zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident ontvangt Suriname Chinese Vereniging Zhejiang

President ontvangt Suriname Chinese Vereniging Zhejiang

-

Does Travel - naar Suriname

De ondervoorzitter van de Suriname Chinese Vereniging Zhejiang, Jacky Hu heeft dinsdag een overleg gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens de ontmoeting op het Kabinet van de President hebben partijen breedvoerig over diverse onderwerpen van gedachten gewisseld. De traditionele Chinese geneeskunde is een belangrijk onderdeel van dit onderhoud geweest.

De vereniging is opgericht in 2003 en bestaat al ruim 19 jaar. Gedurende deze periode heeft zij heel wat sociale projecten uitgevoerd in ons land. Het ondersteunen met medische hulpmiddelen zoals hand sanitizers en mondkapjes tijdens de Covid-19-pandemie behoort tot een van de meest recente projecten van deze stichting.

Samen met het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft de Chinese vereniging ook de nodige ondersteuning gegeven waar nodig. Thans voert zij gesprekken met de verschillende Lions clubs om gezamenlijk sociale projecten uit te voeren in ons land. “Het ligt in de bedoeling op korte termijn deze projecten te realiseren”, vertelt ondervoorzitter Hu.

De continuïteit van de traditionele Chinese geneeskunde is volgens de ondervoorzitter heel belangrijk. Door een wet hiervoor in place te hebben, kan de Surinaamse gemeenschap kennis maken met de verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn. Daarnaast is er ook gesproken over het verder ontwikkelen van de landbouw. Immers zal er gekeken worden naar mogelijkheden om in de landbouwsector te investeren door de vereniging.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. De vereniging bestaat sinds 2003, het zijn dus suri-chinos.

  Goede soc projecten ism de Lionsclub.
  Het is niet te hopen dat er nu een feti ontstaat met andere migranten.

  Suc6


  gemodereerd
 2. De traditionele Chinese geneeskunde is mede verantwoordelijk voor het afslachten van tijgers (o.a. voor tijgerbalsem) en andere met uitsterving bedreigde diersoorten.
  En dit moet dan in een wet komen in Suriname?


  gemodereerd
 3. Hoop dat er geen dieren worden gedood om hun traditionele medicijnen te vervaardigen. Te denken valt dan aan dieren die behoren tot de Tijgers en Neushoorns en Olifanten en etc waarvan de botten etc gebruikt worden bij de traditionele medicijnen.
  De toekomstige wet zal dit moeten reguleren alsook strafbaar stellen.


  gemodereerd
 4. ja ja chinese geneeskunde aanprijzen en investeren in de landbouw ?? , nou straks gaan alle groenten en fruit rechtstreeks naar china en betalen doen ze niet , jullie weten toch wat met het rondhout gebeurt


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES