In VS gevangen Jaitsen Singh (77) komt waarschijnlijk toch vrij

9

Jaitsen Singh, de 77-jarige Surinaamse Nederlander die al 38 jaar mogelijk onschuldig in de Verenigde Staten gevangen zit, maakt een goede kans om toch vrij te komen en kan dan mogelijk naar Nederland reizen.

Volgens de NOS heeft de Amerikaanse Parole Board in april een hoorzitting gehouden in een lopend gratieverzoek van Singh. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming schrijft aan de Tweede Kamer dat Amerikaanse deskundigen een positief advies hebben gegeven voor zijn vrijlating.

Singh, die geboren werd in Suriname, is in 1986 tot 56 jaar cel veroordeeld, omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor de moorden op zijn vrouw en dochter. Hij heeft altijd ontkend en er zijn aanwijzingen dat hij onterecht veroordeeld is.

Familieleden in Nederland ijveren er al langer voor dat Singh vrijkomt of de rest van zijn straf in Nederland mag uitzitten, omdat zijn gezondheid slecht is. Zijn advocaat spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat om dat te bewerkstelligen. Maar de rechter wees de zaak af. Omdat Singh ten tijde van zijn arrestatie al meer dan vijf jaar niet meer in Nederland woonde, kwam hij niet meer voor overplaatsing in aanmerking.

Ondertussen nam de Tweede Kamer een motie aan, waarin het kabinet werd opgeroepen alles te doen om Singh naar Nederland te halen.


9 REACTIES

 1. Nederland moet zijn visum weigeren, überhaupt geen verblijfsvergunning geven. Zou een schande zijn. Je zit niet voor een paar zweet oksels levenslang in de cel.
  gemodereerd

 2. Er zijn aanwijzingen dat Singh onterecht vast zit en dat de getuige door de FBI omgekocht werd. Het is niet de eerste keer dat een persoon ten onrechte vastzit en zal ook niet de laatste keer zijn terwijl oorlogsmisdadigers als Bush, Rumfeld, Cheney en Powell vrij mochten rondlopen.
  gemodereerd

 3. @koos
  Ik weet niet waar jouw verstand zit, maar misschien moet je je eerst inlezen voordat je een mening geeft.
  gemodereerd

 4. het hebben over amerikanen terwijl suriname volzit met criminelen
  gemodereerd

 5. Debby schrijft uit eigen ervaring, goed zo Deb dat je dat, durft te schrijven!
  Als het blijkt dat deze man onschuldig is, zou hij een Advocaat in de armen
  moeten nemen. Mr: Geert Jan Knoops internationaal strafpleiter tevens
  Hoogleraar is hier de juiste man voor. Hij kan miljoenen dollars claimen
  indien hij daar onterecht zat! (Succes brada)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Onschuldig of niet, hij heeft geen recht om naar Nederland te komen. Suriname van geboorte and meer dan vijf jaren buiten het land voordat hij in Amerika in moeilijkheden kwam. Hij behoort in Suriname.
  gemodereerd

 7. Mnr Singh heeft connecties in hoge kringen, want in NLD hoort hij niet te zijn.

  Maar aangezien Nederland zoals altijd weer heeft bemoeid, mag mnr dalijk in NLD z’n €400 AOw pensioen, huurtoeslag, zorgtoeslag, en het recht op een woning urgentie, en inrichtingskosten gratis opeisen, zonder dat ie id BIJLMER gaat WONEN. Die advocaat gaat alles aanvragen en krijgen, ook. Aw kies ala den san gratis. Pier ie bek no dan….

  Ik gun ‘zijn kans’ liever aan een oorlogsvluchteling
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.