woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijHerstelwerkzaamheden wegen en aanpak afwateringsystemen

Herstelwerkzaamheden wegen en aanpak afwateringsystemen

-

Op donderdag 3 juni vond de contractondertekening voor herstelwerkzaamheden aan primaire asfaltwegen in Paramaribo, Wanica en Para plaats. De Wegenautoriteit in Suriname, zal samen met twee lokale ondernemers enkele belangrijke wegen waaronder de; JF Kennedy Highway, de mr. Jaggernath Lachmonstraat, de J.A. Pengelstraat en de Anton Dragtenweg versneld aanpakken.

Simultaan is OW bezig met de landelijk aanpak van afwateringsystemen. “De meteodienst voorspelt voor de komende tijd veel meer regen. Ook de regio, ons buurlanden kampen met overlast. We hebben het weer niet in eigen handen. Maar wat wij zeker in eigen handen hebben is hoe wij omgaan met ons vuil en hoe wij bij bebouwing met rioleringen en bermen omgaan”, aldus de Surinaamse minister van Openbare Werken Riad Nurmohamed.

Een ieder wordt door hem opgeroepen om zijn deel te doen. “Het ministerie zet zich samen met haar partners en de stakeholders dagelijks in. Het werkt heeft ook een zichtbaar effect, vele wegen zijn nu veel sneller droog en het water kan via de opgehaalde rioleringen, trenzen en goten afgevoerd worden. Samen kunnen wij elke uitdaging aan”, aldus de bewindsman.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. OW….vergeet de Hernutterstraat niet
  Van t singastraat
  Op weg naar DDB HIGHWAY zijn er een paar flinke gaten die gevaarlijk kunnen zijn.
  gemodereerd

 2. Ieder persoon mt hersenen die werken beginnen voorbereidingen te treffen voordat het gaat regenen. Iedereen weet wanneer hun seizoen begint.
  Nurmohamed deugd niet enbkan alleen toiletten bouwen van boven de srd 450.000,-.
  Ik wacht op de dag dat deze gast de bak in gaat.
  gemodereerd

 3. Samen kunnen wij elke uitdaging aan”. Hij vergeet er alleen bij te zeggen “maar alleen met de Chinezen, want zelf kunnen we geen drol” 🤣🤣🤣
  gemodereerd

 4. Sorry maar ik heb absoluut geen geloof in de kundigheid van Surinaamse ondernemers. Ze hebben al die jaren alleen maar lap werk gedaan…niets is grondig aangepakt.
  Laat het in 1 keer goed doen door een buitenlandsbedrijf waar men VERSTAND van zaken heeft….de banden met NL zijn hersteld…klop bij hun aan…ze staan bekend als de beste wegen en waterbouwkundige in de wereld . Zelfs machtige Amerika doen vaak een beroep.op ze als t gaan om de waterhuishouding/ dijkenbouw etc etc. I.p.v financiële steun vragen a h buitenland om in uitzichtloze projecten te stoppen, stop het hierin. Wij, onze kinderen,onze kinds kinderen gaan jullie dankbaar zijn want GEEN ENKELE regering to nu toe, heeft het ooit goed aangepakt…soso lap lap rommel doen de zg geschoolden van OW
  gemodereerd

 5. De afwatering moeten hersteld worden en niet naar buurlanden kijken, kijk eerst naar je eigen land, die moet hersteld worden door je eigen mensen. Er zijn genoeg mannen in Suriname, ministerie van openbare werken moest dit allang gedaan hebben toen het nog droog was om de ramp te voorkomen, er zijn genoeg mannen die niks uitvoeren, ze hangen als vleermuizen 1×24 uur op straat. Trensen, sloten, kanalen, rioleringen, schoonmaken, zodat het water weg loost. Jullie hadden toen 41 /42 jaar geleden om onafhankelijkheid gevraagd om , en er is niks van gekomen. Een baby blijft niet liggen en alleen kruipen en babyvoeding, maar groeit en krijgt grote mensen voedsel, dus… Suriname is al over de 40 onafhankelijk maar is nog steeds onvolwassen. Suriname wees eens eindelijk volwassen.
  gemodereerd

 6. Mijn oma is 90. Sinds ik klein bent, zegt ze, loopt de stad onder water.

  Is dit een vroege of late 1 april grap? Die sluis die ze hebben gedicht bij Poelepantje moeten ze weer herstellen. Sinds ze dat hebben gedaan, a watra ab moeite foe loos gwe
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES