dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMoslims niet te spreken over mogelijke Surinaamse ambassade in Jeruzalem

Moslims niet te spreken over mogelijke Surinaamse ambassade in Jeruzalem

-

Does Travel & Cadushi Tours

Zes organisaties die deel uitmaken van de Madjlies Moeslimien Suriname hebben in een persbericht laten weten dat ze met verbazing kennis genomen hebben van het mogelijke voornemen van de minister van BIBIS om een ambassade te openen in Jerusalem.

“Dit bericht heeft in de samenleving voor enige commotie gezorgd en terecht is gisteren hierover in De Nationale Assemblee door enkele leden ernstige kanttekeningen geplaatst, waarna de voorzitter van DNA en de Vice-President met veel overtuiging hebben tegengesproken, dat er een ambassade komt in Jerusalem.

Wat schetst onze verbazing: ook daarna in een ander interview is de minister van BIBIS te horen over het voornemen. In een verslag van NOS is later ook nog vermeld de volgende woorden van deze minister: “We willen de functionele, technische en economische samenwerking met Israël versterken. Er moet niet emotioneel op gereageerd worden, we moeten nuchter blijven”.

Wij protesteren met klem tegen dit voornemen en ook doen wij een dringend beroep op de Regering i.c. de President om dit voornemen in heroverweging te nemen. Voorts doen wij een dringend beroep om in plaats van allerlei ambassades te openen, de schaarse middelen met prioriteit te investeren in onder andere, de noodlijdende medische sector.”

Aldus de aangesloten organisaties:

Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname (SIS),
Surinaamse Islamitische Organisatie (SIO),
Suriname Moesliem Federatie (SMF),
Federatie der Islamitische Gemeenten in Suriname (FIGS),
Syarikat Islam Assafi’iyah (SIA),
Perserekatan Jama’ah Islam Suriname (PJIS).

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. Dit bericht over het vestigen van een Surinaamse ambassade in Jerusalem heeft net zoveel kans van slagen als Bouta’s spoorlijn van Paramaribo naar Onverwacht. Mijn reactie op dit doodgeboren voornemen is daarom dat ik mijn schouders optrek en een grote ‘TYURI’ maak..


  gemodereerd
 2. Niet de minister van BIBIS heeft de uitlating gedaan dat er een Surinaamse ambassade komt in Jeruzalem, maar de minister van Israël. Zo’n belangrijke beslissing neem je na goed overleg. Het is daarom belangrijk om de feiten op een rijtje te zetten en niet af te gaan op een artikel in de media.


  gemodereerd
 3. Dat Chan een grote bewonderaar is van nethanyahu en modi was mij al bekend. Dit gaat gevolgen hebben bij de volgende verkiezingen.


  gemodereerd
 4. Daar hebben we het weer, wat heeft politiek nou te maken met het geloof ??
  Weer een bullshit met deze ”Geloofs overtuiging”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Alweer de super minister zonder overleg beloftes gedaan! Heb zovaak gezegd dat deze man de domste minister ooit van Suriname is geweest


  gemodereerd
 6. typisch voor de moslim fanatiekelingen weer
  ze maken 1 punt…. dat het geld beter gebruikt kan worden in het land zelf.
  maar de reden waarom? vanwege hun eigen geloof is zo verachtelijk als maar zijn kan.
  ambassades in moslim landen kan je ook gewoon opdoeken aangezien die ook nutteloos geld kosten
  islam het geloof dat het minste kan hebben van anders denkenden.


  gemodereerd
 7. Beste famiri, misschien hebben die lieden gelijk. Maar een ding, in welke moslim land heerst er respect voor mensen? Juist in geen enkele!!!!

  Gelukkig bestaat Israël nog, want anders zou het een woestijn zijn!

  Gado de wi fesi mang,natuurlijk voor alle mensen ongeacht hun geloof en gevoeligheden.


  gemodereerd
 8. Ik dacht dat ze in suri ‘anders’ waren, gematigde moslims. Dus niet.

  Suri is geen moslim of arabisch sprekend land, maar een land voor alle geloven, culturen en volkeren. IS of WAS?

  Jullie zijn niet de baas. De argumenten zijn kolder en slaan nergens op. Eeuwige drogredenen: het volk moet eten! En hoe zit het met het joodse deel, zijn dat geen suri’s of zo!
  Niemand kent jullie, je bent niet verplicht om anderen als een schaap te volgen.

  Sloop maar die moskee en die synagoge waarmee jullie pronken, pffff. Das nou fake!

  Die bullshit op het plein vind ik als katholiek ronduit smerig.
  Vooralsnog geen gigantische ambassade, maar wel zeer nauwe betrekkingen en warme banden.
  Sinds wanneer bepaald een geloof de politieke visie. In bepaalde landen ja, waar je niet dood gevonden wilt worden.

  Onverdraagzaam en racistisch volk.


  gemodereerd
 9. De hoogste tijd dat de PLO weer eens van zich laat horen en over deze BISBIS-worong gaat walsen.


  gemodereerd
 10. Als Quatar, UAE, Turkye, Marocco etc hechte banden met Israel kunnen hebben waarom Suriname niet eens een ambassade daar hebben? Die amba gaat toch geen windeieren leggen. Weer een kleine groep schreeuwers die voor het zeggen willen hebben. Ruimte genoeg voor jullie in Saudi Arabie.


  gemodereerd
 11. waarom moet er een ambassade geopened worden? om geld te verspillen? alles kan je tegenwoordig digitaal , een fysieke locatie is niet nodig.


  gemodereerd
 12. @Moslims,

  Houden jullie je bezig met hervormingen over jullie religie dan zien jullie alles in een veel breder perspectief !!!! Jullie ideologie is niet van deze tijd !!!


  gemodereerd
 13. Weer blijkt dat de minister BIBIS de machtigste man in Suriname is. Hij heeft schijt aan wat zijn poliyieke partners en het Surinaamse volk vinden. Er moet nu paal en perk gesteld worden aan het solistisch gedrag van deze minister. Als hij niet teruggefloten wordt door de president bevestigt dat de onaantastbaarheid van deze man!! En weest waakzaam, ze gaan ons willen zeggen dat het slechts een niet residerende ambassadeur is, maar de diplomatieke standplaats van de ambassade is in deze dan van belang en niet de fysieke en het zal mij geenszins verwonderen als dat toch Jeruzalem is!! Hiermee toont hij dan weer dat hij schijt heeft aan de Surinaamse bevolking!! Helaas zijn de ABOPPers intellectueel totaal niet instaat dit te begrijpen en zullen als het erop aankomt meegaan met de VHP in deze kwestie!! Dan is de weg vrij voor kwaadwilligen om gewelddadig verhaal te halen IN SURINAME!!!…..of is de minister gewoon te kortzichtig om dit in te zien??


  gemodereerd
 14. Schandalig zoals iemand denkt te kunnen beslissen voor de rest van het land. Er is geen overleg en hij denkt het allemaal wel te weten. Sowieso is deze minister een kostenpost die enorm veel geld verslind met zijn reislustig gedrag. Hij komt een beetje popie jopie over. Is bezig met een wereldtour op kosten van de staat Suriname, die zogenaamd geen cent te makken heeft. Ik hoop van harte dat deze beslissing een halt word toegeroepen, omdat het een zeer gevoelig besluit is binnen de wereld gemeenschap. Jeruzalem is voor zowel de christen als de moslim een heilig stad. De kwestie met de israelieten/ palestijnen is bijna dagelijks nieuws. Er word nog regelmatig bloed vergoten tussen deze 2 groepen. Maar de alwetende Heer Ramdin. Vind dat we nuchter moeten blijven omdat we zaken gaan doen met Israel! Welke zaken en waarom?


  gemodereerd
 15. nou regering duidelijk toch , komt de ambassade toch in Israël dan krijg je u hier in Suriname de gehele moslim gemeenschap om je nek
  en die minister van bibis moet vervangen worden , dit hebben al velen verteld


  gemodereerd
 16. Zie die Suri’s die op hun borst kloppen dat Suriname het enige land in de wereld is, waar een Miskee naast Sinagore aan de Keizerstraat in Paramaribo staat en als broer en zus met elkaar naast en met elkaar leven.

  Wel er zijn nog meer landen in de wereld waar Sinagores en Moskee en maast elkaar of in 1 stad zijn.

  Zie:

  Jeruzalem in Israel,
  NY in USA

  Dus waarom mag in Paramaribo – Suriname of in Israel – Jeruzalem ook niet de ambassades van deze landen zijn.

  Suriname – Paramaribo is niet vd Moslims, maar van alle Surinamers. Voordat Moslims in Suriname waren, woonden al Joden uit Amsterdam, Brazilie in Suriname.

  Suriname

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen, Sranan Gron De Kari Oe/ Joe

  Wan’s O Pe TaTa Kon Mo Po,

  Wi Mo Seti Kondre Boen.

  Dus waar praten de Moslims over of zijn ze boos over of what ever?

  Als Suriname ze niet bevalt laten ze hun bundel pakken en op sodemieteren. Tek Joe Bondroe dan, Ie G’we. Oe No Wan Ie Mo ro.

  In Suriname is plaats voor alle erniciteiten en geloven en dat gaan de Moslims ons niet afnemen. Overal waar ze komen is het een rotzooi met hen en hun geloof. Kijk maar in de wereld.

  Suriname moet dit voorkomen dat de Moslims hier gaan komen bepalen wat wel kan en niet kan/ mag.

  Ook de Joden hebben hun rechten en plichten in Suriname en waren daar met hun plantages, zie Joden Savanna, hun Sinagoge, hun familienamen, Jodenbreestraat, hun ondernemingen, hun geloof, cultuur, enz in Paramaribo Suriname.

  Moslims zullen een keer moeten gaan begrijpen dat zij niet bepalend zijn in de wereld en zeker niet in Suriname, Israel, Jeruzalem, NY, Amsterdam, enz.

  De wereld heeft gaar les geleerd van Adolf Hitler, Nazi- Duitsland.

  Suriname is van alle Etniciteiten en geloven

  Wans Ope Tata Kon Mo Po, Wie Sa feti Gi Sranan.


  gemodereerd
 17. Blijf gewoon in tel aviv zoals de meeste landen dat doen. Ga niet provoceren door in bezet/ betwist gebied je ambassade neer te zetten.

  Ik adviseer Guyana om vanaf vandaag al zijn consulaten en ambassades naar het Tigri gebied te verplaatsen.


  gemodereerd
 18. Baruch Yaweh
  2 juni 2022 Bij 17:52
  @Moslims,

  Houden jullie je bezig met hervormingen over jullie religie dan zien jullie alles in een veel breder perspectief !!!! Jullie ideologie is niet van deze tijd !!!

  De eens houdt ons gek met het geloof de ander houdt mij voor de gek over de Holocaust.
  De een wordt gestraft voor terreur de ander wordt voor terreurdaden beloond. Maar beste Baruch … de eerste en laagste terroristen in het Midden Oosten waren de Joden van de Irgun Zwai Leumi en Hagannah.
  De Islam een ideologie ?
  Mi mars Papa als het de snelst groeiende religie is. Zelfs Para kent twee moskeeën !


  gemodereerd
 19. Alleen die kolonisten kunnen helpen met het optimaal digitaliseren van Duuriname, terwijl ze tegelijkertijd hun ultra moderne konkru gadgets uitproberen.

  We kar sma didibri, wel oen no si didibri ete. Wakti noh..

  Un luku a docu dies, aub!!! https://bit.ly/3Q6i0H6


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES