieuws, oja hij was opgenomen in het Ziekenhuis. Waarom al die details die er niet toe doen.


  gemodereerd
 4. De schoolieren moeten opgesloten worden en afgeschreven. Je gaat niet naar school met wapen en om te vechten. Hopelijk dat die gestoken schoolier aan het herstellen is.

  Goed dat de dieven van CBvS opgesloten is want deze hooggeplaatste figuren mislopen meestal straf, de kleine man niet.

  Hoefdraad heeft het land voor miljaarden benadeeld en loop vrij rond en plotseling is het een politieke issue geworden om de feiten te ontlopen. Zo ook Desi hft zoveel schade aan het land berokken door mensen te vermoorden, miljaarden laten verdwenen en is multi miljoenair door coups te plegen en loopt vrij rond en noemt het een politieke heksenjacht . Hun daden willen ze altijd rechtvaardigen.


  gemodereerd
 5. Robert had een goede baan in NL, weet niet waarom hij zich liet
  om praten, om naar de Bananen Rep te gaan! Nu is hij de LUL.
  Nu de grootste grap van de eeuw: DDB, R.Abrahams en G. Boeffie
  lopen prins heerlijk rond op de ze aardbol rond!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Een typisch voorbeeld van luitjes die functies hebben voor hun enige eigen belang en als justitie en politie, OM, rechtbank ze veroordeeld heeft moet je ze zien janken en schreeuwen en zijn dan ziek.

  De gewone man/vrouw die voor kleinere zaken wordt opgepakt zal ook heel blij zijn of die ook in het AZ mag gaan liggen.

  Hopelijk dat de bewaking wel niet verslapt, want anders is de vogel gevlogen.

  Zie boefdraad.

  ddb loert op zijn kans om ook via Venezuela naar Equatoriaal Guinee of Cuba te vluchten. Het vliegtuig in Venezuela met hulp goederen voor Suriname is om zaken voor te bereiden om ddb het land uit te smokkelen. Er zullen nog meer hulpgoederen uit Venezuela komen.

  Wie Niet Weg Is, Is Gezien.

  Zie Boefdraad.


  gemodereerd
 7. How smeller hoe better robbie de drivel heeft een boekhouder no dig.


  gemodereerd
 8. Ik hoop niet dat dit een complot is om hem uit de bajes te krijgen, en dat we morgen horen dat hij gevlucht is ???? KPA let op uw verantwoordelijkheid


  gemodereerd
 9. hou vol van trik , eventjes wachten nog , want straks komt jou opvolger roemer je gezelschap houden , zeker weten dat jullie dan holmaatjes worden


  gemodereerd
 10. Kijk goed naar de foto.
  Op deze foto zie je iemand die zijn hele carrière heeft opgegeven voor de N.D.P. Als het goed is, is hij intussen uit de accountantsregister geschrapt en de kans dat hij weer wordt opgenomen is nihil. Om deze offers te rechtvaardigen moet hij van Bouterse de kans hebben gekregen om flink in de pot te graaien. De kans dat hij gelden achterover heeft gedrukt is daarom levensgroot.


  gemodereerd
 11. Wanneer vertrekt ie naar NL voor z’n behandeling op kosten vd Surinaamse burgers?

  Let op, do tak a man ab buitenlandse medische zorg nodig, dan a man vermis direct.

  Ze zijn zo doorzichtig te we doe sani. Ze proberen het niet eens met een solide smoes.

  Na twan ‘trik’


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES