zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM: 'Nieuwe NV deel van plannen om bedrijf gezonde toekomst te bieden'

SLM: ‘Nieuwe NV deel van plannen om bedrijf gezonde toekomst te bieden’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft in reactie op toenemende speculatie in de media over de plannen met betrekking tot de toekomst van SLM, een verklaring uitgebracht. De directie van SLM zegt in de verklaring:

“…We hebben veel begrip voor de vragen en zorgen die er vanuit betrokkenen en de samenleving bestaan met betrekking tot de toekomst van SLM. We leggen momenteel de laatste hand aan de plannen voor een gezonde toekomst van SLM als nationale carrier. Daarbij hebben we nog niet alle keuzes en beslissingen kunnen maken.

We informeren iedereen graag gelijktijdig, volledig en transparant zodra we zover zijn. Dat betekent dat het niet raadzaam is om op alle vragen en details omtrent de plannen in te kunnen gaan. Wel kunnen we in dit kader bevestigen dat de oprichting van een nieuwe NV met grote waarschijnlijkheid deel zal uitmaken van de plannen om onze luchtvaartmaatschappij een gezonde toekomst te bieden.

Als alles goed gaat ligt er binnen 2-3 weken een goed doordacht en gedegen plan, wat ook zo goed mogelijk rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen. Zodra dat plan gereed is zullen we dit bekendmaken en toelichten. Met een volledig beeld kunnen we vervolgens met alle betrokken partijen de dialoog gericht verder voeren.

Tot die tijd vragen we om geduld en vertrouwen. Speculatie over hoe de plannen er mogelijk uit komen te zien kunnen het proces in deze cruciale fase frustreren terwijl er nog een aantal belangrijke stappen moeten worden genomen.

Het is uitdrukkelijk ons doel om de nationale carrier voor de lange termijn te behouden, op eigen benen te laten staan en banen veilig te stellen. We zien een gezonde nationale carrier niet alleen als van vitaal belang voor Suriname’s eigen infrastructuur, maar ook goed voor onze economie en werkgelegenheid…”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. ” over 2 of 3 weken ligt r n goed doordacht plan..”. Maar er is al een nieuwe NV. Zonder dat r een goed doordacht plan klaar is. Neemt de SLM n loopje met de intelligentie v
  t su volk? Ze geloven toch alles.. Ga op t dak zitten de Haan.


  gemodereerd
 2. Met plannen maken ben je er nog niet. Je moet ze uitvoeren. En daarvoor heb je kapitaal nodig en mensen met luchtvaartkennis waarvan de Surinamers bewezen hebben dat ze dat niet hebben.
  Komt nog bij kijken dat de SLM financieel gezien geen betrouwbare uitstraling heeft naar leasemaatschappijen en andere partners. Dus same shit different day.


  gemodereerd
 3. Tsja, een media die kans ziet om in één dag de koptekst te publiceren: slm going down, en 2 artikelen verder 400 gezinnen raken brodeloos, valt onder ranzige rioolratten nieuws.

  Het zijn de suri’s die zichzelf kapot maken.

  Als reorganiseren niet op een normale wijze lukt: Faillissement aanvragen net als de rest op deze lijst:
  “List of airlines impacted bij the covid-19 pandemic”. (Bankruptcies).


  gemodereerd
 4. Volgende noodscenario. Lol. Maar wel goed dat er nu (uiteindelijk) een bakra is aangesteld, die helaas weer jullie rotzooi moet gaan opruimen. Maar die hebben er gelukkig verstand van. Net zoals jullie verstand hebben van dansen. Alleen levert dit geen rooie rotcent (lees srd) op.


  gemodereerd
 5. De CEO van de SLM is tegelijkertijd de CEO van de nieuw opgerichte N.V. waarbij het enig geplaatst en volgestort aandeel van SRD 10 in bezit is van de SLM.
  De vraag die hieruit voortvloeit is m.i. dan:
  – Waarom een nieuwe N.V. oprichten die eigendom is van de oude N.V. namelijk de SLM?
  – De vraag hoe de SLM winst zal gaan realiseren terwijl zij dit tientallen jaren niet heeft kunnen realiseren.
  – Behoud van arbeidsplaatsen? Hoe kun je een CEO van een noodlijdend bedrijf die nimmer winst schrijft een salaris met emolumenten etc van bijkans meer dan 12.000 euro dit tegen een koers van 24 SRD dan heb je het over 2.88.000 SRD per maand . Weet je wel hoeveel arbeidsplaatsen dat zijn?

