Werkgroep voor ontwikkeling Matawaigebied geïnstalleerd

6
Werkgroep voor ontwikkeling Matawaigebied geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 1 juni op het perscentrum een werkgroep geïnstalleerd die is belast met het identificeren van de knelpunten en de ontwikkeling van het Matawaigebied. De groep bestaat uit vertegenwoordigers van de regering en van het traditioneel gezag.

De presidentiële werkgroep is een uitvloeisel van het bezoek dat het staatshoofd heeft gebracht aan granman Lesley Valentijn van Pusugrunu. Naast de vertegenwoordigers van de regering, neemt er uit elk dorp van het Matawaigebied een vertegenwoordiger zitting in de commissie om het gebied tot ontwikkeling te brengen.

De taak van de werkgroep is om ervoor te zorgen dat er slagvaardig, zonder ambtelijke bureaucratie, zaken worden aangepakt zodat de leefomstandigheden gunstig gemaakt kunnen worden voor de mensen in het gebied. De werkgroep is verder belast met het initiëren en uitvoeren van projecten. Als er gekeken wordt naar de rehabilitatie van de weg naar Pusugrunu, dan zullen er eerst ambtelijke zaken in orde gemaakt moeten worden voordat er gestart kan worden met de rehabilitatie.

De werkgroep en de mensen van het Matawaigebied zullen er samen voor zorgen dat de leefomstandigheden economisch weerbaar gemaakt worden. Vanuit het traditioneel gezag is er aangegeven dat de bewoners van het gebied bereid zijn om te verhuizen naar hoger gelegen gebieden. De werkgroep zal hierbij de situatie analyseren zodat er fondsen vrijgemaakt kunnen worden bij de begroting van 2023. “Dit wil zeggen dat wij nu al moeten beginnen met de voorbereidingen van de operatie”, geeft Stanley Dijksteel, voorzitter van de werkgroep voor ontwikkeling van het Matawaigebied aan.

Er zal via het ministerie van LVV gekeken worden naar andere mogelijkheden om gewassen te planten zodat de bewoners voorzien zijn van voedsel. Het team is voor een jaar ingesteld met mogelijke verlenging, aan de hand van de prestatie. Er zal elke maand aan de president gerapporteerd worden. Het staatshoofd zal dan in overleg treden met de granman om de vorderingen aan te geven. “Als dit model lukt, zal het aangewend worden voor andere gebieden”, zegt Dijksteel.  


6 REACTIES

 1. Werken deze mensen van de werkgroep gratis???
  Ik zag o.l.v. Dijksteel, weer roversbende. VHP heeft een slimme manier van steldn.
  gemodereerd

 2. Weer een werkgroep. Alsof er niet genoeg zijn. Begin met het maken van beleid, het toezien op de uitvoering daarvan en het aanstellen van gekwalificeerde mensen op de juiste posten.
  Zolang dat niet gebeurd is het water naar zee dragen. Surinamers doen dat graag….
  In Suriname is de weg naar ontwikkeling lang en zit vol gaten. In de grote regentijd zie je door het water de gaten in de weg niet meer….
  gemodereerd

 3. Werkgroepen en commissies worden naar hartelust uit de grond gestampt, de resultaten zijn helaas onzichtbaar…! Wat duidelijk word is dat de President en kornuiten geen antwoord hebben op de vele vraagstukken die het land rijk is. Sari tori
  gemodereerd

 4. Sang, mooi mang!
  De werkgroep telt meer personen dan het aantal dat in het Matawaigebied woont.
  Hoezo efficiënt?
  gemodereerd

 5. Het is duidelijk dat die ambtenaren niet in staat zijn om beleid te maken (schrijven).
  Vooralsnog heeft het ook geen nut als je snel resultaten wilt boeken.

  Dit dus:
  De pres stelt een werkgroep aan, inderdaad de zoveelste. Onder welke ministeries valt de ontwikkeling vh gebied? Waarom pakken ze dit niet op.
  Voor het geval je dit nog steeds niet door hebt, zolang de pres niet zelf het initiatief neemt gebeurt er helemaal niets.
  De poppetjes in de werkgroep moeten nu verplicht een opdracht uitvoeren. (Blijkbaar zijn de ambtenaren niet zelfstandig genoeg).
  Rapportage maandelijks direct aan de pres.

  Er is een grandioos tekort aan kader. De kennis vd ouwe garde stamt uit de koloniale tijd. Toen hebben ze hun diploma gehaald. Niet verenigbaar met 2022. No offense.

  En Adek, can you handle this:
  2022= naweeën ve wereldwijde pandemie, oorlog, economische crisis, voedsel crisis, klimaatverandering en tekort aan personeel.

  De kennis vh wetenschappelijk bureau v bijvoorbeeld da91 die in 1891 is opgericht en nooit heeft geregeerd is ook onbruikbaar.

  Wat nu!
  Roeien met de riemen die je hebt en accepteren dat je in een arm en leeggeroofd land woont. Das je startpunt!
  gemodereerd

 6. Te mo kon drape mo opo wan werkgroep toe, foe kan kies subsidie foe dorosei kondre.

  Oen lai anga snesi drape toch. Oen len wan 🧮na omoesnesi dan oen teri gim omen werkgroep anga commissie opo drape id afgelopen 3-4 maanden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.