  Ik voorzie het kaartspel als volgt:
  – Oprichting zogenaamde Holding
  – Alle winst bijdragende activiteiten worden als zelfstandige entiteiten uit de SLM gehaald
  – De verliesgevende entiteiten worden bij de oude SLM gelaten
  – Het personeel dat niet afvloeit blijft bij de oude SLM
  – Het personeel dat overgaat naar de nieuwe N.V. zijn de krachten die nodig zijn zoals de piloten de vrachtafdeling het grondpersoneel.
  – De vaste activa wordt overgeheveld naar de nieuwe N.V. OF wordt door de overheid, die de bezitter is van de oude SLM zogenaamd overgenomen
  – De oude SLM zal in staat van faillissement worden gesteld waarbij gelet op de schuldpositie deze het nakijken zullen hebben.
  – De pensioengelden van de gepensioneerden is zo goed als verdampt en de fiscus kan fluiten naar de nog te betalen omzetbelasting en de ingehouden loonheffing alsook de sociale lasten.
  Neen volk van Suriname de SLM als bedrijf zal niet meer bestaan doch de naam SLM wordt voortgezet als aandeelhouder / eigenaar van de nieuwe N.V.
  Bedenk dat er geen geld is en dat de CEO steeds beweert dat SLM winstgevend zal worden gemaakt en ook de president commissaris, mevrouw Jesserun, zingt hetzelfde liedje.
  Waar hebben wij het dan over? Concluderend dus het volgende: Binnen niet al te korte tijd
  – bestaat SLM als bedrijf niet meer
  – nieuwe N.V. wordt in het leven geroepen
  -Heel veel onrust onder het personeel
  – De vakbond wordt / is monddood gemaakt
  Huh Huh Huh zou je zeggen en denken. De heren zijn heel ver met hun plannen en dat kan het bestuur van de vakbond en de fiscus en de gepensioneerden niet eens aanvoelen komen.
  Vraag naar de jaarstukken en laat iemand het nalezen. Niet de externe accountant is verantwoordelijk voor de jaarrekening doch de CFO want die moet de jaarrekening opstellen.
  De accountant toets de jaarrekening indien deze voldoet aan de wet en de regels van de wet op de jaarrekening.
  Mark my words dit jaar nog is oude SLM opgedoekt / houd op te bestaan


  gemodereerd
 6. hoe komt de slm aan dat geld , heeft de regering soms weer belastinggeld gepot , en hebben ze het goed gekeurd dat de Haan deze NV mocht oprichten , vandaag zei de bond van de slm van niets te weten , en de Haan zegt dit doen we voor het personeel , nou de Haan dan had je toch dit eerder aan het personeel kunnen doorgeven
  over 4 weken wordt de stekker er uitgetrokken , vanaf ze de Haan hebben aangetrokken zijn de schulden van de slm alleen maar meer geworden


  gemodereerd
 7. Hebben jullie het artikel gelezen van prof.dr.ir. Hubert Rampersad in Suriname Herald over de top tien grove fouten van Paul de Haan van de SLM , wij zijn op veel punten met U eens , maar professor bij Uw stelling bij punt 8 bent U racistisch , de Haan is wit , nou en , was hij zwart dan was het zeker zwarte piet , prof.dr. ir. Hubert Rampersad waar heeft U al die titels gehaald , hier in Suriname of in het witte land VS of het witte land Nederland , nou prof. wij vinden wit en zwart geen kleur , en de slm zal straks ook geen kleur meer hebben


  gemodereerd
 8. dit is dus de manier om stakingen en dreigementen tegen te gaan. SLM oud verdwijnt langzaam maar zeker of misschien wel sneller dan je denkt en zeker. Niemand kan meer komen zeuren dat hij zoveel dienstjaren heeft en recht heeft op dit en op dat en weet ik veel wat nog meer. ja dat recht had je zeker, maar dat was bij de vroegere maatschappij. maar die is nie meer, die is overleden
  kot deng go djie deng
  zo kan je een maatschappij gezond maken.
  alles wat die vorige mmp regering had geflikt wordt uitgerookt.


  gemodereerd
 9. Een land van 500000 inwoners heeft geen nationale carrier nodig. Je kan het nooit zo efficiënt, omdat je de economies of scale mist. De enige manier economisch verantwoorde manier, is om het te laten uitvoeren door een grote carrier, die dan een bijdrage voor de landingsrechten betaald. Misschien zijn ze zelfs bereid een paar vliegtuigen met Surinam en het logo op de start te laten vliegen


  gemodereerd
 10. @bigii sma natuurlijk gaat dat zo anders heb je geen nieuwe NV nodig. Sterfhuisconstructie een oude truc.


  gemodereerd
 11. De directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vraagt geduld van de samenleving. Het bedrijf komt over twee tot drie weken met een goed doordacht en gedegen plan, wat ook zo goed mogelijk rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen.

  Begin maar alvast een financieringsplan op te stellen welke haalbaar is in de huidige marktsituatie.
  De Holdingstructuur is er bijvoorbeeld om bedrijfsactiviteiten apart onder te brengen in NV’s (de zogenaamde “3 trapsraket”) waardoor makkelijk NV’s die winst leveren te kunnen behouden of verkopen. De verlieslatende NV’s blijven eigendom van de Holding.
  Boven de Holding hangt de SLM als eigenaar van de Holding
  Daarna komt de Holding die eigenaar is van alle NV’s die onder de Holding zitten
  Daarna komen de NV’s die de activiteiten / eigendommen behelsen bijvoorbeeld:
  NV die licentierechten bezit
  NV die alle vaste activa bezit
  NV die de Piloten in dienst heeft
  NV waar de transport is ondergebracht
  NV die het Grondpersoneel haar diensten verkoopt aan vliegmaatschappijen
  NV die de Catering service verleent
  NV etc etc etc
  Hierna zullen de NV’s makkelijk kunnen worden verkocht omdat ze alleen staan. WA\aren ze onderdeel van de SLM dan zou bij faillissement van de SLM dan zouden deze mee worden gesleurd.
  Een kind kan wel nagaan wat dit zal veroorzaken.
  Dit plan van een holding kan alleen uit de koker komen van een econoom / accountant


  gemodereerd
 12. Bigi Sma: een mooie toelichting op het fenomeen “sterfhuisconstructie” dat sinds 1816 – na de stopzetting van de slavenhandel – in Suriname is ontstaan en toegepast. Het winstgevend onderdeel was toen de op de aangekochte plantage aanwezige slavenmacht. Na overschrijving van de slavenmacht naar de plantage van de koper werd de aangekochte plantage aan haar lot overgelaten. Toen werd het “broko pranassie” genoemd.


  gemodereerd
 13. De nu reeds bestaande takken van dit bedrijf kunnen hun taken niet bolwerken. Nieuwe tak, nieuwe leningen, goede kredietwaardigheid?

  Als Duuriname net zo fanatiek was ih verzinnen van duurzame oplossingen als in het verzinnen van scheme’s om aan geld te komen, a kondre bo waka echt


  gemodereerd
 14. Hoe komt men aan meer geld, zo dus!

  Dus a bericht foe 4 juni 2022 pe mi poti dat dat slm een nieuwe tak opricht, die nu nog ‘kredietwaardig’ is, om zo meer geld binnen te harken, oen ne post??

  Typisch


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES